Zoek jouw Cursus

Algemeen

RMTi face the fear

Ben je ouder, leerkracht of kindercoach en wil je ook meer van reflexen weten? Tijdens deze cursus RMTi Face the fear, leer je welke reflexen invloed hebben op het gevoel van veiligheid van een kind of volwassene.

We gaan op deze twee dagen heel praktisch aan de slag. Je kunt het geleerde direct de volgende dag in je klas, je praktijk of thuis gaan toepassen.

Herken je ook kinderen in je klas die:

  • Hooggevoelig zijn (voor geluid, licht, aanraking).
  • Die Autisme hebben.
  • Die AD(H)D hebben.
  • Een laag zelfbeeld hebben.
  • Die weinig zelfvertrouwen hebben.

Leer tijdens deze twee dagen wat reflexen zijn, hoe je de oorzaak kunt ontdekken van mogelijk niet geïntegreerde reflexen. En leer hoe je bovenstaande problemen kunt verhelpen of verminderen middels een leuk, eenvoudig en speels beweegprogramma.

Kinderen met een niet geïntegreerde angst reflex zoals de Fear Paralysis Reflex en/of de Moro Reflex hebben vaak last van angsten, zijn faalangstig, hebben een laag zelfbeeld, zijn prikkelgevoelig en hebben moeite om hun emoties te reguleren omdat zij voortdurend hun stress systeem en de daarbij horende ‘vecht-vlucht-verstijf’  reactie activeren.

Aan de hand van de Rhythmic Movements leer je hoe je het stress systeem van het kind kan reguleren zodat het kind beter in zijn vel komt te zitten en er weer ruimte komt om te groeien in zijn of haar ontwikkeling.

Stress heeft een grote invloed op hoe een kind zich voelt en hoe het leert. Integratie van deze reflexen is daarom zeer belangrijk voor het welbevinden en het leervermogen van een kind.

Leuk weetje:

Wist je dat veiligheid je basisbehoefte nummer 1 is! En dat je daar vandaan ook je reflexen goed kunt gaan ontwikkelen!

Wat is reflexintegratie en waarom is dit zo belangrijk?

In de baarmoeder begint de ontwikkeling van de reflexen. Reflexen helpen ons, om ons centrale zenuwstelsel steeds verder te ontwikkelen. Reflexen helpen ons bijvoorbeeld ook tijdens het geboorteproces of om direct na de bevalling te weten hoe we moeten drinken (zuigreflex). Iedereen heeft deze reflexen. Wanneer je de reflexen stimuleert, reageren deze automatisch.

Geïntegreerde reflexen vormen de basis van een goed functionerend centraal zenuwstelsel en vormen daarom de basis om ons te kunnen ontwikkelen!

Op het moment dat een reflex niet goed geïntegreerd is, kan de daarop volgende ontwikkeling vertraging oplopen of helemaal niet ontstaan. Dat kan zorgen voor beperkingen op allerlei gebieden zoals: de motoriek, houding, gedrag en het leervermogen.

Wat kunnen de gevolgen zijn van niet geïntegreerde reflexen?

Onvolledige integratie van reflexen kan een bijdragende oorzaak zijn van onder andere: ADD / ADHD, autisme, vertraging in de ontwikkeling, leerproblemen, dyslexie, dyscalculie, dyspraxie, schrijfproblemen, zintuiglijke integratie stoornissen, zicht- en gehoorproblemen, gedragsuitdagingen, concentratieproblemen, extreme verlegenheid, gebrek aan vertrouwen en verslavingen tot gevolg hebben. Het geeft aan dat er onbalans is in het lichaam. Reflexintegratie helpt kinderen en volwassenen de reflexen te integreren en de balans te herstellen waardoor de symptomen verminderen of verdwijnen.

Prijzen en details:

Wie kan aan de cursus deelnemen: 

Studenten van RMT, die level 1 en 2 hebben gevolgd!

