Luc Uijen

Specialist informatie:

Specialist: Luc Uijen

Contact gegevens

Bedrijfsnaam: Eyecentre Zien en Horen

Adres:
Molenweg 29a
6051HG Maasbracht
netherlands

E-mail: luc@eyecentre.nl

Telefoonnummer: 0475-461771

Website: https://www.eyecentre.nl/

Logo:

Omschrijving:
Niet Aangeboren Hersenletsel
Na een TBI is er vaak een onderbreking in de communicatie tussen de ogen en de hersenen. Studies tonen aan dat 90 procent van de TBI-patiënten last heeft van visuele disfuncties zoals, maar niet beperkt tot, wazig zicht, gevoeligheid voor licht, leesproblemen, hoofdpijn met visuele taken, vermindering of verlies van gezichtsveld en problemen met oogbewegingen. De visuele functie wordt vaak over het hoofd gezien bij het diagnosticeren van symptomen van hersenletsel, vooral tijdens de eerste behandeling van het letsel. Visuele problemen die niet worden behandeld, kunnen ernstige gevolgen hebben.
Personen van alle leeftijden die een soort van neurologische beschadiging hebben en die visuele symptomen ervaren, kunnen baat hebben bij een visuele beoordeling door een neuro-optometrische revalidatie-optometrist, een oogzorgprofessional die gespecialiseerd is in de diagnose en behandeling / revalidatie van neurologische aandoeningen die het visuele systeem nadelig beïnvloeden. Neuro-optometrische revalidatie is een proces voor revalidatie van visuele, perceptuele en motorische stoornissen. Klinische ervaring en onderzoeksstudies tonen verbeterde prestaties van patiënten die een visueel revalidatieprogramma hebben voltooid.
Wanneer een persoon visuele symptomen heeft, is vaak één type revalidatie niet voldoende om in al zijn / haar behoeften te voorzien. Een interdisciplinaire, geïntegreerde teambenadering kan een cruciale rol spelen bij de revalidatie van patiënten met hersenschudding, beroerte of andere neurologische gebreken. Naast optometristen kunnen leden van het revalidatieteam bestaan uit NAH-coach, cognitieve fysiotherapeuten, ergotherapeuten, neurologen, neuropsychologen en anderen.

Specialismen

  • Functioneel optometrist (orthoptist)