Opleiding Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist start 30-03-20

Heb je al modules bij Breincentrum gevolgd? Wacht dan met inschrijven! Neem eerst contact op! Wij maken dan een kortingscode voor je aan, deze dien je te gebruiken tijdens het afrekenproces.

7 STUDENTS ENROLLED
Opleiding Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist
Breincentrum

Bij Breincentrum kun je diverse opleidingen volgen die met het “Brein” te maken hebben. Alle opleidingen geven inzicht in de basis van het fundament van een kind.
Tijdens deze opleiding leer je welke ingrediënten er nodig zijn voor het leggen van een goed fundament voor de ontwikkeling van een kind.
Je kunt de ingrediënten voor de appeltaart (bekijk het filmpje op de homepage) vergelijken met het fundament van een huis.

Dat fundament moet heel stevig zijn voor je in groep 3 leert rekenen, lezen en spellen.
Deze ontwikkeling moet het kind goed hebben doorlopen.
Ontbreekt er 1 ingrediënt dan is de smaak uit balans. Of anders gezegd, als deze basis niet stevig is, dan zal je huis een keer instorten. Zodra het duidelijk is welke bouwsteen extra aandacht nodig heeft, kunnen oefeningen worden gedaan om het verder te ontwikkelen.
Leren begint dus bij een goed fundament!

Over de opleiding:

Deze brede opleiding brengt dwarsverbanden aan tussen de ontwikkeling van het kind en leer- en gedragsproblemen. Geleerd wordt hoe het een in relatie staat tot het ander en wat er praktisch gedaan kan worden om de ontwikkeling zo te veranderen dat daarmee ook de leer- en gedragsproblemen verdwijnen.

Vanuit de bouwstenen van de kinderontwikkeling (reflexen) wordt de ontwikkeling van het zien, horen, voelen, kortom de hele sensomotoriek in verband gebracht met leer-, ontwikkelings- en gedragsproblemen.

Via een uitgebreide diagnostiek leer je hoe je een praktisch handelingsplan kunt opstellen en uitvoeren.  Als een rode draad lopen vaardigheden uit de ontwikkelingspsychologie,
optologie, reflexintegratietherapie, motorische remedial teaching,
sensorische integratie en breinstimuleringmethoden door deze aanpak.

Download hieronder de flyer voor de opleiding tot psychomotorisch leer- en gedragsspecialist:

Folder-jaaropleiding-maart2020

Wie kan aan de cursus deelnemen:

Opleiding Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist

De opleiding is bedoeld voor remedial teachers, leerkrachten, intern begeleiders, logopedisten, kindercoaches, orthopedagogen, hulpverleners in de zorg, leidsters van een kinderopvang en psychologen. Iedereen die met kinderen werkt!

Niveau: post HBO.

Studiebelasting:

11 opleidingsdagen: totaal 61,5 contacturen. Tussen de middag kunt u genieten van een heerlijke lunch!
Studiebelasting buiten de opleidingsdagen: totaal 79,50 zelfstudie uren. Totaal 141 uur.
Dit bestaat uit het zelf doornemen van alle theorie, het schrijven van een casus en het inoefenen van het geleerde.

Lesdagen:

De cursusonderdelen die aan bod komen:

  1. Cursus Visuele screening en training.
   (30 maart en 20 april 2020)
  2. JaMaRa Rekencoach opleiding  
   (11 mei 2020)
  3. DominantieMatrix opleiding
   (8 juni 2020)
  4. Movement Based Learning
   (9 juni 2020)
  5. Cursus Schrijfmotorische therapie
   (22 juni 2020)
  6. Cursus Ruimtelijk zicht & inzicht  
   (21 september 2020)
  7. Visuele screening en training verdiepingscursus
   (26 oktober 2020)
  8. WoordBeeldTrainer Coach opleiding
   (23 november 2020)
  9. Leesmatrix Coach opleiding        
   (24 november 2020)
  10. Vragenuurtje Eindopdracht       
   (23 februari 2021)

In overleg is het mogelijk om naar een andere toekomstige data te schuiven als een datum niet uitkomt. Het is alleen mogelijk om de opleiding tot psychomotorisch leer- en gedragsspecialist in Wijchen (vlakbij Nijmegen) te volgen en dus ook naar data in Wijchen te schuiven.

