Spellingcursus voor leerkrachten en kindercoaches:

Wil jij ook psychomotorisch, multisensorieel en efficiënt spellingproblemen leren remediëren?
Kom dan naar de WoordBeeldTrainer cursus voor leerkrachten en kindercoaches!
Met WoordBeeldTrainer wordt spelling leren leuk!

WoordBeeldTrainer

Een stevig fundament leggen is belangrijk voor de toekomst. Het fundament vergelijken we met het fundament van een huis. Dat fundament moet heel stevig zijn voor je in groep 3 leert rekenen, lezen en spellen. Als deze basis niet stevig wordt gelegd, zal je huis een keer instorten. Misschien loop je vast met spelling in groep 4 of 5. Met alle oefenpakketten van Breincentrum werken we aan het verstevigen van het fundament. Leren begint dus bij een goed fundament! Het uitgebreide WoordBeeldTrainer programma is een krachtige tool om een stevig fundament te leggen.

WoordBeeldTrainerWoordBeeldTrainer is een methode-onafhankelijk webbased trainingsprogramma om spelling mee te oefenen. WoordBeeldTrainer kan worden ingezet op school (of in een praktijk) om de leerling met de reeds aangeboden stof te laten oefenen. Ook thuis kan er in hetzelfde account geoefend worden.
WoordBeeldTrainer voegt nieuwe inzichten samen. Er is vastgesteld dat het niet synchroon lopen van de auditieve en visuele informatieverwerkingssnelheid een belangrijke handicap is om tot optimale lees- en spellingsontwikkeling te kunnen komen. In het computerprogramma WoordBeeldTrainer worden de auditieve en visuele verwerkingssnelheid gesynchroniseerd en automatisch bijgesteld. Temporeel en Spatieel ordenen wordt getraind met WoordBeeldTrainer.
We maken gebruik van multisensorieel leren: doordat we verschillende leerstijlen inzetten, is het voor elk type leerling te gebruiken.
Met WoordBeeldTrainer wordt spelling leren leuk!
De vele verschillende leeringangen die tijdens het oefenen worden aangesproken zorgen voor veel leerplezier!
Zo leggen we een stevig fundament om sneller en beter te spellen.

Herken je ook het volgende bij kinderen?

  • Hij lijkt de spellingsregels te vergeten, kan hij ze wel onthouden?
  • Hij kent alle regels maar kan ze niet toepassen.
  • Op korte termijn scoort hij goed, maar op langere termijn (op de CITO toets) gaat het mis.
  • Verliest het plezier in spellen.
  • Heeft last van faalangst bij het spellen.

Ga dan werken met WoordBeeldTrainer:


We starten met warming-up oefeningen om het brein en het lijf klaar te maken om te gaan spellen. Deze oefeningen leer je tijdens de WoordBeeldTrainer Coach opleiding.We maken in het programma gebruik van multisensorieel leren: doordat we verschillende leerstijlen inzetten, is het voor elk type leerling te gebruiken.
manier die past bij het kind. En dat is essentieel om goed te kunnen spellen.We maken gebruik van multisensorieel leren: doordat we verschillende leerstijlen inzetten, is het voor elk type leerling te gebruiken.

<strong>Zien (visueel):</strong> Zien (visueel):
Het kind ziet het woord (het woordbeeld). Het kind ziet de letters één voor één verschijnen in de verwerkingssnelheid die bij het kind past.
<strong>Horen (auditief):</strong> Horen (auditief):

Het kind hoort het woord (het wordt met een auditieve stem uitgesproken).

<strong>Zeggen (verbaal):</strong> Zeggen (verbaal):

Het kind zegt het woord hardop na.

<strong>Voelen (bewegend of kinesthetisch):</strong> Voelen (bewegend of kinesthetisch):

Het kind schrijft het woord.

<strong>Denken:</strong> Denken:

Het kind gaat het woord in de hersenen visualiseren en opslaan.

Als je de WoordBeeldTrainer opleiding gedaan hebt kun je:

  • Bepalen waar een kind staat qua niveau van spelling.
  • Weet je welke fundamenten van belang zijn om te kunnen spellen. Je leert meer over de neuro-motorische ontwikkeling (reflexen), auditieve- en visuele vaardigheden, de koppeling tussen auditief en visueel, taalvaardigheden, schrijfvaardigheden en het werkgeheugen.
  • Intaketesten afnemen.
  • De auditieve en visuele verwerkingssnelheid testen en invoeren in WoordBeeldTrainer wanneer deze aangepast moet worden.
  • Werken met het programma WoordBeeldTrainer.

Accreditatie:

Rekencursus voor leerkrachtenDe WoordBeeldTrainer opleiding wordt verzorgd door Breincentrum. Dit opleidingscentrum staat geregistreerd als aanbieder van opleidingen en trainingen in het register van CRKBO.

Rekencursus voor leerkrachtenDe WoordBeeldTrainer opleiding is gevalideerd en voor 14 RU ( Register Uren ) opgenomen in Registerleraar.nl

Voor meer informatie over het programma WoordBeeldTrainer, kijk op: www.breincentrum.app

Schrijf je hier in!

About Breincentrum

Breincentrum is gespecialiseerd in opleidingen voor leerkrachten. Breincentrum biedt de ingrediënten voor een goede ontwikkeling voor een kind. Wij bieden een brede scholing op het gebied van leer- en ontwikkelingsproblemen.

Breincentrum : The Best courses you get!

Geregistreerd bij:


 

Featured Testimonial

Gisteren heb ik de JaMaRa reken cursus gehad gegeven door Fleur. Wat een leerzame dag! En ook heel...Read more

0

Leerkracht

Like ons op Facebook

top
X