Recensies

Hilma Muit

Aanbevolen

Ik heb met ontzettend veel plezier de jaaropleiding tot psychomotorisch leer- en gedragsspecialist bij Fleur in Wijchen gevolgd. Deze opleiding sluit geweldig aan bij mijn eerder gevolgde opleidingen, waaronder o.a. Master SEN Remedial Teaching en Master SEN Dyslexiespecialist.

De jaaropleiding biedt mij meer mogelijkheden om verder te kunnen kijken dan alleen de cognitie. Kijken naar het kind als geheel. Kijken naar de voorwaarden om tot leren en ontwikkeling te kunnen komen. Fijn om een completer beeld dan voorheen te kunnen verkrijgen om zo de (RT-)behandeling en begeleiding optimaal te kunnen afstemmen op de hulpvraag.

Het was een feestje om maandelijks in de schoolbanken bij Fleur te zitten en al het geleerde direct ook in de praktijk in te kunnen zetten. Ik raad de opleiding van harte aan!

 

 

Barbara Muller-Rovers

Aanbevolen

Net klaar met de jaaropleiding. Volop bezig met RMTi.
Dolenthousiast en zin om nog meer te leren.
Een echte aanrader voor iedereen die meer kennis wil hebben over uitdagingen die een mens kan hebben en hoe je daarbij kan ondersteunen.
De lunch is altijd goed verzorgd en de mensen zijn erg aardig.
Fleur neemt de tijd om al je vragen te beantwoorden.
Kortom een warm nest om meer te leren.
Ik zeg: Doen.
Bedankt voor alles, Fleur. We’ll meet again!

Esther Boonstra

Geweldig die jaaropleiding!

Inspirerend! Geweldig die jaaropleiding! Het laat alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Er gaat een wereld voor me open, op een andere manier kijken naar leerproblemen en zo logisch! Fleur is een fijn mens! Ze weet de stof goed over te brengen en weet waar ze het over heeft. De ruimte is prettig en de lunch goed! Wat mij betreft een echte aanrader!

Nina Baldini

Veel geleerd

Ik heb RMTI level 1 & 2 gevolgd. Ik heb genoten van alle drie de trainingsdagen en van de dames, Gaynor en Fleur. Veel geleerd, zin om te beginnen en kinderen verder te helpen. Thank you ladies! (PS De lunch was heerlijk en Fleur is een prettige gastvrouw, alles tot in de puntjes geregeld!)

Dorothé Rorijs – van Petersen

Mijn kijk op ontwikkeling echt veranderd!

Breincentrum is een kleinschalig opleidingscentrum met vele interessante cursussen en ook een jaaropleiding.

Ik heb net de jaaropleiding afgerond en ik kan zeggen dat het eindelijk een opleiding/ cursus is die echt inhoud heeft en vernieuwd was voor mij.

Het heeft mijn kijk op de ontwikkeling van kinderen echt veranderd.

Ik ben blij dat ik Fleur heb leren kennen. Een aanrader voor een ieder die kinderen verder wil hebben in zijn of haar ontwikkeling.

Martha Loonstra

Het afgelopen jaar heb ik met veel enthousiasme de jaaropleiding Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist bij het Breincentrum in Wijchen gevolgd. Wat een ontzettende mooie en inspirerende opleiding! Het heeft mij zoveel nieuwe inzichten gegeven. Hoe belangrijk het is om eerst een goed fundament te leggen voor de ontwikkeling van een kind. Ik heb geleerd dat er bij kinderen met leer- en/of gedragsproblemen vaak ingrediënten missen in het fundament. Als het fundament niet goed gelegd is, kan er ook niet goed worden gebouwd.
Door het behalen van mijn diploma hoop ik binnenkort met deze nieuwe inzichten kinderen in mijn eigen praktijk “Het LeerFUNdament” te kunnen helpen om samen eerst aan het fundament te bouwen.
Fleur, bedankt voor de ontzettend leuke en vooral leerzame dagen! Bedankt voor al jouw kennis die jij op een hele fijne en enthousiaste manier hebt weten over te brengen.
Daarnaast waren de dagen ook altijd goed verzorgd, waaronder altijd een heerlijke lunch. Hartelijk dank daarvoor.
Kortom: Een echte aanrader!

Els Stikkel

Inmiddels 3 niveaus RMTi gevolgd bij het Breincentrum van Fleur. Wat een fijne mensen daar. Duidelijke uitleg en veel praktijk. Als je geïnteresseerd bent in deze materie kan ik deze plek van harte aanbevelen.
Het leuke is ook dat je soms letterlijk in hele nieuwe posities wordt gezet ?
Ik kom weer terug hoor!
Els

Dominique Mollen

Ik heb de opleiding psychomotorisch leer en gedragsspecialist afgelopen jaar gevolgd.

Ik heb ontzettend veel geleerd en een hele andere kijk gekregen waardoor leer en gedragsproblemen kunnen ontstaan.

