Recensies

Hilma Muit

Aanbevolen

Ik heb met ontzettend veel plezier de jaaropleiding tot psychomotorisch leer- en gedragsspecialist bij Fleur in Wijchen gevolgd. Deze opleiding sluit geweldig aan bij mijn eerder gevolgde opleidingen, waaronder o.a. Master SEN Remedial Teaching en Master SEN Dyslexiespecialist.

De jaaropleiding biedt mij meer mogelijkheden om verder te kunnen kijken dan alleen de cognitie. Kijken naar het kind als geheel. Kijken naar de voorwaarden om tot leren en ontwikkeling te kunnen komen. Fijn om een completer beeld dan voorheen te kunnen verkrijgen om zo de (RT-)behandeling en begeleiding optimaal te kunnen afstemmen op de hulpvraag.

Het was een feestje om maandelijks in de schoolbanken bij Fleur te zitten en al het geleerde direct ook in de praktijk in te kunnen zetten. Ik raad de opleiding van harte aan!

 

 

Barbara Muller-Rovers

Aanbevolen

Net klaar met de jaaropleiding. Volop bezig met RMTi.
Dolenthousiast en zin om nog meer te leren.
Een echte aanrader voor iedereen die meer kennis wil hebben over uitdagingen die een mens kan hebben en hoe je daarbij kan ondersteunen.
De lunch is altijd goed verzorgd en de mensen zijn erg aardig.
Fleur neemt de tijd om al je vragen te beantwoorden.
Kortom een warm nest om meer te leren.
Ik zeg: Doen.
Bedankt voor alles, Fleur. We’ll meet again!

Esther Boonstra

Geweldig die jaaropleiding!

Inspirerend! Geweldig die jaaropleiding! Het laat alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Er gaat een wereld voor me open, op een andere manier kijken naar leerproblemen en zo logisch! Fleur is een fijn mens! Ze weet de stof goed over te brengen en weet waar ze het over heeft. De ruimte is prettig en de lunch goed! Wat mij betreft een echte aanrader!

Nina Baldini

Veel geleerd

Ik heb RMTI level 1 & 2 gevolgd. Ik heb genoten van alle drie de trainingsdagen en van de dames, Gaynor en Fleur. Veel geleerd, zin om te beginnen en kinderen verder te helpen. Thank you ladies! (PS De lunch was heerlijk en Fleur is een prettige gastvrouw, alles tot in de puntjes geregeld!)

Dorothé Rorijs – van Petersen

Mijn kijk op ontwikkeling echt veranderd!

Breincentrum is een kleinschalig opleidingscentrum met vele interessante cursussen en ook een jaaropleiding.

Ik heb net de jaaropleiding afgerond en ik kan zeggen dat het eindelijk een opleiding/ cursus is die echt inhoud heeft en vernieuwd was voor mij.

Het heeft mijn kijk op de ontwikkeling van kinderen echt veranderd.

Ik ben blij dat ik Fleur heb leren kennen. Een aanrader voor een ieder die kinderen verder wil hebben in zijn of haar ontwikkeling.

Martha Loonstra

Het afgelopen jaar heb ik met veel enthousiasme de jaaropleiding Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist bij het Breincentrum in Wijchen gevolgd. Wat een ontzettende mooie en inspirerende opleiding! Het heeft mij zoveel nieuwe inzichten gegeven. Hoe belangrijk het is om eerst een goed fundament te leggen voor de ontwikkeling van een kind. Ik heb geleerd dat er bij kinderen met leer- en/of gedragsproblemen vaak ingrediënten missen in het fundament. Als het fundament niet goed gelegd is, kan er ook niet goed worden gebouwd.
Door het behalen van mijn diploma hoop ik binnenkort met deze nieuwe inzichten kinderen in mijn eigen praktijk “Het LeerFUNdament” te kunnen helpen om samen eerst aan het fundament te bouwen.
Fleur, bedankt voor de ontzettend leuke en vooral leerzame dagen! Bedankt voor al jouw kennis die jij op een hele fijne en enthousiaste manier hebt weten over te brengen.
Daarnaast waren de dagen ook altijd goed verzorgd, waaronder altijd een heerlijke lunch. Hartelijk dank daarvoor.
Kortom: Een echte aanrader!