De cursus is bedoeld voor remedial teachers, leerkrachten, intern begeleiders, logopedisten, kindercoaches, orthopedagogen, psychologen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, ouders, osteopaten, kinesiologen, verpleegkundigen en artsen.

Niveau: HBO.

Lesmateriaal: 

Elke cursist ontvangt een manual.

De cursus wordt in het Engels door Gill Brooksmith of Gaynor Ralls gegeven en waar nodig vertaald naar het Nederlands.

Certificering:
Je ontvangt een deelnamecertificaat van Rhythmic movement Face the Fear.

En je kunt vermeld worden als Rhythmic Movement Face the Fear Trainer in het landelijk overzicht op de website van Breincentrum.

Studiebelasting: 

Twee opleidingsdagen en studiebelasting buiten de opleiding: 16 uur.
Dit bestaat uit het zelf doornemen van alle theorie en het oefenen om de bewegingsvormenonder de knie te krijgen.
Op beide dagen kunt u genieten van een heerlijke luxe lunch!

Lestijden: Tijden zijn van 9.15u (inloop), 09.30u start tot 16.30u einde van de opleidingsdag. 

Prijs cursus: 495 euro. 

Accreditaties en erkenning (en):

Geaccrediteerd door de kmo-portefeuille:

Opleidingscentrum Breincentrum® biedt opleidingen aan voor psychomotorisch therapeuten, kinderkinesitherapeuten, ergotherapeuten, kinderpsychotherapeuten, logopedisten en psychologen. Ook voor zorgbegeleiders zijn deze opleidingen heel interessant. De opleidingen staan open voor iedereen die werkzaam is op dit terrein.

Wil jij ook jouw Vlaamse bedrijf laten groeien en naar een hoger niveau brengen? Laat je dan bijscholen bij Breincentrum®.

Wij zijn geaccrediteerd door de kmo-portefeuille, waardoor je als Belgische ondernemer financiële steun kunt krijgen voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet kan dat deze opleiding zijn. Wil jij ook de kwaliteit van je bedrijf verbeteren, schrijf je dan in voor de jaaropleiding tot “Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist”.

Indien je een eigen bedrijf hebt in België en met de kmo-portefeuille betaalt, het registratienummer van Opleidingscentrum Breincentrum® is DV.0237638

Kleine ondernemingen genieten 30% steun, een middelgrote onderneming 20% steun. Het maximale steunplafond per jaar is €7.500 euro.

Lees hier hoe de subsidieaanvraag in zijn werk gaat: https://vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/subsidies-aanvragen-en-ontvangen

Meer informatie vind je op de website van kmo: https://vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille

Kijk hier in een filmpje hoe het in zijn werk gaat:

Breincentrum biedt CRKBO gecertificeerd beroepsonderwijs

Wat houdt CRKBO-erkenning in?
Breincentrum is gecertificeerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Met deze erkenning en opname in het CRKBO is Breincentrum een erkende instelling voor kort beroepsonderwijs.
Het CRKBO heeft de kwaliteit van onze organisatie getoetst. Aan de orde kwamen aspecten als de administratieve organisatie, kwaliteitseisen van cursussen en trainers, communicatie met opdrachtgevers en klanten, klachtenprocedures et cetera. Met de certificering geeft CRKBO aan dat Breincentrum aan alle gestelde criteria voldoet; klanten kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
De registratie in het CRKBO is het gevolg van een audit die door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) is uitgevoerd. De audit is (mede) gebaseerd op de gedragscode van NRTO v/h PAEPON en de gedragscode van VOI.
Als gevolg van deze CRKBO registratie zijn alle cursussen en opleidingen van Breincentrum vrijgesteld van BTW.

Inschrijven (data en locatie):

Datum Locatie Instructeur Prijs Inschrijven
10-03-2022 en 11-03-2022 Wijchen in Nederland Gaynor Ralls € 495,00
14-11-2022 en 15-11-2022 Wijchen in Nederland Gaynor Ralls € 495,00
06-03-2023 en 07-03-2023 Wijchen in Nederland Gaynor Ralls € 495,00