Fleur is een hele fijne en kundige docent.

Er is bij alle modules een fijne afwisseling tussen de theorie en de praktijk waarmee je de dag erna meteen aan de slag kunt.

Ik zou me graag nog verder willen verdiepen en ga dat zeker bij het breincentrum doen!

Karin Ruijs

 

Wat een onwijs gave en inspirerende opleiding heb ik mogen volgen bij het Breincentrum. De opleiding tot psychomotorisch leer- en gedragsspecialist is een echte aanrader.

Met de kennis die Fleur aan je overdraagt, ga je namelijk anders naar kinderen kijken en kun je problematieken bij de kern aanpakken. Je word je namelijk bewust van het feit, dat wanneer het lijf en het brein niet goed met elkaar samenwerken, er problemen kunnen ontstaan op sociaal-emotioneel, motorisch en cognitief gebied. Het is daarom ontzettend belangrijk dat het fundament van een kind op orde is. Wanneer dit niet het geval is, kunnen er namelijk leer- en gedragsproblemen ontstaan.

Tijdens de opleiding leer je op welke manier je het kind weer in balans kunt brengen, zodat er wel uit komt wat er in zit. Onderwerpen zoals: oogsamenwerking, lateralisatie, motoriek, reflexen, dominantiepatronen en nog veel meer staan centraal.

Fleur is een betrokken, kundige docente die haar kennis op een prettige manier met je deelt.  De oefeningen en methodes die ze je aanreikt, zijn direct inzetbaar in de praktijk. De opleidingsdagen zijn van het begin tot het einde perfect georganiseerd.  Al met al is deze opleiding een echte aanrader!

Inge Huijerjans

Superblij met mijn diploma ‘Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist’. Wat een waardevolle opleiding!

Elke module was vernieuwend en heel interessant. Tijdens de lesdagen werd de theorie goed afgewisseld met praktische oefeningen.

Fleur is een warme persoonlijkheid en een betrokken docente met veel kennis van het vak.

Door de opleiding kreeg ik veel nieuwe inzichten en handvatten, die ik in mijn werk als kindercoach en leraar ondersteuner (SBO school) goed toe kan passen.

Veroniek Horsman

Hier sta ik dan trots met mijn diploma: Psychomotorisch leer-en gedragsspecialist.

De slingers hangen, omdat het helemaal een feestweek was. Verjaardag van mijn man en van mijzelf, onze trouwdag en dan ook nog horen dat je je diploma in ontvangst mag nemen!

 

Vorig september ben ik begonnen met de jaaropleiding. Ik was zeer nieuwsgierig naar deze manier van leren #brein#bewegen#reflexen en ben heel anders naar de kinderen in mijn klas gaan kijken. Ik ben tot veel nieuwe inzichten gekomen waardoor leer en gedragsproblemen kunnen ontstaan. Fleur is een fijne docent en brengt de kennis vol overgave over en is zeer kundig en betrokken. Je kunt altijd een beroep op haar doen. Elke module bouw je verder om zo tot “alle ingrediënten van de appeltaart” te kunnen komen. Het maakte me dan ook keer op keer nieuwsgierig en het is ook meteen goed toe te passen in de praktijk. Zo heb ik een jongen geholpen met JaMaRa. Anderhalf jaar heeft hij qua ontwikkeling stilgestaan, we zijn gestart met JaMaRa en deze jongen heeft enorme sprongen gemaakt in zijn rekenontwikkeling. Ontzettend trots ben ik op hem en op zijn ouders die het vertrouwen in mij hadden en hebben geoefend op de JaMaRa wijze.

Voor iedereen die nog twijfelt, de jaaropleiding is een echte aanrader! Ik hoop zowel in het onderwijs als in mijn eigen praktijk veel kinderen te mogen laten groeien!

Fleur bedankt voor al fijne lessen en hopelijk tot ziens bij de RMTi, want die cursus wil ik ook graag bij je volgen.

Wies Rienmeijer

Naast mijn baan als juf in het basisonderwijs bij stichting de Eenbes heb ik een eigen praktijk: Coaching aan de keukentafel.
Middels de methode NEI, Neuro Emotionele Integratie ga ik op zoek naar blokkades die je weerhouden om te doen wat je wil, zodat je je kan ontwikkelen op alle vlakken.
Deze blokkades integreer ik in het lichaam door informatie van de linkerhersenhelft in contact te brengen met de rechterhersenhelft, waardoor het lichaam o.a. de emotie los kan laten.

Bij Fleur heb ik veel geleerd over wat je kan doen als de ‘basis’ nog niet stevig is door te kijken naar: oogsamenwerking, reflexen, lateralisatie, motoriek, leerstijl,….

Dit kan ik fantastisch combineren in mijn praktijk.

Vind jij deze materie ook interessant adviseer ik je om bij Fleur een module of de hele jaaropleiding te volgen of neem contact op met de psychomototische leer- en gedragsspecialisten bij jou in de buurt.