Els Stikkel

Inmiddels 3 niveaus RMTi gevolgd bij het Breincentrum van Fleur. Wat een fijne mensen daar. Duidelijke uitleg en veel praktijk. Als je geïnteresseerd bent in deze materie kan ik deze plek van harte aanbevelen.
Het leuke is ook dat je soms letterlijk in hele nieuwe posities wordt gezet 😅
Ik kom weer terug hoor!
Els

Dominique Mollen

Ik heb de opleiding psychomotorisch leer en gedragsspecialist afgelopen jaar gevolgd.

Ik heb ontzettend veel geleerd en een hele andere kijk gekregen waardoor leer en gedragsproblemen kunnen ontstaan.

Fleur is een hele fijne en kundige docent.

Er is bij alle modules een fijne afwisseling tussen de theorie en de praktijk waarmee je de dag erna meteen aan de slag kunt.

Ik zou me graag nog verder willen verdiepen en ga dat zeker bij het breincentrum doen!

Karin Ruijs

 

Wat een onwijs gave en inspirerende opleiding heb ik mogen volgen bij het Breincentrum. De opleiding tot psychomotorisch leer- en gedragsspecialist is een echte aanrader.

Met de kennis die Fleur aan je overdraagt, ga je namelijk anders naar kinderen kijken en kun je problematieken bij de kern aanpakken. Je word je namelijk bewust van het feit, dat wanneer het lijf en het brein niet goed met elkaar samenwerken, er problemen kunnen ontstaan op sociaal-emotioneel, motorisch en cognitief gebied. Het is daarom ontzettend belangrijk dat het fundament van een kind op orde is. Wanneer dit niet het geval is, kunnen er namelijk leer- en gedragsproblemen ontstaan.

Tijdens de opleiding leer je op welke manier je het kind weer in balans kunt brengen, zodat er wel uit komt wat er in zit. Onderwerpen zoals: oogsamenwerking, lateralisatie, motoriek, reflexen, dominantiepatronen en nog veel meer staan centraal.

Fleur is een betrokken, kundige docente die haar kennis op een prettige manier met je deelt.  De oefeningen en methodes die ze je aanreikt, zijn direct inzetbaar in de praktijk. De opleidingsdagen zijn van het begin tot het einde perfect georganiseerd.  Al met al is deze opleiding een echte aanrader!

Inge Huijerjans

Superblij met mijn diploma ‘Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist’. Wat een waardevolle opleiding!

Elke module was vernieuwend en heel interessant. Tijdens de lesdagen werd de theorie goed afgewisseld met praktische oefeningen.

Fleur is een warme persoonlijkheid en een betrokken docente met veel kennis van het vak.

Door de opleiding kreeg ik veel nieuwe inzichten en handvatten, die ik in mijn werk als kindercoach en leraar ondersteuner (SBO school) goed toe kan passen.

Veroniek Horsman

Hier sta ik dan trots met mijn diploma: Psychomotorisch leer-en gedragsspecialist.

De slingers hangen, omdat het helemaal een feestweek was. Verjaardag van mijn man en van mijzelf, onze trouwdag en dan ook nog horen dat je je diploma in ontvangst mag nemen!

 

Vorig september ben ik begonnen met de jaaropleiding. Ik was zeer nieuwsgierig naar deze manier van leren #brein#bewegen#reflexen en ben heel anders naar de kinderen in mijn klas gaan kijken. Ik ben tot veel nieuwe inzichten gekomen waardoor leer en gedragsproblemen kunnen ontstaan. Fleur is een fijne docent en brengt de kennis vol overgave over en is zeer kundig en betrokken. Je kunt altijd een beroep op haar doen. Elke module bouw je verder om zo tot “alle ingrediënten van de appeltaart” te kunnen komen. Het maakte me dan ook keer op keer nieuwsgierig en het is ook meteen goed toe te passen in de praktijk. Zo heb ik een jongen geholpen met JaMaRa. Anderhalf jaar heeft hij qua ontwikkeling stilgestaan, we zijn gestart met JaMaRa en deze jongen heeft enorme sprongen gemaakt in zijn rekenontwikkeling. Ontzettend trots ben ik op hem en op zijn ouders die het vertrouwen in mij hadden en hebben geoefend op de JaMaRa wijze.

