Rhythmic Movement Training Internationaal Level 1 & 2 (09, 10 en 11-11-20)

Tijdens deze 3-daagse opleiding bij Breincentrum leert u kinderen en volwassenen met leer- en gedragsuitdagingen helpen door middel van reflexintegratie.

0 STUDENTS ENROLLED

  Reflexen vormen het fundament van de ontwikkeling van kinderen en volwassenen. Dat fundament moet heel stevig zijn voor je bijvoorbeeld in groep 3 leert rekenen, lezen en spellen.
  Je leert in deze opleiding wat reflexen zijn, je leert ze testen en je leert Rhythmic movement oefeningen waarmee je kinderen en volwassenen verder kunt helpen in hun ontwikkeling op sociaal-emotioneel en cognitief gebied. Leren en ontwikkelen begint dus bij een goed fundament!

  Over de opleiding:

  Wat is reflexintegratie en waarom is dit zo belangrijk?

  In de baarmoeder begint de ontwikkeling van de reflexen. Reflexen helpen ons, om ons centrale zenuwstelsel steeds verder te ontwikkelen. Reflexen helpen ons bijvoorbeeld ook tijdens het geboorteproces of om direct na de bevalling te weten hoe we moeten drinken (zuigreflex). Iedereen heeft deze reflexen. Wanneer je de reflexen stimuleert, reageren deze automatisch.

  Geïntegreerde reflexen vormen de basis van een goed functionerend centraal zenuwstelsel en vormen daarom de basis om ons te kunnen ontwikkelen!

  Op het moment dat een reflex niet goed geïntegreerd is, kan de daarop volgende ontwikkeling vertraging oplopen of helemaal niet ontstaan. Dat kan zorgen voor beperkingen op allerlei gebieden zoals: de motoriek, houding, gedrag en het leervermogen.

  Wat kunnen de gevolgen zijn van niet geïntegreerde reflexen?

  Onvolledige integratie van reflexen kan een bijdragende oorzaak zijn van onder andere: ADD / ADHD, autisme, vertraging in de ontwikkeling, leerproblemen, dyslexie, dyscalculie, dyspraxie, schrijfproblemen, zintuiglijke integratie stoornissen, zicht- en gehoorproblemen, gedragsuitdagingen, concentratieproblemen, extreme verlegenheid, gebrek aan vertrouwen en verslavingen tot gevolg hebben. Het geeft aan dat er onbalans is in het lichaam. Reflexintegratie helpt kinderen en volwassenen de reflexen te integreren en de balans te herstellen waardoor de symptomen verminderen of verdwijnen.

  Wat is Rhythmic Movement Training Internationaal (RMTi)?

  De bewegingen in Rhythmic Movement Training International zijn gebaseerd op het nabootsen van de bewegingen die kinderen natuurlijk maken. In de RMTi-sessies werken we met deze bewegingen om de reflexen te integreren, zodat leren, communicatie, gedrag, emotioneel en algemeen welzijn de kans krijgen om toegankelijk en verder ontwikkeld te worden. Het centrale zenuwstelsel krijgt de kans om verder te rijpen.

  De Rhythmic Movements zijn een reeks van oefeningen die door een kind/volwassene of groep kinderen/volwassenen, met aanwijzingen van een begeleider zelf gedaan kunnen worden. De bewegingen zijn gemakkelijk te leren en ontzettend leuk om te doen!

  Deze methode is heel praktisch in te zetten in je eigen praktijk, klas of gymzaal op school en het heeft als voordeel dat er in de cursus praktische kaartensets verkrijgbaar zijn waarop de reflexen en de oefeningen staan uitgelegd.

  Cursus inhoud:

  RMTi Level 1: Focus, Organisatie en Begrip:

  In level 1 leer je de basis van de Rhythmic Movement Training. Je krijgt informatie over de belangrijkste primitieve reflexen die bijvoorbeeld betrokken zijn bij ADHD / ADD en hoe je deze kunt integreren met ritmische oefeningen. Je leert hoe de bewegingen moeten worden uitgevoerd.  De oefeningen helpen om de spiertonus te regelen, de hersenen te stimuleren om de aandacht en focus te verbeteren, impulsen te beheersen, hyperactiviteit te verminderen en organisatorische en begripsvaardigheden te verbeteren.