Petra Melis

Hoera, hoera, hoera!

Hier sta ik trots met mijn diploma, psychomotorisch leer- en gedragsspecialist.

Na een jaar met leerzame, praktische  en fijne bijeenkomsten heb ik mijn opdracht voldoende gemaakt.

Doordat Fleur op zo’n gemoedelijke manier les gaf was er altijd ruimte voor vragen waarbij we toch de draad niet kwijt raakten. De kennis werd ook meteen toegepast op elkaar zodat je er meteen mee vertrouwd werd.

Mijn kijk op leer- en gedragsproblemen is wezenlijk veranderd en ik heb nu meer aanknopingspunten om er aan te werken.

Fleur bedankt en tot ziens, ik kom zeker nog eens terug.

Petra Melis

Helga van der Speld

Vorig jaar in januari ben ik gestart met de opleiding psychomotorisch leer- en gedragsspecialist.

Ik was door een collega enthousiast gemaakt en meegevraagd. Na één module te hebben gevolgd was ik zo enthousiast dat ik mij gelijk heb ingeschreven voor de jaaropleiding.

Ik heb ZO ontzettend veel geleerd tijdens deze opleiding. De verschillende modules waren zeer divers en er was altijd een fijne afwisseling tussen theorie en praktijk.

Met het geleerde kon je volgende dag gelijk aan de slag! De sfeer was erg prettig, altijd ruimte voor vragen en/of verheldering.

 

Door deze opleiding ben ik anders gaan kijken naar kinderen met leer – en/of gedragsproblemen.

Ik hoop in de toekomst nog veel bij te mogen leren en met mijn kennis veel kinderen te mogen helpen.

 

Fleur, ontzettend bedankt voor alles wat ik van jou heb mogen leren! ik hoop tot snel!

Mirja Leerentveld-Glas

Ik was op zoek naar een opleiding die verder kijkt dan een stempel dyslexie, adhd etc. Het kon er bij mij niet in dat een kind met een normale intelligentie zoveel moeite kan hebben op school. Na even zoeken op internet kwam ik bij de opleiding psychomotorische leer- en gedragsspecialist. De omschrijving van de opleiding sprak mij aan. Mijn interesse was gewekt, deze is tijdens de opleiding alleen maar groter geworden. Eindelijk had ik iets gevonden wat mijn onderbuik gevoel me al vertelde.
Dankzij de opleiding heb ik handvatten gekregen hoe ik moet kijken naar een kind.
Fleur legt goed uit en neemt de tijd voor vragen. Ik hoop nog meer te mogen leren in de toekomst.
Bedankt.”

Ik hoop in de toekomst nog veel bij te mogen leren en met mijn kennis veel kinderen te mogen helpen.

 

Fleur, ontzettend bedankt voor alles wat ik van jou heb mogen leren! ik hoop tot snel!

Irma Hovens

Joepie!
Reden voor een feestje.
Een jaar geleden ben ik gestart aan de opleiding tot psychomotorisch leer- en gedragsspecialist bij het Breincentrum in Wijchen.
In december heb ik de laatste module gehad en kon ik me volledig op mijn eindopdracht gaan richten.
Deze is vorige week goedgekeurd en vandaag heb ik dan mijn diploma mogen ontvangen.
Wat is het fijn om met iets bezig te zijn wat je enorm interesseert.
Ik heb echt met een andere bril naar kinderen leren kijken!
Ik weet nu hoe belangrijk een goed fundament is om tot leren te kunnen komen.
Ik wil Fleur heel erg bedankt voor haar enthousiasme en heldere uitleg van alle modules.
Ik heb ondertussen ook RMTI level 1 en 2 bij haar gevolgd. En dat zullen zeker niet de laatste zijn!
Ondertussen heb ik al heel wat meer kinderen in mijn praktijk mogen ontvangen en mag ik ook hun begeleiden in hun leerproces.
Wat een fantastisch mooi werk mag ik toch doen! Fleur bedankt voor jouw bijdrage hierin!

 

Anneli Wesseling

“Wat begon als een cursusdag over de schrijfmotoriek eindigde in het volgen van de jaaropleiding bij Fleur.

Het enthousiasme, de duidelijke uitleg en passende voorbeelden maken de opleiding gelijk praktisch toepasbaar.

Het kijken naar de ontwikkeling van kinderen en hoe je ze hierbij kunt ondersteunen heeft mijn blik op het onderwijs enorm verruimd.

De opleiding is absoluut een aanrader voor iedereen die met kinderen werkt!”