Voor iedereen die nog twijfelt, de jaaropleiding is een echte aanrader! Ik hoop zowel in het onderwijs als in mijn eigen praktijk veel kinderen te mogen laten groeien!

Fleur bedankt voor al fijne lessen en hopelijk tot ziens bij de RMTi, want die cursus wil ik ook graag bij je volgen.

Wies Rienmeijer

Naast mijn baan als juf in het basisonderwijs bij stichting de Eenbes heb ik een eigen praktijk: Coaching aan de keukentafel.
Middels de methode NEI, Neuro Emotionele Integratie ga ik op zoek naar blokkades die je weerhouden om te doen wat je wil, zodat je je kan ontwikkelen op alle vlakken.
Deze blokkades integreer ik in het lichaam door informatie van de linkerhersenhelft in contact te brengen met de rechterhersenhelft, waardoor het lichaam o.a. de emotie los kan laten.

Bij Fleur heb ik veel geleerd over wat je kan doen als de ‘basis’ nog niet stevig is door te kijken naar: oogsamenwerking, reflexen, lateralisatie, motoriek, leerstijl,….

Dit kan ik fantastisch combineren in mijn praktijk.

Vind jij deze materie ook interessant adviseer ik je om bij Fleur een module of de hele jaaropleiding te volgen of neem contact op met de psychomototische leer- en gedragsspecialisten bij jou in de buurt.

Petra Melis

Hoera, hoera, hoera!

Hier sta ik trots met mijn diploma, psychomotorisch leer- en gedragsspecialist.

Na een jaar met leerzame, praktische  en fijne bijeenkomsten heb ik mijn opdracht voldoende gemaakt.

Doordat Fleur op zo’n gemoedelijke manier les gaf was er altijd ruimte voor vragen waarbij we toch de draad niet kwijt raakten. De kennis werd ook meteen toegepast op elkaar zodat je er meteen mee vertrouwd werd.

Mijn kijk op leer- en gedragsproblemen is wezenlijk veranderd en ik heb nu meer aanknopingspunten om er aan te werken.

Fleur bedankt en tot ziens, ik kom zeker nog eens terug.

Petra Melis

Helga van der Speld

Vorig jaar in januari ben ik gestart met de opleiding psychomotorisch leer- en gedragsspecialist.

Ik was door een collega enthousiast gemaakt en meegevraagd. Na één module te hebben gevolgd was ik zo enthousiast dat ik mij gelijk heb ingeschreven voor de jaaropleiding.

Ik heb ZO ontzettend veel geleerd tijdens deze opleiding. De verschillende modules waren zeer divers en er was altijd een fijne afwisseling tussen theorie en praktijk.

Met het geleerde kon je volgende dag gelijk aan de slag! De sfeer was erg prettig, altijd ruimte voor vragen en/of verheldering.

 

Door deze opleiding ben ik anders gaan kijken naar kinderen met leer – en/of gedragsproblemen.

Ik hoop in de toekomst nog veel bij te mogen leren en met mijn kennis veel kinderen te mogen helpen.

 

Fleur, ontzettend bedankt voor alles wat ik van jou heb mogen leren! ik hoop tot snel!

Mirja Leerentveld-Glas

Ik was op zoek naar een opleiding die verder kijkt dan een stempel dyslexie, adhd etc. Het kon er bij mij niet in dat een kind met een normale intelligentie zoveel moeite kan hebben op school. Na even zoeken op internet kwam ik bij de opleiding psychomotorische leer- en gedragsspecialist. De omschrijving van de opleiding sprak mij aan. Mijn interesse was gewekt, deze is tijdens de opleiding alleen maar groter geworden. Eindelijk had ik iets gevonden wat mijn onderbuik gevoel me al vertelde.
Dankzij de opleiding heb ik handvatten gekregen hoe ik moet kijken naar een kind.
Fleur legt goed uit en neemt de tijd voor vragen. Ik hoop nog meer te mogen leren in de toekomst.
Bedankt.”

Ik hoop in de toekomst nog veel bij te mogen leren en met mijn kennis veel kinderen te mogen helpen.

 

Fleur, ontzettend bedankt voor alles wat ik van jou heb mogen leren! ik hoop tot snel!