Brain Gym®101 (25, 26 maart en 15, 16 april 2019)

Tijdens deze 4-daagse training leer je de methode Brain Gym®, met als doel om kinderen en volwassenen beter te helpen functioneren, een goede basis te leggen voor leervaardigheden, kwaliteiten naar voren te halen en het gevoel van welzijn te vergroten.

3 STUDENTS ENROLLED

Brain Gym®101Over de opleiding:

Korte achtergrond van Brain Gym®:

De oprichters van deze methode zijn Paul Dennison, dr. in de pedagogiek, en Gail Dennison. Paul ondervond in zijn jeugd veel last van leerproblemen. Gedreven door deze ervaringen verrichtte hij als pedagoog onderzoek naar oorzaken van leermoeilijkheden en oplossingen voor verbetering. Hij ontdekte dat het doen van fysieke oefeningen bij de studenten leidde tot verbetering van onder andere hun houding, het lezen en schrijven. Vele jaren van research en praktijk volgden. Paul ontwikkelde een voor die tijd opzienbarende visie over de relatie tussen bewegingspatronen en leerprocessen: bewegen heeft niet alleen invloed op fysiek leren maar ook op het cognitieve leren.

Brain Gym® wordt al vanaf 1981 internationaal uitgedragen.

De methode kan zowel in groepen als individueel ingezet worden; op school en op het werk, thuis, in therapie, coaching en praktijken.

Waarom is Brain Gym belangrijk?

Allerlei omstandigheden kunnen iemand uit balans brengen, zoals emotionele stress, lichamelijke spanning, niet-geïntegreerde reflexen, te weinig beweging, maar ook opmerkingen die je raken. De gevolgen kunnen heel verschillend zijn: leerproblemen, (over)spanning, faalangst, pestgedrag, overactief gedrag, houding uit balans, moeite met coördinatie en concentratie.
In de huidige tijd is met name het vele zitten een belangrijke factor. Door gebrek aan beweging worden de hersenen en zintuigen onvoldoende geactiveerd.
Brain Gym helpt je op een heel fijne en speelse wijze deze blokkades en beperkende overtuigingen te overwinnen en weer te genieten van het leven en het leren, en te geloven in jezelf.

Wat is Brain Gym®?

Brain Gym®101Brain Gym maakt gebruik van een educatief model en gaat uit van beweging. Met behulp van het vijfstappenplan kun je de 26 oefeningen en/of de procedures naar (individuele) behoefte uitvoeren.  Aan de hand van een persoonlijk doel worden de stappen gevolgd, waarbij ook geobserveerd wordt welke activiteiten het leerproces belemmeren.

De oefeningen verstevigen de verbindingen tussen lichaam en brein, tussen verschillende gebieden in het brein, tussen de linker- en rechterkant van het lichaam. De bewegingen zijn rechtstreeks te koppelen aan reflexen. De Brain Gym oefeningen werken effectief op het sociaal-emotionele, het cognitieve en het aandachtsgebied. Ze hebben een positief effect op bijvoorbeeld de oog-volgbeweging, lateralisatie, het oversteken van de middellijn, het onderscheiden van symbolen, motivatie, concentratie en onthouden. Ze vormen daarnaast een warming-up als voorbereiding voor fysieke vaardigheden zoals lezen, schrijven en luisteren. Op die manier ondersteunt Brain Gym het fundament waarop het functioneren en leren stoelt. Door de oefeningen uit te voeren kom je letterlijk weer in beweging en kan alle zintuiglijke informatie beter verwerkt worden!

Cursus inhoud:

Brain Gym is heel praktisch en gericht op het zelf ervaren van de oefeningen en procedures waardoor je deze vanuit eigen ervaring kunt doorgeven en inzetten.

In het eerste gedeelte vormen de 26 Brain Gym oefeningen het belangrijkste onderwerp. Daarnaast komen basisprincipes aan bod, zoals een doelstelling formuleren, het 5-stappenplan van Brain Gym, Dennisons Lateraliteits Repatterning, de leerflow, observeren en evalueren wat er veranderd en nieuw geleerd is na een 5-stappenplan, enige informatie over het brein, verkenning van de drie lichaamsdimensies en hun relatie tot het brein en de relatie tot leren.