Ilse Stegeman

Wat een fijne opleiding en docent!
Ik ben al jaren werkzaam in het onderwijs en heb na deze opleiding het idee dat ik echt snap waar belemmeringen in het leren of gedrag vandaan komen zonder dat er meteen een stoornis aan wordt gekoppeld.
Met deze opleiding leer je praktisch aan de slag te gaan met leer- en gedragsproblemen vanuit theorie en testjes over het brein, de reflexen en motoriek.
Wat kun je hier veel uit opmaken en afleiden!
Met praktische (bewegings)oefeningen kunnen veel problemen worden voorkomen of verholpen.
Ik heb in geen enkele opleiding zo veel geleerd als bij deze.
De afstand naar de leslokatie was voor mij absoluut de moeite waard; ik ging met klapperende oren door wat ik leerde en vol enthousiasme terug naar huis.
Een enorme aanrader! 

Alice de Vries

Ik heb met heel veel plezier de opleiding Psychomotorisch leer-en gedragspecialist afgrond. De ontvangst, de uitleg en positieve sfeer maakt deze opleiding in één woord geweldig! Er vallen zoveel puzzelstukjes op z’n plek. Ik raad het iedereen aan die kinderen wil helpen in hun groei. Dank je wel, Fleur.

Marijke Wojtkowiak

Zo dankbaar voor het volgen van deze opleiding!
Als psychomotorisch leer-en gedragsspecialist leer je het kind duidelijk in kaart te brengen en achter het gedrag van een kind te kijken.
Op zoek gaan naar de oorzaak van het probleem en vertrekken vanuit de basis staan hierbij centraal.
Lichamelijke ontwikkeling en het cognitieve brein horen samen.
Via de motoriek van een kind kan je bij het brein naar binnen kijken. Heerlijk om via deze bril naar de algemene ontwikkeling van een kind te kijken.
Met de juiste ingrediënten in de juiste volgorde kom je samen tot een mooi resultaat. Alle ingrediënten zijn namelijk nodig voor een goede fundering!
Bedankt Fleur om mij te laten groeien en mee te nemen in dit prachtig avontuur.
Knap hoe je vol overgave de lessen verzorgde, steeds voor ons klaarstond en binnen het groepsaanbod ieder van ons persoonlijk hebt ondersteund!

Rian Wouters-Stevens

Met veel plezier heb ik deelgenomen aan de opleiding tot psychomotorisch leer- en gedragsspecialist.

Problemen aanpakken bij de basis en van daaruit verder bouwen. Fijn dit te mogen leren bij het Breincentrum.

Een aanrader voor iedereen die graag op een andere manier wil leren kijken naar leer- en gedragsproblemen.

Ik keek elke keer uit naar de lessen, welke met veel enthousiasme en deskundigheid gegeven werden door Fleur.

Ik ga hier zeker nog eens een cursus volgen!

Mieke van den Elzen

Met veel enthousiasme heb ik deelgenomen aan de opleiding tot psychomotorische leer- en gedragsspecialist. Tijdens het afgelopen jaar heb ik veel geleerd over de ontwikkeling van kinderen. Je leert op een andere manier naar de ontwikkeling kijken.

Als ik nu terug kijk, heb ik vaak als leerkracht, intern begeleider of remedial teacher “pleisters” geplakt terwijl we de wond zouden moeten hechten. Als je niet met de basis aan de slag gaat en zorgt voor een goed fundament, werkt het niet wat je aan het doen bent. Hoe goed alle interventies ook zijn. Het is belangrijk om naar het fundament te kijken en dit stevig te maken.

Kortom: ik kijk nu op een andere manier naar de ontwikkeling van de kinderen. Ik weet zeker dat ik hier meer mee ga doen in de toekomst. Het vuurtje is aangewakkerd….

Suzan Hoeksma-Rauwerda

Ik kwam bij Breincentrum terecht om de JaMaRa cursus te volgen. Ik zat in een groep waar veel deelnemers de jaaropleiding volgden. Toen ik van diegene naast mij de cursusbladen van de visuele screening en training doorbladerde was ik verkocht, dit wilde ik ook.

Ondanks dat ik al visueel screener was zag ik hier zoveel nieuwe dingen en alles was heel overzichtelijk weergegeven. Ik heb toen besloten om de hele jaaropleiding te gaan doen en heb hier geen seconde spijt van gehad.
Wat heb ik veel geleerd!
Ik kan wel met de ogen aan de slag gaan, maar dan moet ik eerst de reflexen aanpakken. Het gaat erom dat het fundament eerst goed gelegd wordt.
Door de Corona heb ik de meeste modules online gevolgd, wat voor mij heel fijn werkte. Fleur heeft de modules keurig omgezet naar E-learning, ze legde alles heel goed uit en er waren duidelijke filmpjes. Op deze manier kon ik het in mijn eigen tijd en tempo volgen en scheelde het mij heel veel reizen, aangezien ik niet bepaald in de buurt van Wijchen woon. Voor mij was dit een geluk bij een ongeluk.
Ik ben erg blij dat ik mijn diploma heb en ga hiermee heel veel kinderen helpen!

