Cursus Ruimtelijk zicht & inzicht 27-01-20

Voorvereiste: Je moet eerst de 1 ster cursus Visueel screener & trainer bij Breincentrum gevolgd hebben.

12 STUDENTS ENROLLED

Cursus ruimtelijk zicht en ruimtelijk inzicht

Tijdens deze opleidingsdag ruimtelijk zicht en ruimtelijk inzicht, bij Breincentrum, leert u om ruimtelijk zicht en ruimtelijk inzicht problemen vast te stellen en het te kunnen trainen met een oefenprogramma.

Ruimtelijk zicht en inzicht verschillen slechts twee letters en dat is niet toevallig.

Cursus ruimtelijk zicht en ruimtelijk inzichtZonder ruimtelijk zicht geen of beperkt ruimtelijk inzicht. Het een komt voort uit het ander. Als er door wat voor oorzaak ook een afwijking in het ruimtelijk zicht – hoe klein en bijna onopmerkbaar ook – aanwezig is, dan heeft dat gevolgen voor de ontwikkeling van het ruimtelijk inzicht. En daarmee o.a. voor het leren rekenen.

Over de opleiding:

Cursus ruimtelijk zicht en ruimtelijk inzichtRuimtelijk inzicht is een van de belangrijkste rekenvoorwaarden.
Kinderen met visueel-ruimtelijke (ofwel visuospatiële) Cursus ruimtelijk zicht en ruimtelijk inzichtrekenproblemen hebben moeite met het correct weergeven van numerieke informatie. Voor hen is het bijvoorbeeld moeilijk te begrijpen dat bij 54 de 5 voor tientallen staat en de 4 voor eenheden, terwijl dit bij 45 precies andersom is. Daarom is het ook moeilijk om getallen en hoeveelheden juist te interpreteren. Er treedt verwisseling op: 63 wordt 36 en vinden er vinden omkeringen en/of spiegelingen plaats.

Het scherpzicht hoeft er niet door aangetast te worden, het ruimtelijk zicht kan via de standaardtesten bij oogarts of optometrist wel degelijk vastgesteld worden en is dus aanwezig…….en toch kan er een afwijking aanwezig zijn die er voor zorgt dat alle ruimtelijke informatie en het ervaren van ruimtelijke relaties anders verloopt dan normaal. De gevolgen kunnen divers zijn:
onhandigheid, onzekerheid, performale onderontwikkeling, maar vaak ook vooral onvoldoende ontwikkeling van de rekenvaardigheid. Ook lezen en spellen kan lijden onder deze ruimtelijke “twist”. Je ziet het al terug bij het verwisselen van d en b, spiegelen van letters en/of getallen.

Een testje om vast te stellen hoe het gesteld is met het ruimtelijk inzicht kan al een indicatie geven van de aanwezigheid van een dergelijke afwijking. De afwijking zelf is heel goed en vrij simpel in kaart te brengen via een optometrische test, dat voor elke remedial teacher, kindercoach of leerproblemenspecialist toe te passen is.

Daarnaast speelt vaak de neurologische ontwikkeling een rol in dit verhaal. Zgn. ongeremde reflexrestanten kunnen een enorm negatieve invloed hebben op de ontwikkeling van het ruimtelijk inzicht. De reflexrestanten die daar verantwoordelijk zijn zijn vrijwel onbekend bij behandelaars. Na deze cursus niet voor u. Uiteraard leert u ook de oefeningen waarmee aanwezige restanten kunnen verdwijnen.

Na het weghalen van blokkades in de ontwikkeling er ook aan gewerkt worden om de ontwikkeling van het ruimtelijk inzicht te stimuleren en een inhaalslag te maken. Training en trainingsmaterialen komen in Cursus ruimtelijk zicht en ruimtelijk inzichtdeze cursus ruimschoots aan de orde. De cursus heeft een hoog praktisch gehalte.
Testen en oefeningen worden in deze cursus aangeleerd, zodat ze zonder problemen in de praktijk zijn toe te passen.
De testen in deze cursus zijn uniek, de oefenopzet ook.
Lees het verslag van Jane om een indruk te krijgen van de cursusinhoud.

