Lesgever worden bij Breincentrum?

Lesgever bij Breincentrum.

Om een gecertificeerd, ervaren en deskundig Breincentrum docent te worden en één of meerdere van de Breincentrum opleidingen te kunnen geven op je eigen locatie, dien je de volgende stappen te doorlopen.

1. Opleiding volgen:

Leuk dat je de ambitie hebt om lesgever bij Breincentrum te worden. De eerste stap is om de Jaaropleiding tot Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist te volgen.

Daardoor leer je alle verbanden zien tussen de ontwikkeling van een kind en leer- en gedragsproblemen. Geleerd wordt hoe het één in relatie staat tot het ander en wat er praktisch gedaan kan worden om de ontwikkeling zo te veranderen dat daarmee ook de leer- en gedragsproblemen verdwijnen.

Vanuit de bouwstenen van de kinderontwikkeling (reflexen) wordt de ontwikkeling van het zien, horen, voelen, kortom de hele sensomotoriek in verband gebracht met leer-, ontwikkelings- en gedragsproblemen.

Via een uitgebreide diagnostiek leer je een praktisch handelingsplan opstellen en uitvoeren.
Als een rode draad lopen vaardigheden uit de ontwikkelingspsychologie, optologie, reflexintegratietherapie, motorische remedial teaching, sensorische integratie en breinstimuleringmethoden door deze aanpak.

De opleiding sluit je af met een casusbeschrijving waaruit de brede psychomotorische benadering praktisch moet blijken. Na inlevering en goedkeuring ontvang je het Psychomorisch leer- en gedragsspecialistlogo en het diploma. Het specialistenlogo en de naam “Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist” mag je dan gebruiken.

Je wordt dan vermeld als Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist in het landelijk overzicht op de website van Breincentrum. Je mag de inhoud van de opleiding enkel gaan toepassen in je eigen praktijk of klas waarvoor je bij aanvang van de opleiding een document hebt ondertekend.

2. Ervaring opdoen:

Na diverse opleidingsdagen ga je zoveel mogelijk zelf aan de slag met kinderen en/of volwassenen om het geleerde toe te passen en eigen te maken. Je staat minimaal 6 maanden geregistreerd als Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist in het landelijk coach overzicht op de website van Breincentrum voor je aan stap 3 kunt beginnen.

3. Herhalingsopleiding:

Wil je lesgever worden en je verder professionaliseren? Dan is dit de volgende stap. Je volgt nog een keer de module(n) waarin je lesgever wilt worden. Deze herhalingsopleiding wordt (met een flinke korting) door Fleur in Wijchen gegeven.

4. Zelf de opleiding geven onder begeleiding van Fleur:

Je geeft een deel van de opleiding aan cursisten onder begeleiding van Fleur. Als je slaagt voor stap 4 mag je je lesgever noemen bij Breincentrum. Je ontvangt daarvoor een diploma en een logo. Je bent dan bevoegd om deze opleidingen te geven onder de vlag van Breincentrum, op je eigen locatie.

Je ondertekent een verklaring waarna je opleidingen onder licentie van Breincentrum en onder de voorwaarden van Breincentrum mag geven.

Je promoot de opleidingen in je eigen netwerk en volgt de nieuwste ontwikkelingen. Je zet je in om de kwaliteit van Breincentrum hoog te houden!

Gecertificeerde lesgevers hebben toegang tot alle lesmaterialen van Breincentrum en krijgen een vermelding in onze professionals-directory, zodat mensen je kunnen vinden. Jouw opleidingsaanbod (van Breincentrum opleidingen) wordt in de webshop van Breincentrum geplaatst.

Om een ​​erkende Breincentrum lesgever te blijven, dien je gecertificeerd te blijven in het beroep van instructeur.