Leonie Goudswaard

 

Toen ik in aanraking kwam met Dominantiematrix en visuele screening werd ik daar zo enthousiast over dat ik op zoek ging naar meer informatie. Zo kwam ik bij de jaaropleiding van het Breincentrum terecht.

Met heel veel enthousiasme heb ik deze gevolgd. Door Corona werd dit de e-learning variant, wat mij eigenlijk heel goed beviel. Zo kon ik alle stof op mijn eigen tempo doornemen en waar nodig herhalen. Ook de lange reistijd werd me zo bespaart.

Leren van stof die zo erg boeit gaat bijna vanzelf! Ik vind het jammer dat het klaar is ?, maar gelukkig zijn er nog genoeg andere leuke opleidingen.

Ik hoop met mijn nieuwe kenns nu snel kinderen te kunnen gaan helpen in een eigen praktijk.

Mariëlle van Campen – Buysrogge

Iedere dag kijk ik vol trots naar mijn behaalde diploma. Wat heb ik veel geleerd!

En wat was het leuk om iedere keer naar Fleur te gaan. Een kundige vrouw met een fijne persoonlijkheid.dere dag kijk ik vol trots naar mijn behaalde diploma. Wat heb ik veel geleerd!

Het filmpje van de appeltaart blijft mij altijd bij. Je hebt de juiste ingrediënten nodig om er een te kunnen bakken. En dat is ook nodig bij een goede ontwikkeling van een kind.

In deze opleiding leer je hier alles over. Echt een aanrader dus!

Martje van Deelen

Ik voelde al langer dat ik bij sommige kinderen niet tot de kern van het probleem kwam. Tijdens een informatie avond bij Fleur had ik al veel “ah-momentjes” en diezelfde avond heb ik me meteen ingeschreven voor de jaaropleiding.

Ik heb ontzettend veel geleerd over de ontwikkeling van kinderen en waarom interventies niet altijd het gewenste resultaat geven. De duidelijke opbouw zorgde voor veel overzicht en de overlap tussen de modules maakte de opleiding nog interessanter. Onder een spellingsprobleem, leesprobleem of rekenprobleem kan bijvoorbeeld ook een visueel probleem schuilgaan. Zolang je niet aan de kern van het probleem werkt, zal er ook met veel oefening op het ogenschijnlijke probleem niet of nauwelijks vooruitgang komen. Door de jaaropleiding kan ik dit nu goed in kaart brengen en daar de juiste vervolgstappen opzetten om de leerlingen in mijn praktijk nog beter te ondersteunen. Ik heb met veel plezier de opleiding doorlopen en het was erg fijn dat dit door kon gaan in dit bijzondere jaar.

Patricia van Herwijnen-Voskuilen

“Ik was al een tijdje op zoek naar een opleiding waar ik zou leren verder te kijken dan een leer- of gedragsprobleem. Uiteindelijk kwam ik terecht bij het Breincentrum. Tijdens de opleiding tot Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist kreeg ik zoveel mooie inzichten en inspiratie om mee aan de slag te gaan!
 
Problemen weet ik nu aan te pakken bij de basis en vanuit hier een stevig fundament te bouwen. Vanuit dat stevige fundament komt een kind weer tot leren en ontwikkelen. Ik ga er mee aan de slag in mijn praktijk, maar ook in mijn werk als remedial teacher en intern begeleider neem ik deze waardevolle kennis mee.
Ik zal voortaan anders kijken naar leer- en gedragsproblemen. Bedankt Fleur!
 
In de toekomst ga ik zeker nog eens een opleiding bij het Breincentrum volgen!”

Vera Brandt – de Mik

“Yes! Geslaagd voor psychomotorisch leer-en gedragsspecialist!
Ik ben Vera Brandt en ben IB-er en kleutergymjuf.
De opleiding is voor mij een mooie eye-opener geweest.
Voor mijn IB werk heeft het mij o.a. opgeleverd dat ik bij leesproblemen eerst reflexen, lateralisatie, oogmotoriek en dominanties check voordat we verder denken.
Bij de kleutergym ben ik mij zeer bewust van het belang van o.a. de genoemde gebieden en evenwicht als voorloper op groep 3.
En ben deze meer gaan aanbieden om zo een sterke basis neer te zetten.
Top opleiding!”

Hester Van Dijk-Braakman

Het afgelopen jaar mocht ik de E-learning volgen van de opleiding Psychomotorisch gedrag- en leerspecialist.
Dit is echt een opleiding die mijn kijk op het kind en dus ook het onderwijs heeft veranderd.
Ik zal het dan ook iedereen aanraden die in het onderwijs zit en/of met jonge kinderen werkt.
Prachtig!
De E-learning variant zit heel sterk in elkaar, de materialen worden van te voren opgestuurd en juist doordat je de opleiding in je eigen tijd en snelheid volgt een dikke aanrader!
Fleur reageert snel als je vragen hebt en denkt graag met je mee.
Volgend jaar ga ik de reflexintegratie cursus volgen. Nu al zin in!