Tijdens de opleiding leer je:

  • Visueel ruimtelijke testen af te nemen en in relatie te brengen met leerproblemen.
  • U leert ruimtelijke trainingstechnieken toe te passen.
  • U leert de ontwikkelingsfase van het jonge kind vast te stellen en in verband te brengen met de rekenvaardigheid.
  • U doet praktische ervaring op met performale oefeningen, trainingsmaterialen en training.
  • U leert testen af te nemen die een relatie hebben met de performale ontwikkeling en het ruimtelijk inzicht.

Wie kan aan de cursus deelnemen:

Cursus ruimtelijk zicht en ruimtelijk inzicht

Cursus ruimtelijk zicht en ruimtelijk inzicht

De cursus is bedoeld voor remedial teachers, leerkrachten, intern begeleiders, logopedisten, kindercoaches, orthopedagogen, hulpverleners in de zorg, leidsters van een kinderopvang en psychologen. Iedereen die met kinderen werkt!

Voorvereiste: Je moet eerst de 1 ster cursus Visueel screener & trainer bij Breincentrum gevolgd hebben.

Niveau: post HBO.

Studiebelasting:
Cursus ruimtelijk zicht en ruimtelijk inzicht

Opleidingsdag: 6 uur. Tussendoor kunt u genieten van een heerlijke lunch!
Studiebelasting buiten de opleiding: 8 uur.

Lesmateriaal:

Elke cursist ontvangt tijdens de cursus een klapper met hand-out van de presentatie en alle test- en oefenbladen met een pen.

Certificering:
Cursus ruimtelijk zicht en ruimtelijk inzicht

Je ontvangt een deelnamecertificaat.

“Deze module is opgenomen in het Registerleraar.nl”

Cursus ruimtelijk zicht en ruimtelijk inzichtMet het Leraren Register kun je laten zien dat je een bevoegd en bekwaam leerkracht bent en dat je hieraan blijft werken. Vraag op je school na of je deze opleiding kunt gebruiken voor je scholingsbudget.

Deze module is voor 14 RU opgenomen in Registerleraar.

Breincentrum biedt CRKBO gecertificeerd beroepsonderwijs:

Cursus ruimtelijk zicht en ruimtelijk inzichtWat houdt CRKBO-erkenning in?
Breincentrum is gecertificeerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Met deze erkenning en opname in het CRKBO is Breincentrum een erkende instelling voor kort beroepsonderwijs.
Het CRKBO heeft de kwaliteit van onze organisatie getoetst. Aan de orde kwamen aspecten als de administratieve organisatie, kwaliteitseisen van cursussen en trainers, communicatie met opdrachtgevers en klanten, klachtenprocedures etcetera. Met de certificering geeft CRKBO aan dat Breincentrum aan alle gestelde criteria voldoet; klanten kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
De registratie in het CRKBO is het gevolg van een audit die door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) is uitgevoerd. De audit is (mede) gebaseerd op de gedragscode van NRTO v/h PAEPON en de gedragscode van VOI.
Als gevolg van deze CRKBO registratie zijn alle cursussen en opleidingen van Breincentrum vrijgesteld van BTW.

Course Reviews

N.A

ratings
  • 5 stars0
  • 4 stars0
  • 3 stars0
  • 2 stars0
  • 1 stars0

No Reviews found for this course.

VOLG DEZE CURSUS-1 SEATS LEFTCOURSE STARTS IN 1 week

Betalingen kunnen alleen via
iDeal,
Belfius Direct Net,
Bancontact / Mister Cash of
Sofort Banking plaats vinden. Wilt u als school mensen inschrijven en kunt u niet via iDeal betalen, neem dan contact op. Samen komen we dan tot een oplossing!

Advanced Course Search Widget

About Breincentrum

Breincentrum is gespecialiseerd in opleidingen voor leerkrachten. Breincentrum biedt de ingrediënten voor een goede ontwikkeling voor een kind. Wij bieden een brede scholing op het gebied van leer- en ontwikkelingsproblemen.

Breincentrum : The Best courses you get!

Geregistreerd bij:


 

Featured Testimonial

“Ik heb met ontzettend veel plezier de jaaropleiding tot psychomotorisch leer- en...Read more

Hilma Muit

Aanbevolen.

Like ons op Facebook

top
X