Lesmateriaal:

Voor de hele opleiding is literatuurstudie van een aantal boeken verplicht. Na inschrijving ontvangt je de literatuurlijst.  Het is niet noodzakelijk dat alle boeken aangeschaft worden maar wordt wel aangeraden omdat het waardevolle en informatieve uitgaven zijn.

Opleiding Psychomotorisch leer- en gedragsspecialistOpleiding Psychomotorisch leer- en gedragsspecialistElke cursist ontvangt een pen en een klapper met daarin van alle cursussen een hand-out van de presentatie en alle test- en oefenbladen. Daarnaast ontvang je een eigen dopper, om water te kunnen drinken tijdens de les. Uiteraard hebben we ook koffie, thee, espresso, wiener melange, warme chocomel en cappuccino.
Daarnaast ontvangt elke cursist:

   • Kralenkoord (3 meter). (visuele screening en training)
   • Malletje voor de VO-star test. (visuele screening en training)
   • JaMaRamateriaalset. (JaMaRa Rekencoach)
   • Stappenplan JaMaRa. (JaMaRa Rekencoach)
   • Je krijgt 3 maanden een licentie voor het gebruik van de webbased software, met 2 leerlingaccounts GRATIS.

Er kan na de definitieve inschrijving ingelogd worden op de facebookgroep voor psychomotorisch leer- en gedragsspecialisten. Dat is een besloten groep. Daar vindt nazorg met betrekking tot vragen of andere items plaats door middel van collegiale consultatie.

Certificering:
Opleiding Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist

Elke cursist kan de opleiding afsluiten met een ingeleverde casus, waaruit de brede psychomotorisch leer- en gedragsbenadering praktisch moet blijken. Na inlevering en goedkeuring ontvangt de cursist het psychomotorisch leer- en gedragsspecialistlogo en het diploma.

De cursist wordt vermeld als psychomotorisch leer- en gedragsspecialist in het landelijk overzicht op de website van Breincentrum.

“De opleiding Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist is opgenomen in het Registerleraar.nl”

Opleiding Psychomotorisch leer- en gedragsspecialistMet het Leraren Register kun je laten zien dat je een bevoegd en bekwaam leerkracht bent en dat je hieraan blijft werken. Vraag op je school na of je deze opleiding kunt gebruiken voor je scholingsbudget.

Deze opleiding is voor 218 RU opgenomen in Registerleraar.

Breincentrum biedt CRKBO gecertificeerd beroepsonderwijs:

Opleiding Psychomotorisch leer- en gedragsspecialistWat houdt CRKBO-erkenning in?
Breincentrum is gecertificeerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Met deze erkenning en opname in het CRKBO is Breincentrum een erkende instelling voor kort beroepsonderwijs.
Het CRKBO heeft de kwaliteit van onze organisatie getoetst. Aan de orde kwamen aspecten als de administratieve organisatie, kwaliteitseisen van cursussen en trainers, communicatie met opdrachtgevers en klanten, klachtenprocedures etcetera. Met de certificering geeft CRKBO aan dat Breincentrum aan alle gestelde criteria voldoet; klanten kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
De registratie in het CRKBO is het gevolg van een audit die door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) is uitgevoerd. De audit is (mede) gebaseerd op de gedragscode van NRTO v/h PAEPON en de gedragscode van VOI.
Als gevolg van deze CRKBO registratie zijn alle cursussen en opleidingen van Breincentrum vrijgesteld van BTW.

Course Reviews

N.A

ratings
 • 5 stars0
 • 4 stars0
 • 3 stars0
 • 2 stars0
 • 1 stars0

No Reviews found for this course.

VOLG DEZE CURSUS5 SEATS LEFTCOURSE STARTS IN 2 maanden

Betalingen kunnen alleen via
iDeal,
Belfius Direct Net,
Bancontact / Mister Cash of
Sofort Banking plaats vinden. Wilt u als school mensen inschrijven en kunt u niet via iDeal betalen, neem dan contact op. Samen komen we dan tot een oplossing!

Advanced Course Search Widget

About Breincentrum

Breincentrum is gespecialiseerd in opleidingen voor leerkrachten. Breincentrum biedt de ingrediënten voor een goede ontwikkeling voor een kind. Wij bieden een brede scholing op het gebied van leer- en ontwikkelingsproblemen.

Breincentrum : The Best courses you get!

Geregistreerd bij:


 

Featured Testimonial

Inspirerend! Geweldig die jaaropleiding! Het laat alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Er gaat...Read more

Esther Boonstra

Geweldig die jaaropleiding!

Like ons op Facebook

top
X