Janneke van den Berg

Vorig jaar heb ik de opleiding tot psychomotorisch leer-en gedragsspecialist gevolgd bij Breincentrum.
Wat zijn er veel puzzelstukjes op de juiste plek gevallen door het volgen van deze opleiding!
Puzzelstukjes die ik in mijn klassenpraktijk miste, zoals hoe het toch kan dat kinderen ondanks veel oefenen, betrokken ouders en leerkrachten toch niet vooruit gingen.
Zo fijn dat ik daar nu een verklaring voor heb en nog fijner is dat ik weet hoe daarmee om te gaan en in de praktijk heb mogen ervaren dat de begeleiding op psychomotorisch gebied goed werkt!
Een deel van de opleiding was beschikbaar als e-learning, wat ik heel prettig vond omdat ik de cursusdagen dan op een dag dat het uitkwam kon volgen.
Ook is het fijn om de informatie soms te herhalen of op de pauzeknop te drukken tijdens het studeren.
Fleur is een betrokken docent met veel kennis, ze was ook altijd beschikbaar op momenten dat ik vragen had, heel prettig!
Voor iedereen die in zijn klas of praktijk ziet hoe kinderen soms kunnen worstelen met de leerstof of met zichzelf. Voor diegenen die zich vervolgens afvragen waar bepaald gedrag of schijnbare onkunde vandaan komt en hoe je deze kinderen het beste kan helpen, hen kan ik de jaaropeleiding bij Fleur van harte aanbevelen!

Marloes Philipsen

Afgelopen jaar heb ik de opleiding tot psychomotorisch leer- en gedragsspecialist gevolgd.
Wat een ontzettend interessante opleiding! Ik heb geleerd om eens op een andere manier te kijken naar leer- of gedragsproblemen.
Wat kunnen oorzaken zijn en juist door hier aan te werken ontstaat er een heel stevig fundament.
Mooi om te zien dat kinderen weer plezier en zelfvertrouwen kunnen krijgen d.m.v. motorische oefeningen.
Naast dat de opleiding heel interessant was en goed in elkaar zat kon je ook altijd bij Fleur terecht voor vragen.
Heel prettig!
Een aanrader voor alle mensen die met kinderen werken en net wat verder willen kijken!

Nathalie Moens

Onlangs heb ik de e-learning opleiding psychomotorische leer- en gedragsspecialist afgerond.
De opleiding bestaat uit een 9-tal modules.
Door deze verschillende modules word je heel breed opgeleid.
Elke module heeft weer een relatie met de andere.
Elke module wordt heel duidelijk door Fleur uitgelegd en met filmpjes ondersteund.
Ik heb dit afgelopen jaar veel geleerd. Ik herken signalen bij mijn leerlingen en kan daar op inspelen door bijvoorbeeld (makkelijke) motorische oefeningen te geven.
Hiermee wordt het fundament verstevigd en kan de leerling zich verder ontwikkelen.
Met deze opleiding kan ik zeker een waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de leerlingen bij mij op school.
De opleiding heeft mij heel nieuwsgierig gemaakt naar alle andere (vervolg) opleidingen RMTi die Fleur aanbiedt.
Ik ga deze zeker volgen!

Karin Geenacker

Afgelopen jaar heb ik de opleiding tot psychomotorisch leer- en gedragsspecialist gevolgd. Ik vond het erg interessant!

Ik heb op een andere manier leren kijken naar kinderen. Wat kan er achter de leer- of gedragsproblemen zitten en hoe kan ik daaraan werken, zodat er een stevig fundament ontstaat waarop kinderen verder kunnen bouwen. Als leerkracht kan ik nu beter signaleren en in mijn eigen praktijk voor kindercoaching kan ik kinderen begeleiden met o.a. motorische oefeningen om het fundament te verstevigen.

Fleur is erg inspirerend en je kunt altijd met vragen bij haar terecht.

Ik ga zéker eens bekijken of ik nog meer opleidingen kan doen bij het Breincentrum.

Joke Walma

Wat heb ik ontzettend genoten en veel geleerd van deze opleiding! Alle modules heb ik online via e-learning gevolgd in mijn eigen tempo en dat werkte prima. Alle vragen die ik had, kon ik bij Fleur neerleggen en de antwoorden kwamen altijd supersnel weer mijn kant op.
 
Sinds ik ben begonnen merk ik dat ik anders naar kinderen ben gaan kijken. Ik herken veel signalen en probeer daar bij ieder kind direct op in te spelen. Mochten er oefeningen nodig zijn, dan kan ik die geven om zo het fundament te verstevigen want zonder sterk fundament kom je niet verder. Komend schooljaar hoop ik veel kinderen te kunnen begeleiden, waarbij ik kan toepassen wat ik geleerd heb.
 
