Cursus Movement Based Learning 09-06-20

5 STUDENTS ENROLLED

Movement Based LearningTijdens deze cursus leer je begrijpen waarom kinderen bepaald gedrag vertonen: “opstandig, emotioneel, snel boos, verlegen, wiebelig, ongeconcentreerd”. Of misschien heeft het kind moeite met leren lezen, spellen of rekenen. Waar komt dat gedrags- of leerprobleem vandaan?  Je krijgt tijdens deze dag handvaten, oefeningen mee naar huis waarmee je direct in de praktijk aan de slag kunt. Het is een hele praktische dag, waarin we veel samen gaan oefenen en je met nieuwe inzichten en 7 praktische oefeningen naar huis gaat. Je kunt de oefeningen direct bij kinderen en volwassenen toepassen, om ze zo verder te helpen in hun ontwikkeling.

Tijdens deze cursus leer je werken met de 7 Building Block Activiteiten van Cecilia Koester!

Over de opleiding:

De volgende onderwerpen komen aan bod:

De bewegingspatronen die een kind kan maken. Gebaseerd op de ontwikkeling van reflexen.

De drie dimensies om tot leren te komen en de functies van het Brein.

De 7 basisoefeningen (de building blocks) uit de Movement Based Learning techniek. Iedere activiteit is gericht op een bepaalde ontwikkelingsvaardigheid die mogelijk ontbreekt of niet geïntegreerd is in het centraal zenuwstelsel.

Aan de slag:

Een mens heeft een voor- en achterkant, maar een lijf moet ook weten dat het een voor- en achterkant heeft. Maar ook een boven- en onderkant en een links en rechts. En dat lijf moet in verbinding staan met het brein. Samen moeten ze bewegingspatronen begrijpen en kunnen uitvoeren. Pas dan kun je je veilig voelen, concentreren en leren!

Een baby ontwikkelt zich vanuit reflexen, dat zijn ongecontroleerde, automatische bewegingen. Pas later door de rijping van het centraal zenuwstelsel kunnen de bewegingen gecontroleerd worden en ontwikkelt het kind zich via omrollen, kruipen en lopen tot een volwassen mens. Door te bewegen krijgt het kind grip op zijn omgeving.

De Movement Based Learning (ontwikkeld door Cecilia Koester) is een zeer praktische trainingsmanier waarin de cursist actief aan de gang gaat. Na de workshop kun je direct zelf met het geleerde aan de slag in de praktijk.

Wie kan aan de cursus deelnemen:

Movement Based Learning

De cursus is bedoeld voor remedial teachers, leerkrachten, intern begeleiders, logopedisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, kindercoaches, orthopedagogen, hulpverleners in de zorg, leidsters van een kinderopvang en psychologen. Iedereen die met kinderen werkt!

Niveau: post HBO.

 

Studiebelasting:

Opleidingsdag: 7,5 uur.
Studiebelasting buiten de opleiding: 7,5 uur.
Dit bestaat uit het zelf doornemen van alle theorie en het oefenen om de 7 Building Block Activiteiten onder de knie te krijgen.

De opleidingsdag is van 9.30 tot 16.30 uur.

Lesmateriaal:

Movement Based LearningJe ontvangt een handboek (t.w.v. 24.50) geschreven door Cecilia Koester vol met theoretische achtergrond en uitgebreide (praktische) beschrijving van de 7 building block activiteiten.

Certificering:

Movement Based LearningJe ontvangt een deelnamecertificaat (van Cecilia Koester) en kunt vermeld worden als Movement Based Learning coach in het landelijk overzicht op de website van Breincentrum.

Breincentrum biedt CRKBO gecertificeerd beroepsonderwijs:

Movement Based LearningWat houdt CRKBO-erkenning in?
Breincentrum is gecertificeerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Met deze erkenning en opname in het CRKBO is Breincentrum een erkende instelling voor kort beroepsonderwijs.
Het CRKBO heeft de kwaliteit van onze organisatie getoetst. Aan de orde kwamen aspecten als de administratieve organisatie, kwaliteitseisen van cursussen en trainers, communicatie met opdrachtgevers en klanten, klachtenprocedures etcetera. Met de certificering geeft CRKBO aan dat Breincentrum aan alle gestelde criteria voldoet; klanten kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
De registratie in het CRKBO is het gevolg van een audit die door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) is uitgevoerd. De audit is (mede) gebaseerd op de gedragscode van NRTO v/h PAEPON en de gedragscode van VOI.
Als gevolg van deze CRKBO registratie zijn alle cursussen en opleidingen van Breincentrum vrijgesteld van BTW.

Course Reviews

N.A

ratings
  • 5 stars0
  • 4 stars0
  • 3 stars0
  • 2 stars0
  • 1 stars0

No Reviews found for this course.

VOLG DEZE CURSUS10 SEATS LEFTCOURSE STARTS IN 5 maanden

Betalingen kunnen alleen via
iDeal,
Belfius Direct Net,
Bancontact / Mister Cash of
Sofort Banking plaats vinden. Wilt u als school mensen inschrijven en kunt u niet via iDeal betalen, neem dan contact op. Samen komen we dan tot een oplossing!

Advanced Course Search Widget

About Breincentrum

Breincentrum is gespecialiseerd in opleidingen voor leerkrachten. Breincentrum biedt de ingrediënten voor een goede ontwikkeling voor een kind. Wij bieden een brede scholing op het gebied van leer- en ontwikkelingsproblemen.

Breincentrum : The Best courses you get!

Geregistreerd bij:


 

Featured Testimonial

Gisteren heb ik de JaMaRa reken cursus gehad gegeven door Fleur. Wat een leerzame dag! En ook heel...Read more

0

Leerkracht

Like ons op Facebook

top
X