Zoek jouw Cursus

Algemeen

E-learning Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist

Volg deze opleiding nu ook als e-learning!

Wil jij ook psychomotorisch, bewegend en efficiënt leer- en gedragsproblemen leren remediëren? 

We richten ons in deze opleiding op de fundamenten om tot leren en ontwikkelen te komen. Wat hebben we bijvoorbeeld nodig om te kunnen leren lezen? Wat dacht je van een goede samenwerking tussen de beide hersenhelften, neurologische rijping (reflexen en ontwikkelingsfasen), visuele informatieverwerking, auditieve informatieverwerking en ruimtelijke ontwikkeling.

Wij gaan tijdens deze opleiding alle facetten leren die van belang zijn voor een kind om in balans te zijn, zichzelf te kunnen zijn en stevig in zijn schoenen te staan. Pas dan kan een kind tot leren komen!

Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist

Tijdens deze opleiding leer je welke ingrediënten er nodig zijn voor het leggen van een goed fundament voor de ontwikkeling van een kind. Je kunt de ingrediënten voor de appeltaart (bekijk het filmpje op de homepage) vergelijken met het fundament van een huis. Dat fundament moet heel stevig zijn voor je in groep 3 leert rekenen, lezen en spellen.
Deze ontwikkeling moet het kind goed hebben doorlopen.

Ontbreekt er één ingrediënt dan is de smaak uit balans. Of anders gezegd, als deze basis niet stevig is, dan zal je huis een keer instorten. Zodra het duidelijk is welke bouwsteen extra aandacht nodig heeft, kunnen oefeningen worden gedaan om het verder te ontwikkelen.

Bij psychomotoriek draait het om de samenwerking tussen lijf en brein. We gaan dan ook leren hoe we het lijf en het brein met elkaar in verbinding kunnen brengen om tot leren en ontwikkelen te komen. We zetten de natuurlijke ontwikkeling van lichaam en brein weer op het juiste spoor.  Het brein stuurt het lichaam aan en door de bewegingen van het lichaam te ervaren en te ontdekken leert het brein. Wat een mooi systeem!

Leuk weetje:

Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist

Wist je dat als het lijf en het brein niet met elkaar samenwerken er veel problemen kunnen ontstaan op sociaal-emotioneel, motorisch en cognitief gebied? Je hebt vast wel gehoord van ADHD, ADD, hoogsensitiviteit, autisme en dyslexie. In deze opleiding leer je waarom het essentieel is dat er een goede samenwerking tussen het lijf en het brein plaatsvindt. En hoe je de leer- en gedragsproblemen kunt aanpakken, zodat ze verdwijnen en de achterstanden worden ingehaald. 

Bij Breincentrum kun je diverse opleidingen volgen die met het “brein” te maken hebben. Alle opleidingen geven inzicht in de basis van het fundament van een kind.

Over de opleiding:

Wil je meer informatie over de opleiding?

Lees dan hier verder…

Prijzen en details:

Wie kan aan de cursus deelnemen: 
De cursus is bedoeld voor jeugd- en gezinsprofessionals, kindercoaches, remedial teachers, leerkrachten, intern begeleiders, orthopedagogen, psychologen, kinderkinesisten en logopedisten. Iedereen die met kinderen werkt!

Toelatingseisen: Opleiding en ervaring op HBO niveau: richting pedagogiek, logopedie, psychologie, coaching, PABO of lerarenopleiding. 

Niveau: post HBO.

Lesmateriaal: 

Voor de opleiding tot Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist is het belangrijk om een aantal boeken te lezen. Je ontvangt voor aanvang van de opleiding de literatuurlijst. Je hoeft niet alle boeken aan te schaffen, maar het wordt wel van harte aangeraden omdat het veel informatieve informatie bevat en een mooie aanvulling is op de jaaropleiding.

Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist

Elke cursist ontvangt per post een pen en klapper met daarin van alle cursussen een hand-out van de presentatie en alle test- en oefenbladen. Daarnaast ontvang je een eigen dopper, om water te kunnen drinken tijdens het volgen van de e-learningen.

