Cursus Schrijfmotorische therapie 22-06-20

4 STUDENTS ENROLLED

cursus schrijfmotorische therapieTijdens deze opleidingsdag bij Breincentrum, leert u om schrijftherapie in te zetten bij handschriftproblemen. Schijftherapie is een brede aanpak, waarbij vanuit verschillende disciplines functioneel wordt gewerkt aan verbetering.

U gaat leren kijken naar een (kinder)handschrift zoals men naar een schilderij kijkt: van het geheel naar het detail. We zien de vorm, de schrijfbeweging en het innemen van de ruimte op het papier. Het leert ons veel over de schrijver.

Bij schrijven gaat het over het bewegen op papier maar ook over het vormen van letters en over het ordenen van die letters tot een leesbaar woord. Dat is het werk wat de hersenen aan moeten kunnen. En als het niet lukt, hoe krijgen we het dan alsnog voor elkaar?

Over de opleiding:

cursus schrijfmotorische therapie

Handschriftproblemen worden vrijwel altijd alleen gekoppeld aan problemen met de fijne motoriek. Vaak wordt de hulp ingeroepen van een fysiotherapeut of een ergotherapeut. Maar schrijven is veel meer dan dat. Er zit een bewegend element aan vast, een vormcomponent en een ruimtelijke component. Deze items zijn onlosmakelijk gekoppeld aan de persoon die schrijft. De pengreep geeft een stuk van de persoonlijkheidsontwikkeling weer, evenals de lichaamshouding tijdens het schrijven. Kennis van en inzicht in de persoonlijkheidsontwikkeling is daarom onmisbaar. Binnen de ruimtelijke ontwikkeling van het kind speelt de handelings- en waarnemingsrichting een belangrijke rol. Kennis van die items is dan ook onmisbaar om het kind goed te leren schrijven. En dan is er uiteraard het dominantiepatroon. Het maakt nogal wat uit of een kind een gekruist patroon heeft ontwikkeld of niet omdat de ooghandcoordinatie er sterk door beinvloed wordt. Kunnen testen van deze items en in kunnen spelen op het ontwikkelingspatroon zijn een must bij goed schrijfonderwijs.

Tijdens de opleiding leer je:

Je leert o.a. de Hepnerschijftest af te nemen en te koppelen aan de (emotionele) ontwikkeling door middel van tekeninginterpretatie (Koppitz en Goodenough) en de sensomotorische ontwikkeling van het kind. Het handelingsplan dat daaruit voortkomt bevat een integratieve aanpak waarin ademtherapie, reflexintegratie, visuomotorische training, lateralisatietraining, tactiele ontwikkeling, ruimtelijke ontwikkeling en schrijfontwikkeling samenkomen.

Wie kan aan de cursus deelnemen:

cursus schrijfmotorische therapie

De cursus is bedoeld voor remedial teachers, leerkrachten, intern begeleiders, logopedisten, kindercoaches, orthopedagogen, hulpverleners in de zorg, leidsters van een kinderopvang en psychologen. Iedereen die met kinderen werkt!

Niveau: post HBO.

Studiebelasting:

Opleidingsdag: 6 uur. Tussendoor kunt u genieten van een heerlijke lunch!
Studiebelasting buiten de opleiding: 8 uur.

Lesmateriaal:

Elke cursist ontvangt tijdens de cursus een klapper met hand-out van de presentatie en alle test- en oefenbladen met een pen.

Certificering:
cursus schrijfmotorische therapie

Je ontvangt een deelnamecertificaat.

“Deze module is opgenomen in het Registerleraar.nl”

cursus schrijfmotorische therapieMet het Leraren Register kun je laten zien dat je een bevoegd en bekwaam leerkracht bent en dat je hieraan blijft werken. Vraag op je school na of je deze opleiding kunt gebruiken voor je scholingsbudget.

Deze module is voor 14 RU opgenomen in Registerleraar.

Breincentrum biedt CRKBO gecertificeerd beroepsonderwijs:

cursus schrijfmotorische therapieWat houdt CRKBO-erkenning in?
Breincentrum is gecertificeerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Met deze erkenning en opname in het CRKBO is Breincentrum een erkende instelling voor kort beroepsonderwijs.
Het CRKBO heeft de kwaliteit van onze organisatie getoetst. Aan de orde kwamen aspecten als de administratieve organisatie, kwaliteitseisen van cursussen en trainers, communicatie met opdrachtgevers en klanten, klachtenprocedures etcetera. Met de certificering geeft CRKBO aan dat Breincentrum aan alle gestelde criteria voldoet; klanten kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
De registratie in het CRKBO is het gevolg van een audit die door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) is uitgevoerd. De audit is (mede) gebaseerd op de gedragscode van NRTO v/h PAEPON en de gedragscode van VOI.
Als gevolg van deze CRKBO registratie zijn alle cursussen en opleidingen van Breincentrum vrijgesteld van BTW.

Course Reviews

N.A

ratings
  • 5 stars0
  • 4 stars0
  • 3 stars0
  • 2 stars0
  • 1 stars0

No Reviews found for this course.

VOLG DEZE CURSUS8 SEATS LEFTCOURSE STARTS IN 5 maanden

Betalingen kunnen alleen via
iDeal,
Belfius Direct Net,
Bancontact / Mister Cash of
Sofort Banking plaats vinden. Wilt u als school mensen inschrijven en kunt u niet via iDeal betalen, neem dan contact op. Samen komen we dan tot een oplossing!

Advanced Course Search Widget

About Breincentrum

Breincentrum is gespecialiseerd in opleidingen voor leerkrachten. Breincentrum biedt de ingrediënten voor een goede ontwikkeling voor een kind. Wij bieden een brede scholing op het gebied van leer- en ontwikkelingsproblemen.

Breincentrum : The Best courses you get!

Geregistreerd bij:


 

Featured Testimonial

Ik heb de cursussen van de jaaropleiding als heel leuk en zinvol ervaren. Een welkome aanvulling op...Read more

Renate Kalf

Cursist Jaaropleiding

Like ons op Facebook

top
X