Ik kom graag terug bij Breincentrum voor andere opleidingen die worden aangeboden! Met name de RMTi-opleidingen hebben mijn interesse gewekt

Hanneke Hendrikx

Ik kwam bij Breincentrum terecht door een enthousiaste collega.
Ik was gestart met RMTI 1, 2 en 3.
Daarna was ik nieuwsgierig naar nog meer en ben ik ook de jaaropleiding en schoolreadiness gaan volgen.
Mooi om vanuit een andere oogpunt te kijken naar leerachterstanden en/of gedragsproblemen.
Allemaal met het doel om de kinderen in mijn klas nog meer vooruit te helpen!
Fleur is enthousiast en kan de lesstof goed overbrengen.
Fijn aan deze modules vind ik de afwisseling met praktijk en theorie.
Bedankt Fleur!

Jeanet van Stralen

Bedankt Fleur voor de leuke en leerzame opleiding.

Ik heb geleerd om op een andere manier kinderen die zijn vastgelopen in het basisonderwijs weer plezier te laten beleven in het onderwijs.

Loes Moor

Door de opleiding psychomotorisch leer- en gedragsspecialist bij het Breincentrum te volgen, heb ik afgelopen schooljaar een heel fijn en zinvol jaar mogen beleven in mijn werk.
Ik kijk nu anders naar kinderen en heb me heel vaak afgevraagd: “Waarom wist ik dit niet eerder?”.
Blij om nu met deze inzichten te kunnen bouwen aan de ontwikkeling van kinderen die vastlopen.
Fleur is een vriendelijke en goede docent die alles tot in de puntjes verzorgd.
Volgend jaar ga ik weer verder met de opleidingen van RMTI. Dank voor alles, Fleur!

Myra Dekkers – van Griensven

De jaaropleiding vond ik erg boeiend, heeft me heel veel stof tot nadenken gegeven. Misschien was de informatie wel te veel voor mij in één schooljaar, had ik me beter kunnen beperken tot het volgen van één of enkele modules, deze wat meer verdiepen en goed verwerken. Anderzijds heb ik nu een volledig beeld van de mogelijkheden en kan ik me verder gaan specialiseren.

Fleur heb ik ervaren als een zeer kundige docent, zij heeft heel veel kennis die ze op een prettige manier met ons gedeeld heeft. Tijdens de opleiding was er volop ruimte voor het stellen van vragen, ook buiten de opleidingsdagen om. Vooral de verhalen uit haar eigen praktijk vond ik heel inspirerend. Ook vond ik het erg interessant dat er niet alleen leerkrachten en intern begeleiders deelnamen aan de opleiding, maar ook logopedisten, orthopedagogen en remedial teachers. Iedereen bracht vanuit zijn eigen werkveld en kennis zaken in, die mij ook weer rijker hebben gemaakt.

Monique Zwaard- van der Ham

Met veel plezier heb ik de jaaropleiding tot Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist gevolgd.
Deze opleiding geeft veel inzicht in de ontwikkeling van het kind en hoe een kind tot leren komt.
Ik snap nu waarom alleen oefenen niet altijd het gewenste resultaat oplevert.
Komend schooljaar start ik in groep 2.
Ik kijk er naar uit om de kennis die ik heb opgedaan in mijn onderwijs terug te laten komen, zodat alle kinderen er profijt van hebben.
Ik raad deze opleiding zeker aan!

Marion Annard

Hier zit ik dan met mijn diploma van de opleiding psychomotorische leer- en gedragsspecialist.

Vanaf het moment dat ik de opleiding gezien had op internet kon ik niet wachten dat ik hieraan zou beginnen. Ik had er zoveel zin in!

Ik wilde graag leren om met een andere blik te kijken naar kinderen waar het leren en spelen niet vanzelf gaan. Ik ben immers juf geworden om ze te laten groeien en ontwikkelen op een logische en kindvriendelijke manier. En dát heb ik zeker geleerd. Vanaf de eerste module werd ik gegrepen door de zes bouwstenen van het fundament en de grote rol van de reflexen hierbij. Fleur geeft op een prettige manier les, haar kennis is enorm en door de vele materialen die aanwezig waren in haar praktijk, waren we vaak zelf aan het werk. Het was een feestje om naar Wijchen te komen.

Ik kan niet wachten om met de RMTi level 1&2 te starten. Dan weet ik dadelijk nog meer van ontwikkeling, gedrag en emoties.

Inge Kapteijns

Ik vond de jaaropleiding tot psychomotorisch leer- en gedragsspecialist ontzettend leerzaam! Ik heb een groot gedeelte van de opleiding als e-learning gedaan, maar ook enkele modules in Wijchen gevolgd. Ik vond dit een hele prettige combinatie. Fleur heb ik ervaren als een hele fijne docent, ze geeft op een prettige manier les. Bij vragen naar aanleiding van de e-learning reageerde ze snel en gaf ze direct feedback. Qua inhoud van de modules moest ik in het begin heel erg zoeken, het was zoveel informatie en ik wilde direct met alles tegelijk aan de slag. Uiteindelijk vielen er steeds meer puzzelstukjes op zijn plek. Fijn dat veel materialen die in de modules besproken worden ook via de webshop van Breincentrum aangeschaft kunnen worden.