  RMTi Level 2: Emoties, Geheugen en Gedrag:

  Level 2 behandelt hoe Rhythmic Movement Training onze emoties beïnvloedt, hoe we met de bewegingen werken om in contact te komen met onze emoties en ze te stabiliseren wanneer ze dreigen om de controle te nemen. Je leert ook over de reflexen die vooral onze emoties beïnvloeden, zoals de Fear Paralysis reflex en de Moro reflex. We onderzoeken hoe stress en dagelijks leven onze lichamen kunnen beïnvloeden en hoe RMTi kan helpen om spierspanning te ontspannen en te verlichten.

  Wie kan aan de cursus deelnemen:

  JaMaRa RekenCoach Opleiding

  De cursus is bedoeld voor remedial teachers, leerkrachten, intern begeleiders, logopedisten, kindercoaches, orthopedagogen, psychologen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, ouders, osteopaten, kinesiologen, verpleegkundigen en artsen.

  Niveau: HBO.

  Studiebelasting:

  Drie opleidingsdagen en studiebelasting buiten de opleiding: 24 uur.
  Op alle dagen kunt u genieten van een heerlijke lunch!
  Dit bestaat uit het zelf doornemen van alle theorie en het oefenen om de Rhythmic Movement Training onder de knie te krijgen.

  Lesmateriaal:

  Elke cursist ontvangt twee manuals van level 1 en level 2 in het NEDERLANDS.

  De cursus wordt volledig in het Nederlands gegeven door Fleur Giesen.

   

  Certificering:

  Rhytmic movement trainingJe ontvangt twee deelnamecertificaten van Rhytmic movement training level 1 & 2.

  En je kunt vermeld worden als student Rhythmic Movement Trainer in het landelijk overzicht op de website van Breincentrum. Na het volgen van een verdere procedure kun je ook vermeld worden op de internationale website.

  “Deze module is opgenomen in het Registerleraar.nl”

  Met het Leraren Register kun je laten zien dat je een bevoegd en bekwaam leerkracht bent en dat je hieraan blijft werken. Vraag op je school na of je deze opleiding kunt gebruiken voor je scholingsbudget.

  Breincentrum biedt CRKBO gecertificeerd beroepsonderwijs:

  JaMaRa RekenCoach OpleidingWat houdt CRKBO-erkenning in?
  Breincentrum is gecertificeerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Met deze erkenning en opname in het CRKBO is Breincentrum een erkende instelling voor kort beroepsonderwijs.
  Het CRKBO heeft de kwaliteit van onze organisatie getoetst. Aan de orde kwamen aspecten als de administratieve organisatie, kwaliteitseisen van cursussen en trainers, communicatie met opdrachtgevers en klanten, klachtenprocedures etcetera. Met de certificering geeft CRKBO aan dat Breincentrum aan alle gestelde criteria voldoet; klanten kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
  De registratie in het CRKBO is het gevolg van een audit die door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) is uitgevoerd. De audit is (mede) gebaseerd op de gedragscode van NRTO v/h PAEPON en de gedragscode van VOI.
  Als gevolg van deze CRKBO registratie zijn alle cursussen en opleidingen van Breincentrum vrijgesteld van BTW.

  Course Reviews

  N.A

  ratings
  • 5 stars0
  • 4 stars0
  • 3 stars0
  • 2 stars0
  • 1 stars0

  No Reviews found for this course.

  VOLG DEZE CURSUS16 SEATS LEFTCOURSE STARTS IN 10 maanden

  Betalingen kunnen alleen via
  iDeal,
  Belfius Direct Net,
  Bancontact / Mister Cash of
  Sofort Banking plaats vinden. Wilt u als school mensen inschrijven en kunt u niet via iDeal betalen, neem dan contact op. Samen komen we dan tot een oplossing!

  Advanced Course Search Widget

  About Breincentrum

  Breincentrum is gespecialiseerd in opleidingen voor leerkrachten. Breincentrum biedt de ingrediënten voor een goede ontwikkeling voor een kind. Wij bieden een brede scholing op het gebied van leer- en ontwikkelingsproblemen.

  Breincentrum : The Best courses you get!

  Geregistreerd bij:


   

  Featured Testimonial

  Inspirerend! Geweldig die jaaropleiding! Het laat alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Er gaat...Read more

  Esther Boonstra

  Geweldig die jaaropleiding!

  Like ons op Facebook

  top
  X