Rhythmic Movement Training Internationaal School Readiness (18 en 19-01-21)

0 STUDENTS ENROLLED

  Ben je ouder, leerkracht of kindercoach en wil je ook meer van reflexen weten? Tijdens deze cursus RMTi School Readiness, leer je hoe je met leuke en speelse bewegingsvormen reflexen kunt integreren.

  Over de opleiding:

  We gaan op deze twee dagen heel praktisch aan de slag. Je kunt het geleerde direct de volgende dag in je klas of thuis gaan toepassen.

  Herken je ook kinderen in je klas die:

   • Friemelen en onhandig zijn.
   • Moeite hebben om door te blijven werken.
   • Kinderen die moeilijk kunnen luisteren.
   • Hyperactief zijn of juist weinig energie hebben.
   • Zich moeilijk kunnen concentreren.
   • Last hebben van driftbuien.
   • Moeite hebben met leren: lezen, rekenen, schrijven.

  Leer tijdens deze twee dagen wat reflexen zijn, hoe je de oorzaak kunt ontdekken van mogelijk niet geïntegreerde reflexen. En leer hoe je bovenstaande problemen kunt verhelpen of verminderen middels een leuk, eenvoudig en speels beweegprogramma.

  Wie kan aan de cursus deelnemen:

  JaMaRa RekenCoach Opleiding

  De cursus is bedoeld voor iedereen die zich afvraagt waarom een (zijn) kind nog niet klaar is voor school of hoe je een kind kunt voorbereiden om goed mee te kunnen doen op school. Of als een kind al op school zit hoe je dan de ontwikkeling verder kunt stimuleren en ondersteunen door speelse bewegingsvormen in te zetten. Of iedereen die heeft gehoord over reflexen en meer te weten wil komen over het waarom, hoe en wat te doen!

  Niveau: HBO.

  Studiebelasting:

  Twee opleidingsdagen en studiebelasting buiten de opleiding: 16 uur.
  Dit bestaat uit het zelf doornemen van alle theorie en het oefenen om de bewegingsvormen onder de knie te krijgen.
  Op beide dagen kunt u genieten van een heerlijke luxe lunch!

  Lesmateriaal:

  Elke cursist ontvangt een manual.

  De cursus wordt in het Engels gegeven en waar nodig vertaald naar het Nederlands.

  Wat is reflexintegratie en waarom is dit zo belangrijk?

  In de baarmoeder begint de ontwikkeling van de reflexen. Reflexen helpen ons, om ons centrale zenuwstelsel steeds verder te ontwikkelen. Reflexen helpen ons bijvoorbeeld ook tijdens het geboorteproces of om direct na de bevalling te weten hoe we moeten drinken (zuigreflex). Iedereen heeft deze reflexen. Wanneer je de reflexen stimuleert, reageren deze automatisch.

  Geïntegreerde reflexen vormen de basis van een goed functionerend centraal zenuwstelsel en vormen daarom de basis om ons te kunnen ontwikkelen!

  Op het moment dat een reflex niet goed geïntegreerd is, kan de daarop volgende ontwikkeling vertraging oplopen of helemaal niet ontstaan. Dat kan zorgen voor beperkingen op allerlei gebieden zoals: de motoriek, houding, gedrag en het leervermogen.

  Wat kunnen de gevolgen zijn van niet geïntegreerde reflexen?

  Onvolledige integratie van reflexen kan een bijdragende oorzaak zijn van onder andere: ADD / ADHD, autisme, vertraging in de ontwikkeling, leerproblemen, dyslexie, dyscalculie, dyspraxie, schrijfproblemen, zintuiglijke integratie stoornissen, zicht- en gehoorproblemen, gedragsuitdagingen, concentratieproblemen, extreme verlegenheid, gebrek aan vertrouwen en verslavingen tot gevolg hebben. Het geeft aan dat er onbalans is in het lichaam. Reflexintegratie helpt kinderen en volwassenen de reflexen te integreren en de balans te herstellen waardoor de symptomen verminderen of verdwijnen.

  Certificering:

  Rhytmic movement trainingJe ontvangt een deelnamecertificaat van Rhythmic movement School Readiness.

  En je kunt vermeld worden als Rhythmic Movement School Readiness Trainer in het landelijk overzicht op de website van Breincentrum.

  Breincentrum biedt CRKBO gecertificeerd beroepsonderwijs:

  JaMaRa RekenCoach OpleidingWat houdt CRKBO-erkenning in?
  Breincentrum is gecertificeerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Met deze erkenning en opname in het CRKBO is Breincentrum een erkende instelling voor kort beroepsonderwijs.
  Het CRKBO heeft de kwaliteit van onze organisatie getoetst. Aan de orde kwamen aspecten als de administratieve organisatie, kwaliteitseisen van cursussen en trainers, communicatie met opdrachtgevers en klanten, klachtenprocedures etcetera. Met de certificering geeft CRKBO aan dat Breincentrum aan alle gestelde criteria voldoet; klanten kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
  De registratie in het CRKBO is het gevolg van een audit die door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) is uitgevoerd. De audit is (mede) gebaseerd op de gedragscode van NRTO v/h PAEPON en de gedragscode van VOI.
  Als gevolg van deze CRKBO registratie zijn alle cursussen en opleidingen van Breincentrum vrijgesteld van BTW.

  About Breincentrum

  Breincentrum is gespecialiseerd in opleidingen voor leerkrachten. Breincentrum biedt de ingrediënten voor een goede ontwikkeling voor een kind. Wij bieden een brede scholing op het gebied van leer- en ontwikkelingsproblemen.

  Breincentrum : The Best courses you get!

  Geregistreerd bij:


   

  Featured Testimonial

  Gisteren heb ik de JaMaRa reken cursus gehad gegeven door Fleur. Wat een leerzame dag! En ook heel...Read more

  0

  Leerkracht

  Like ons op Facebook

  top
  X