Over lesgever Ellen

Over Ellen

Ik ben Ellen Damiaans. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Ik woon in As, België.

Ik ben van opleiding licentiaat (master) in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie pediatrie en ik studeerde af in 2007. Ik ben ook psychomotorisch therapeut.

Na het afstuderen heb ik enkele jaren in een ziekenhuis gewerkt als kinesist (fysiotherapeut) en in een zelfstandige praktijk voor psychomotoriek. Na 4 jaar besloot ik in Nederland te gaan werken als kinderfysiotherapeut en mijn eigen praktijk op te starten, Kinder -en jeugdpraktijk De Puzzel. Dit is een multidisciplinaire praktijk voor kinderen van 0 tot en met 16 jaar met ontwikkelingsproblemen, leerproblemen of gedragsproblemen. Al snel groeide de praktijk uit tot een groepspraktijk, waarin we nu werkzaam zijn met 6 personen.

In Nederland heb ik 8 jaar gewerkt. Een hele fijne en leerrijke ervaring, waarbij ik als therapeut gegroeid ben op vele vlakken: persoonlijk maar ook op het vlak van kennis. Ik heb enorm veel bijscholingen gevolgd op diverse vlakken binnen het domein van de kinderfysiotherapie en ik blijf mij nog steeds bijscholen.   

Sinds 2019 werk ik full-time in mijn eigen praktijk.  Het helpen van kinderen in hun ontwikkeling via bewegen en motoriek is een passie, die ik elke dag opnieuw met veel enthousiasme uitvoer! We passen diverse therapievormen toe, waaronder ook reflexintegratie. Deze manier van werken zorgt ervoor dat we het kind van bij de basis helpen om te groeien in zijn ontwikkeling.

Het geven van workshops en lezingen is een andere passie. Daarom heb ik Kinderbrein opgericht, een opleidingscentrum. Ik heb een fascinatie voor het menselijke brein en de werking ervan. In het werken met kinderen leg je steeds de koppeling tussen een probleem en het brein.

Ook in de workshops komt dit aan bod. Het delen van kennis en de koppeling met voorbeelden uit mijn jarenlange ervaring als kinderkinesitherapeute geeft mij veel voldoening. Zo kan ik iedereen die een workshop volgt, stimuleren om de kinderen in hun omgeving te laten groeien in hun ontwikkeling.