Daarnaast ontvangt elke cursist een lesmaterialenpakket met de post:

 • Kralenkoord (3 meter). (Visuele screening en training)
 • Malletje voor de VO-star test. (Visuele screening en training)
 • JaMaRa rekenen complete materialenset, bestaande uit een etui met het rekenmateriaal t/m 100.000. (JaMaRa Rekencoach)
 • JaMaRa flipovermap waarin alle stappen beschreven staan die je met het kind gaat zetten. (JaMaRa Rekencoach)
 • Het bordspel “De Grote RekenRace!” (JaMaRa Rekencoach)
 • Speelkaarten set JaMaRa, met bel. (JaMaRa Rekencoach)
 • Elastiek. (Schrijfmotorische cursus)
 • Je krijgt 3 maanden een licentie voor het gebruik van de webbased software, met 2 leerlingaccounts GRATIS. (WoordBeeldTrainer coach)
 • Potlodenset van Breincentrum.
 • Alle certificaten in een opbergmapje. Na afronding van de opleiding ook een diploma!
 • Kaart met appeltaart cadeaubon.

Werkwijze e-learning:

Voordat je start met het volgen van de e-learningen ontvang je een pakket met de post waarin alle materialen zitten behorende bij de jaaropleiding. Bij inschrijven word je gevraagd naar welk adres wij de materialen kunnen opsturen.

De e-learningen zitten boordevol informatie, voorbeeld filmpjes, uitleg en vragen om te checken of je de stof goed hebt begrepen. De docent Fleur Giesen, is uiteraard ook beschikbaar voor het beantwoorden van vragen.

Je kunt de e-learningen vanuit je eigen huis, vanuit je luie stoel volgen! Je kunt ze starten, stoppen en herhalen wanneer je maar wilt. Elke e-learning blijft een maand toegankelijk. Het grote voordeel van het volgen van de e-learning tot Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist is, dat je alles rustig twee of drie keer kunt bekijken. Bij een live cursus, volg je de stof op één dag, maar één keer.

Certificering:
Elke cursist sluit de opleiding af met een eindopdracht (casus en begeleiding), waaruit de brede psychomotorisch leer- en gedragsbenadering praktisch moet blijken. Na inlevering en goedkeuring ontvangt de cursist het psychomotorisch leer- en gedragsspecialistlogo en het diploma.

De cursist wordt vermeld als psychomotorisch leer- en gedragsspecialist op het landelijk overzicht op de website van Breincentrum: https://www.breincentrum.com/zoek-een-coach/

Studiebelasting: 
De opleiding bestaat uit de volgende e-learningen, die je in je eigen tijd kunt volgen:

 • Visuele screening en training. 
 • JaMaRa Rekenen. 
 • DominantieMatrix. 
 • Movement Based Learning.
 • Schrijfmotorische therapie. 
 • WoordBeeldTrainer.
 • Leesmatrix Coach. 

Je volgt twee opleidingdagen (ruimtelijk zicht & inzicht en de visuele verdiepingscrusus) in ons opleidingscentrum in Wijchen. Je kunt hiervoor zelf de data kiezen (staan vermeld bij de desbetreffende cursus) en bij het inschrijven vermelden in het opmerkingen vak.

Tevens kom je 2,5 uur live oefenen in ons opleidingscentrum om te leren werken met de bioptor als aanvulling op de e-learning visuele screening en training. En tot slot sluiten we de opleiding af in ons opleidingscentrum met een vragenochtend van 3 uur, met heerlijk gebak.

Studiebelasting buiten de opleiding bedraagt 78 uur. Dit bestaat uit het zelf doornemen van alle theorie, het schrijven van een casus en het inoefenen van het geleerde. In totaal neemt de opleiding dan 143 uur in beslag. 

Nadat de opleiding gevolgd is kan er ingelogd worden op de facebookgroep voor Psychomotorisch leer- en gedragsspecialisten. Daar vindt nazorg plaats met betrekking tot vragen of andere items door middel van collegiale consultatie. Jaarlijks word je uitgenodigd voor een terugkomdag, waarbij er ruimte is voor het bespreken van casussen en om te netwerken met collega’s. Tevens worden nieuwste ins- en outs met betrekking tot de scholing van Breincentrum onder de aandacht gebracht.

