Rhythmic Movement Training Internationaal Making connections (17 en 18-02-20)

13 STUDENTS ENROLLED

Tijdens deze cursus RMTi Making connections leer je het verband leggen tussen het brein (de diverse onderdelen van het brein) en de reflexen.

Het is belangrijk om de verbindingen tussen alle hersengebieden te stimuleren om efficiënt te kunnen functioneren. Dat vormt de basis om een competente en nieuwsgierige leerling te worden.

Over de opleiding:

In de nieuwe cursus van Moira Dempsey,  ‘Making Connections’  wordt uitgelegd hoe het brein zich van onderaf ontwikkelt en welke invloed elk stukje van deze ontwikkeling heeft op de groei van een kind op lichamelijk, emotioneel, sociaal en cognitief gebied. Zodat de prefrontale cortex uiteindelijk in staat is om acties, gevoelens en gedachten te coördineren. In deze cursus worden alle verbindingen gelegd zodat je nog meer leert over hoe belangrijk de reflexen zijn voor de ontwikkeling van het hele kind.

Het doel van de cursus RMTi Making Connections is om te onderzoeken hoe beweging, zowel voor als na de geboorte, belangrijk is voor het leggen van de basis voor neurale ontwikkeling en organisaties, en hoe we beweging kunnen gebruiken die deze aangeboren bewegingen repliceren om te helpen bij het ontwikkelen van hersenvolwassenheid.

Je leert met behulp van de ritmische en zachte bewegingsoefeningen van RMTi hoe het brein weer in balans komt. En door de oefeningen worden de reflexen gestimuleerd om zich ( weer) op de juiste wijze te gaan ontwikkelen waardoor kinderen weer grip krijgen op het reguleren van hun emoties en gedrag, zij meer coördinatie krijgen in hun bewegingen en zij weer  makkelijker mee kunnen doen op school.

Wie kan aan de cursus deelnemen:

JaMaRa RekenCoach Opleiding

De cursus is bedoeld voor remedial teachers, leerkrachten, intern begeleiders, logopedisten, kindercoaches, orthopedagogen, psychologen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, ouders, osteopaten, kinesiologen, verpleegkundigen en artsen.

Niveau: HBO.

Let op: wil je RMT Consultant worden dan is deze cursus vanaf 2019 een verplicht onderdeel van de aanmelding.

Studiebelasting:

Twee opleidingsdagen en studiebelasting buiten de opleiding: 16 uur.
Dit bestaat uit het zelf doornemen van alle theorie en het oefenen om de bewegingsvormen onder de knie te krijgen.
Op beide dagen kunt u genieten van een heerlijke luxe lunch!

Lesmateriaal:

Elke cursist ontvangt een manual.

De cursus wordt in het Engels door Gaynor Ralls gegeven en waar nodig vertaald naar het Nederlands.

Wat is reflexintegratie en waarom is dit zo belangrijk?

In de baarmoeder begint de ontwikkeling van de reflexen. Reflexen helpen ons, om ons centrale zenuwstelsel steeds verder te ontwikkelen. Reflexen helpen ons bijvoorbeeld ook tijdens het geboorteproces of om direct na de bevalling te weten hoe we moeten drinken (zuigreflex). Iedereen heeft deze reflexen. Wanneer je de reflexen stimuleert, reageren deze automatisch.

Geïntegreerde reflexen vormen de basis van een goed functionerend centraal zenuwstelsel en vormen daarom de basis om ons te kunnen ontwikkelen!

Op het moment dat een reflex niet goed geïntegreerd is, kan de daarop volgende ontwikkeling vertraging oplopen of helemaal niet ontstaan. Dat kan zorgen voor beperkingen op allerlei gebieden zoals: de motoriek, houding, gedrag en het leervermogen.

Wat kunnen de gevolgen zijn van niet geïntegreerde reflexen?

Onvolledige integratie van reflexen kan een bijdragende oorzaak zijn van onder andere: ADD / ADHD, autisme, vertraging in de ontwikkeling, leerproblemen, dyslexie, dyscalculie, dyspraxie, schrijfproblemen, zintuiglijke integratie stoornissen, zicht- en gehoorproblemen, gedragsuitdagingen, concentratieproblemen, extreme verlegenheid, gebrek aan vertrouwen en verslavingen tot gevolg hebben. Het geeft aan dat er onbalans is in het lichaam. Reflexintegratie helpt kinderen en volwassenen de reflexen te integreren en de balans te herstellen waardoor de symptomen verminderen of verdwijnen.

Certificering:

Rhytmic movement trainingJe ontvangt een deelnamecertificaat van Rhythmic movement Making Connections.

En je kunt vermeld worden als Rhythmic Movement Making Connections Trainer in het landelijk overzicht op de website van Breincentrum.

Breincentrum biedt CRKBO gecertificeerd beroepsonderwijs:

JaMaRa RekenCoach OpleidingWat houdt CRKBO-erkenning in?
Breincentrum is gecertificeerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Met deze erkenning en opname in het CRKBO is Breincentrum een erkende instelling voor kort beroepsonderwijs.
Het CRKBO heeft de kwaliteit van onze organisatie getoetst. Aan de orde kwamen aspecten als de administratieve organisatie, kwaliteitseisen van cursussen en trainers, communicatie met opdrachtgevers en klanten, klachtenprocedures etcetera. Met de certificering geeft CRKBO aan dat Breincentrum aan alle gestelde criteria voldoet; klanten kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
De registratie in het CRKBO is het gevolg van een audit die door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) is uitgevoerd. De audit is (mede) gebaseerd op de gedragscode van NRTO v/h PAEPON en de gedragscode van VOI.
Als gevolg van deze CRKBO registratie zijn alle cursussen en opleidingen van Breincentrum vrijgesteld van BTW.

Course Reviews

N.A

ratings
  • 5 stars0
  • 4 stars0
  • 3 stars0
  • 2 stars0
  • 1 stars0

No Reviews found for this course.

VOLG DEZE CURSUS3 SEATS LEFTCOURSE STARTS IN 4 weken

Betalingen kunnen alleen via
iDeal,
Belfius Direct Net,
Bancontact / Mister Cash of
Sofort Banking plaats vinden. Wilt u als school mensen inschrijven en kunt u niet via iDeal betalen, neem dan contact op. Samen komen we dan tot een oplossing!

Advanced Course Search Widget

About Breincentrum

Breincentrum is gespecialiseerd in opleidingen voor leerkrachten. Breincentrum biedt de ingrediënten voor een goede ontwikkeling voor een kind. Wij bieden een brede scholing op het gebied van leer- en ontwikkelingsproblemen.

Breincentrum : The Best courses you get!

Geregistreerd bij:


 

Featured Testimonial

“Ik heb met ontzettend veel plezier de jaaropleiding tot psychomotorisch leer- en...Read more

Hilma Muit

Aanbevolen.

Like ons op Facebook

top
X