Karin van den Berg

Specialist informatie:

Specialist: Karin van den Berg

Contact gegevens

Bedrijfsnaam: AiKochi

Adres:
stadsweg 141
9793pb Winneweer
netherlands

E-mail: info@aikochi.nl

Telefoonnummer: 0613499838

Website: http://www.aikochi.nl

Logo:

Omschrijving:
Mijn naam is Karin en ik heet u van harte welkom bij AiKochi, ambulante begleidingspraktijk voor kinderen en jongeren, in Winneweer (Groningen)

Niet de weg wijzen maar de weg helpen vinden…

Wanneer het niet direct nodig is bijvoorbeeld jeugdzorg, een kinderpsycholoog of een orthopedagoog in te schakelen is het fijn om te weten dat er een alternatief is waar geen doorverwijzing voor nodig is. Kortdurende, laagdrempelige hulp waarbij kinderen en jongeren centraal staan en niet het probleem of gedrag.

Mijn visie
Ik ben van mening, dat iedereen talenten gekregen heeft. Je bent altijd ergens goed in. Het is de ‘uitdaging’ in je leven om die talenten te gebruiken en te ontwikkelen. Zo is het voor volwassenen, en zo is het voor kinderen.

Wat ik daarom belangrijk vind is, dat kinderen gaan ontdekken waar ze goed in zijn, wat ze van nature hebben meegekregen, ‘wie ze zijn’. Als ze weten wat hun talenten zijn, kunnen ze ook waardering hebben voor zichzelf. En met waardering voor zichzelf krijgen ze zelfrespect. En een kind, dat zelfrespect heeft en zijn/haar ‘eigen waarde’ ziet, staat sterker in het leven. Zo’n kind zal uiteindelijk dus ook een ‘sterkere’ volwassene zijn, die op zijn beurt weer anderen tot steun kan zijn. Ik geloof, dat we gemaakt zijn voor relatie. Ieder mens wil een goede relatie met zijn medemens(en). Daarvoor is het wel belangrijk, dat je zelf ‘goed in je vel zit’. En daar wil ik graag aan werken bij kinderen. Een kind dat lekker in het vel zit zal positiever kunnen omgaan met zichzelf, en met de anderen om hem/haar heen.

Mijn missie
Ik zie het daarom als mijn missie om er voor te zorgen dat een kind goed in zijn vel zit, in balans is. Mijn streven is het begeleiden van kinderen en jongeren bij het bewust worden van hun eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Hierdoor leren ze in het dagelijks leven op een positieve manier om te gaan met die situaties die ze moeilijk vinden. Dit geeft kinderen en jongeren een goede, sterke basis om zich verder te ontwikkelen. Ik ik vanuit een positieve, oplossingsgerichte aanpak en biedt kinderen en jongeren een veilige plek waar ze even helemaal zichzelf kunnen zijn om zo opzoek te gaan naar hun eigen, unieke weg om weer lekkerder in hun vel te komen zitten.

Specialismen

  • Visueel screener & trainer
  • Movement Based Learning Coach

Visueel screener & trainer
Movement Based Learning Coach