Prijs opleiding: 2525 euro. 

Lestijden cursus Ruimtelijk zicht & inzicht en de visuele verdiepingscursus: Tijden zijn van 9.15u (inloop), 09.30u start tot 16.00u einde van de opleidingsdag. 

Leslocatie: Wijchen (vlakbij Nijmegen) in Nederland.

Accreditaties en erkenning (en):

Geaccrediteerd door de kmo-portefeuille:

Opleidingscentrum Breincentrum® biedt opleidingen aan voor psychomotorisch therapeuten, kinderkinesitherapeuten, ergotherapeuten, kinderpsychotherapeuten, logopedisten en psychologen. Ook voor zorgbegeleiders zijn deze opleidingen heel interessant. De opleidingen staan open voor iedereen die werkzaam is op dit terrein.

Wil jij ook jouw Vlaamse bedrijf laten groeien en naar een hoger niveau brengen? Laat je dan bijscholen bij Breincentrum®.

Wij zijn geaccrediteerd door de kmo-portefeuille, waardoor je als Belgische ondernemer financiële steun kunt krijgen voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet kan dat deze opleiding zijn. Wil jij ook de kwaliteit van je bedrijf verbeteren, schrijf je dan in voor de jaaropleiding tot “Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist”.

Indien je een eigen bedrijf hebt in België en met de kmo-portefeuille betaalt, het registratienummer van Opleidingscentrum Breincentrum® is DV.0237638

Kleine ondernemingen genieten 30% steun, een middelgrote onderneming 20% steun. Het maximale steunplafond per jaar is €7.500 euro.

Lees hier hoe de subsidieaanvraag in zijn werk gaat: https://vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/subsidies-aanvragen-en-ontvangen

Meer informatie vind je op de website van kmo: https://vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille

Kijk hier in een filmpje hoe het in zijn werk gaat:

“Deze module is opgenomen in het Registerleraar.nl”

Met het Leraren Register kun je laten zien dat je een bevoegd en bekwaam leerkracht bent en dat je hieraan blijft werken. Vraag op je school na of je deze opleiding kunt gebruiken voor je scholingsbudget.

Deze module is voor 218 RU opgenomen in Registerleraar.

Breincentrum biedt CRKBO gecertificeerd beroepsonderwijs

Wat houdt CRKBO-erkenning in?
Breincentrum is gecertificeerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Met deze erkenning en opname in het CRKBO is Breincentrum een erkende instelling voor kort beroepsonderwijs.
Het CRKBO heeft de kwaliteit van onze organisatie getoetst. Aan de orde kwamen aspecten als de administratieve organisatie, kwaliteitseisen van cursussen en trainers, communicatie met opdrachtgevers en klanten, klachtenprocedures et cetera. Met de certificering geeft CRKBO aan dat Breincentrum aan alle gestelde criteria voldoet; klanten kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
De registratie in het CRKBO is het gevolg van een audit die door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) is uitgevoerd. De audit is (mede) gebaseerd op de gedragscode van NRTO v/h PAEPON en de gedragscode van VOI.
Als gevolg van deze CRKBO registratie zijn alle cursussen en opleidingen van Breincentrum vrijgesteld van BTW.

Inschrijven (data en locatie):

Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist

Deze jaaropleiding bestaat uit de volgende modulen:

 • Visueel screener & trainer E-learning (29 uur)
 • JaMaRa E-learning (14 uur)
 • DominantieMatrix E-learning (14 uur)
 • Movement Based Learning E-learning (14 uur)
 • Schrijfmotorische Therapie E-learning (14 uur)
 • WoordBeeldtrainer E-learning (14 uur)
 • Leesmatrix E-learning (14 uur)

Producten

JaMaRa rekenen Negensprongmat

29.00

JaMaRa rekenen dobbelsteen

29.00

JaMaRa rekenen leerling materialenset

17.50