Visuele screening en training verdiepingscursus 29-10-19

Voorvereiste: Is dat je de cursus visuele screening en training * en ruimtelijk zicht & inzicht ** bij breincentrum gevolgd hebt.

12 STUDENTS ENROLLED

Visuele screening en training verdiepingscursusLogo Breincentrum Gespecialiseerde Visueel Screener en Trainer.

Deze cursus is een vervolg op Visuele screening en training * en Ruimtelijk zicht & inzicht **. En is alleen toegankelijk als deze twee gevolgd zijn. Deze cursus gaat dieper in op testen en trainen.

Naast de visuele motorische testen en trainingen leert de cursist ook visueel sensorische trainingen toepassen. Deze trainingstechnieken zijn onmisbaar bij de behandeling van onder andere fixatie disparatie.

Wat leer je in deze cursus?

Visuele screening en training verdiepingscursusVisuele screening en training verdiepingscursusJe leert werken met de ruler om de ogen te leren convergeren en divergeren en samen te  laten werken. Het oefenboekje komt aan bod en de ruler zelf. Daarnaast leer je werken met de cheiroscopische spiegeltekening via stresspointmateriaal. Aan bod komt ook de trainingsmirror, waarmee fixatie disparatie kan worden weggetraind via sensorische oefeningen. De barreader, diverse sheets, in te zetten bij accommodatietraining en oogsamenwerking. Ook leer je het perifere veld in kaart brengen middels de perimeter. Scherpstellen via accommodatieflippers en richt- en oogsamenwerkingstraining via sensomotorischetraining heeft ook een plaats tijdens deze cursusdag. Je leert welke training motorisch en welke sensorisch is. Dat laatste is noodzakelijk om fixatie disparatie weg te trainen. Tenslotte komt er apparatuur aan bod waarmee je een scala aan testen kan Visuele screening en training verdiepingscursusafnemen en interpreteren: astigmatisme, verticale en latere  forie, fusie, balans, fixatie disparatie op leesastand.

Inhoud van de cursus:

Wij hebben geen geheimen voor onze cursisten en leren u op de cursusdagen hoe wij zelf al jaren succesvol werken in onze praktijk.
De cursus heeft een hoog praktisch gehalte.

Wie kan aan de cursus deelnemen:

Visuele screening en training verdiepingscursus

De cursus is bedoeld voor remedial teachers, leerkrachten, intern begeleiders, logopedisten, kindercoaches, orthopedagogen, hulpverleners in de zorg, leidsters van een kinderopvang en psychologen. Iedereen die met kinderen werkt!

Voorvereiste: Is dat je de cursus visuele screening en training * en ruimtelijk zicht & inzicht ** bij breincentrum gevolgd hebt.

Niveau: post HBO.

Studiebelasting:

Opleidingsdag: 6 uur. Tussendoor kunt u genieten van een heerlijke lunch!
Studiebelasting buiten de opleiding: 8 uur.

Lesmateriaal:

Visuele screening en training verdiepingscursusElke cursist ontvangt tijdens de cursus een klapper met hand-out van de presentatie en alle test- en oefenbladen met een pen.

Er wordt ook informatie verstrekt over aanvullende materialen die in de handel zijn en besteladressen. Visuele screening en training verdiepingscursusAanschaf van aanvullende materialen is niet verplicht of noodzakelijk, al kan het in een aantal gevallen wenselijk zijn. Dit is afhankelijk van de inzet en doelgroep en kan per cursist verschillen. U wordt hierover tijdens de cursus geïnformeerd.

Certificering:
Visuele screening en training verdiepingscursus

Je ontvangt een deelnamecertificaat.

“Deze module is opgenomen in het Registerleraar.nl”

Visuele screening en training verdiepingscursusMet het Leraren Register kun je laten zien dat je een bevoegd en bekwaam leerkracht bent en dat je hieraan blijft werken. Vraag op je school na of je deze opleiding kunt gebruiken voor je scholingsbudget.

Deze module is voor 14 RU opgenomen in Registerleraar.

Breincentrum biedt CRKBO gecertificeerd beroepsonderwijs:

Visuele screening en training verdiepingscursusWat houdt CRKBO-erkenning in?
Breincentrum is gecertificeerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Met deze erkenning en opname in het CRKBO is Breincentrum een erkende instelling voor kort beroepsonderwijs.
Het CRKBO heeft de kwaliteit van onze organisatie getoetst. Aan de orde kwamen aspecten als de administratieve organisatie, kwaliteitseisen van cursussen en trainers, communicatie met opdrachtgevers en klanten, klachtenprocedures etcetera. Met de certificering geeft CRKBO aan dat Breincentrum aan alle gestelde criteria voldoet; klanten kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
De registratie in het CRKBO is het gevolg van een audit die door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) is uitgevoerd. De audit is (mede) gebaseerd op de gedragscode van NRTO v/h PAEPON en de gedragscode van VOI.
Als gevolg van deze CRKBO registratie zijn alle cursussen en opleidingen van Breincentrum vrijgesteld van BTW.

Course Reviews

N.A

ratings
  • 5 stars0
  • 4 stars0
  • 3 stars0
  • 2 stars0
  • 1 stars0

No Reviews found for this course.

VOLG DEZE CURSUS0 SEATS LEFT

Betalingen kunnen alleen via
iDeal,
Belfius Direct Net,
Bancontact / Mister Cash of
Sofort Banking plaats vinden. Wilt u als school mensen inschrijven en kunt u niet via iDeal betalen, neem dan contact op. Samen komen we dan tot een oplossing!

Advanced Course Search Widget

About Breincentrum

Breincentrum is gespecialiseerd in opleidingen voor leerkrachten. Breincentrum biedt de ingrediënten voor een goede ontwikkeling voor een kind. Wij bieden een brede scholing op het gebied van leer- en ontwikkelingsproblemen.

Breincentrum : The Best courses you get!

Geregistreerd bij:


 

Featured Testimonial

“Ik heb met ontzettend veel plezier de jaaropleiding tot psychomotorisch leer- en...Read more

Hilma Muit

Aanbevolen.

Like ons op Facebook

top
X