Leesmatrix Coach opleiding 07-04-20

Voorvereiste: Deze cursus is alleen te volgen voor deelnemers aan de opleiding psychomotorisch leer- en gedragsspecialist. Daarin is deze module verwerkt.
Of voor cursisten die alle modules van Breincentrum al gevolgd hebben.

11 STUDENTS ENROLLED

leescursus voor leerkrachten en kindercoachesDe Leesmatrix is een remediërende leesmethode voor kinderen met lees- en spellingproblemen. In deze cursus wordt via wetenschappelijk onderbouwde technieken het leren lezen benaderd. Daarbij is de koppeling tussen het verwerken van de visuele en auditieve informatie en het verbaliseren ervan de sleutel om tot lezen te kunnen komen. De inzet van moderne computertechnieken opent daarbij mogelijkheden die tot voor kort niet in te zetten waren. Leren lezen kan nu eindelijk gebeuren op een manier die gebruik maakt van moderne technieken, gekoppeld aan nieuwe wetenschappelijke inzichten met betrekking tot informatieverwerking.

Kom ook naar deze leescursus voor leerkrachten en kindercoaches!

Over de opleiding:

Op scholen wordt al sinds jaar en dag bekeken of een kind voldoet aan de zo genaamde leesvoorwaarden. Desondanks vallen jaarlijks heel wat kinderen in groep drie en vier uit op het leesgebied. Die leesvoorwaardentestjes, daar heb je niet zo veel aan. Er moet op een andere manier bekeken worden of een kind ver genoeg ontwikkeld is om bepaalde taken die leren lezen met zich meebrengt te kunnen uitvoeren. Simpel gezegd: een kind dat kan hakken (een woord in klanken benoemen) hoeft nog niet vanzelfsprekend een kind te zijn dat ook kan plakken (van klanken een woord maken). De reden? Het betreft twee verschillende vaardigheden, gekoppeld aan twee opeenvolgende mentale ontwikkelingsstadia. Pas als je in staat bent om te bepalen of een kind daadwerkelijk in het juiste stadium verkeert, is het verantwoord om met dit kind op leesgebied methodisch aan de slag te gaan.

Tijdens deze opleiding leer je vaststellen of een kind zich in het juiste ontwikkelingsstadia bevindt om te gaan leren lezen. En wat kun je doen als dat nog niet het geval is? En als het kind er aan toe is om te gaan leren lezen, hoe pak je dat dan aan?

Lezen is niet een vaardigheid die een beroep doet op één bepaald gebied in de hersenen. Het leesproces activeert een groot aantal hersengebieden en om die reden ook moet een goede leesaanpak divers zijn. Zowel het auditieve, visuele, tactiele, motorische, emotionele, creatieve en het neuromotorische aspect is onmisbaar om een goed resultaat neer te zetten. Daar mankeert het bij vrijwel alle remediërende leesmethoden aan. Maar niet bij de Leesmatrix.

Wie kan aan de cursus deelnemen:

leescursus voor leerkrachten en kindercoaches

Voorvereiste: De cursus is alleen te volgen voor deelnemers aan de opleiding tot Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist. In deze opleiding is deze module verwerkt.

De cursus is bedoeld voor remedial teachers, leerkrachten, intern begeleiders, logopedisten, kindercoaches, orthopedagogen, hulpverleners in de zorg, leidsters van een kinderopvang en psychologen. Iedereen die met kinderen werkt!

Niveau: post HBO.

Studiebelasting:

Opleidingsdag: 6,5 uur.
Tussendoor kunt u genieten van een heerlijke lunch!
Studiebelasting buiten de opleiding: 8 uur.

Er kan na de definitieve inschrijving ingelogd worden op de facebookgroep voor Psychomotorisch leer- en gedragsspecialisten. Dat is een besloten groep. Daar vindt nazorg met betrekking tot vragen of andere items plaats door middel van collegiale consultatie.

Lesmateriaal:

Elke cursist ontvangt tijdens de cursus een klapper met hand-out van de presentatie en alle test- en oefenbladen met een pen.

Certificering:

leescursus voor leerkrachten en kindercoachesElke cursist kan de Opleiding tot Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist afsluiten met een ingeleverde casus, waaruit de brede psychomotorische benadering praktisch moet blijken. Na inlevering en goedkeuring ontvangt de cursist het Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist logo om te vermelden op zijn website en het diploma.

De cursist wordt vermeld als Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist in het landelijk overzicht op de website van Breincentrum.

“Deze module is opgenomen in het Registerleraar.nl”

leescursus voor leerkrachten en kindercoachesMet het Leraren Register kun je laten zien dat je een bevoegd en bekwaam leerkracht bent en dat je hieraan blijft werken. Vraag op je school na of je deze opleiding kunt gebruiken voor je scholingsbudget.

Deze opleiding is voor 218 RU opgenomen in Registerleraar.

Breincentrum biedt CRKBO gecertificeerd beroepsonderwijs:

leescursus voor leerkrachten en kindercoachesWat houdt CRKBO-erkenning in?
Breincentrum is gecertificeerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Met deze erkenning en opname in het CRKBO is Breincentrum een erkende instelling voor kort beroepsonderwijs.
Het CRKBO heeft de kwaliteit van onze organisatie getoetst. Aan de orde kwamen aspecten als de administratieve organisatie, kwaliteitseisen van cursussen en trainers, communicatie met opdrachtgevers en klanten, klachtenprocedures etcetera. Met de certificering geeft CRKBO aan dat Breincentrum aan alle gestelde criteria voldoet; klanten kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
De registratie in het CRKBO is het gevolg van een audit die door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) is uitgevoerd. De audit is (mede) gebaseerd op de gedragscode van NRTO v/h PAEPON en de gedragscode van VOI.
Als gevolg van deze CRKBO registratie zijn alle cursussen en opleidingen van Breincentrum vrijgesteld van BTW.

Course Reviews

N.A

ratings
  • 5 stars0
  • 4 stars0
  • 3 stars0
  • 2 stars0
  • 1 stars0

No Reviews found for this course.

VOLG DEZE CURSUS0 SEATS LEFTCOURSE STARTS IN 3 maanden

Betalingen kunnen alleen via
iDeal,
Belfius Direct Net,
Bancontact / Mister Cash of
Sofort Banking plaats vinden. Wilt u als school mensen inschrijven en kunt u niet via iDeal betalen, neem dan contact op. Samen komen we dan tot een oplossing!

Advanced Course Search Widget

About Breincentrum

Breincentrum is gespecialiseerd in opleidingen voor leerkrachten. Breincentrum biedt de ingrediënten voor een goede ontwikkeling voor een kind. Wij bieden een brede scholing op het gebied van leer- en ontwikkelingsproblemen.

Breincentrum : The Best courses you get!

Geregistreerd bij:


 

Featured Testimonial

De jaaropleiding is een echte aanrader!! Fleuris een kei in het doorgeven van al haar kennis en...Read more

Petri Schipper

Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist.

Like ons op Facebook

top
X