In het tweede gedeelte leer je spiertesten en richten we ons op het uitvoeren van actiebalansen met behulp van het 5-stappenplan, de Brain Gym oefeningen, de driedimensionale Repatterning. Met de verschillende actiebalansen kun je voor jezelf en anderen een individuele begeleiding op maat bieden. Ook leer je een actiebalans die in een groep uitvoerbaar is. Je leert de drie dimensies te integreren met de bedoeling om aandacht, stabiliteit en informatieverwerking te verbeteren.

Wie kan aan de cursus deelnemen:

Brain Gym®101

De cursus is bedoeld voor met name remedial teachers, leerkrachten, intern begeleiders, kindercoaches, kindertherapeuten, orthopedagogen, psychologen, logopedisten, ergotherapeuten, reflextherapeuten, kinesiologen en ouders.

Niveau: HBO.

Studiebelasting:

Vier opleidingsdagen; contacturen: 24 uur

Op alle dagen kun je genieten van een heerlijke lunch!

Studiebelasting buiten de lesuren: 18 uur. Deze bestaat uit het doornemen van de theorie en het inoefenen van de Brain Gym vaardigheden.

Lesmateriaal:

Brain Gym®101We werken met het officiële Nederlandstalige handboek Brain Gym®101.  Tijdens de lesdagen is er extra materiaal te koop zoals boekjes met de oefeningen in A5 formaat.

Certificering:

Brain Gym®101

Je ontvangt het officiële certificaat van Brain Gym® International.

En je kunt vermeld worden als student Brain Gym®101 in het landelijk overzicht op de website van Breincentrum.

Breincentrum biedt CRKBO gecertificeerd beroepsonderwijs:

Brain Gym®101Wat houdt CRKBO-erkenning in?
Breincentrum is gecertificeerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Met deze erkenning en opname in het CRKBO is Breincentrum een erkende instelling voor kort beroepsonderwijs.
Het CRKBO heeft de kwaliteit van onze organisatie getoetst. Aan de orde kwamen aspecten als de administratieve organisatie, kwaliteitseisen van cursussen en trainers, communicatie met opdrachtgevers en klanten, klachtenprocedures etcetera. Met de certificering geeft CRKBO aan dat Breincentrum aan alle gestelde criteria voldoet; klanten kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
De registratie in het CRKBO is het gevolg van een audit die door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) is uitgevoerd. De audit is (mede) gebaseerd op de gedragscode van NRTO v/h PAEPON en de gedragscode van VOI.
Als gevolg van deze CRKBO registratie zijn alle cursussen en opleidingen van Breincentrum vrijgesteld van BTW.

Course Reviews

N.A

ratings
  • 5 stars0
  • 4 stars0
  • 3 stars0
  • 2 stars0
  • 1 stars0

No Reviews found for this course.

VOLG DEZE CURSUS9 SEATS LEFTCOURSE STARTS IN 1 maand

Betalingen kunnen alleen via
iDeal,
Belfius Direct Net,
Bancontact / Mister Cash of
Sofort Banking plaats vinden. Wilt u als school mensen inschrijven en kunt u niet via iDeal betalen, neem dan contact op. Samen komen we dan tot een oplossing!

Advanced Course Search Widget

About Breincentrum

Breincentrum is gespecialiseerd in opleidingen voor leerkrachten. Breincentrum biedt de ingrediënten voor een goede ontwikkeling voor een kind. Wij bieden een brede scholing op het gebied van leer- en ontwikkelingsproblemen.

Breincentrum : The Best courses you get!

Geregistreerd bij:


 

Featured Testimonial

Afgelopen vrijdag de laatste module (schrijfmotoriek) gevolgd van de NLSjaaropleiding. Deze keer...Read more

Trudie van Megen

Praktijk ViaMij

Like ons op Facebook

top
X