Fleur, nogmaals bedankt voor deze geweldige opleiding!

Carmen van Soest

Het waren inspirerende en leerzame dagen.

Je wil het meteen uitproberen in de praktijk!

Het enthousiasme van de kinderen maakt dat we des te meer gemotiveerd zijn door te gaan op school!

Bedankt!

Anita van Iersel

Na al een aantal modules rondom reflexintegratie bij Fleur te hebben gedaan, wilde ik heel graag de jaaropleiding tot psychomotorisch leer- en gedragsspecialist volgen.
Er werd beloofd dat ik door deze studie veel verbanden zou gaan zien en zou gaan leren leggen m.b.t. reflexen, oogsamenwerking en uitdagingen bij leren en gedrag.
Nou, daar is niets teveel mee gezegd!
Deze opleiding heeft mij nog meer geleerd om onder en achter leer- en gedragsuitdagingen te kijken en vanuit daar verklaringen te kunnen geven die recht doen aan het kind in zijn totaliteit.
Ik heb verschillende middelen in handen om inzichtelijk te maken wat een kind nog nodig heeft om tot ontwikkeling te kunnen komen, waarbij ik met een integrale aanpak kan bouwen vanaf het punt waar leren begint: het fundament.

Heel gaaf om te merken dat leerlingen hier ook echt baat bij hebben en mooie stappen vooruit in hun ontwikkeling laten zien en ook zelf ervaren. Wat een boost voor hun zelfvertrouwen! Ik hoop dat we met elkaar een omslag kunnen maken in het kijken naar en de begeleiding van kinderen.

Deze opleiding draagt daar zeker aan bij!

Ingrid Severijns 

Wat een supergave, inspirerende opleiding.

Ik heb heel veel nieuwe inzichten mogen krijgen.

 

Groetjes en ik hoop tot snel!

 

 

Adrie van Laar

In mijn werk als onderwijsassistent zocht ik naar een andere manier om leerproblemen te benaderen. 

Psychomotorische Therapie is daar een heel mooi antwoord op. Door bewegingen het brein activeren. Leren wordt zo een feestje! Dit bewegen geeft namelijk zo veel leerplezier, dat ook de kinderen die moeite met leren hebben veel positiever in de les meedoen! 

Heel mooi in de opleiding is de combinatie van theorie en praktijk. Ik kan het geleerde toepassen in individuele sessies, als psychomotorisch leer-en gedragsspecialist, maar ook in de klassikale lessen is er veel winst te behalen door psychomotorische oefeningen in te voegen.  

Een aanrader voor iedereen die in het onderwijs werkt! 

 

 

Desi van Raalte

Wat een ervaring was de opleiding tot psychomotorisch leer en gedragsspecialist! Veel herkenning en nog meer verwondering. Blij met de stap die ik heb gemaakt nadat ik de reflexcursus heb gevolgd bij Fleur. Ik kom zeker terug want de keuze is reuze! Bedankt Fleur!

 

 

Laura Schopman-Bont

Veel nieuwe inzichten gekregen. Zo mooi om naar het kind te kijken en aansluiten wat het kind nodig heeft! Echt een aanrader. Kennis die elke leerkracht moet hebben om kinderen verder te laten ontwikkelen! Fleur vertelt echt duidelijk en je kunt bij haar alle casussen bespreken, zodat je steeds de kennis aan het toepassen bent en ervaring opdoet. Je gaat verbanden leggen met alle modules die je gevolgd hebt. En dit is echt een mooie basis om kinderen tot leren te laten komen.

 

 

Anouk Doffer

Wat een ontzettend leerzame opleiding. Niet alleen ik ben enthousiast over deze andere manier van kijken naar leerproblemen, maar ook de leerkrachten waar ik mee werk vinden het fijn. Het meest waardevolle vind ik is dat je echt kijkt naar het kind en wat het kind nodig heeft. De begeleiding tijdens het opleidingsjaar was prettig. Fleur gaf snel en uitgebreid antwoord en motiveert als het even lastig is. Naarmate de opleiding vordert vallen er steeds meer puzzelstukjes op zijn plek en begrijp je het verband tussen alle modules en hun meerwaarde.

 

 

 

Linda Veldhuijzen-Slinkman

Ik heb ontzettend genoten van de opleiding psychomotorisch leer- en gedragsspecialist.

Elke keer ging ik met heel veel nieuwe kennis naar huis die ik gelijk in de praktijk kon brengen.

Fleur vertelt duidelijk en is prettig om naar te luisteren.

Ik raad iedereen aan die met kinderen werkt deze opleiding te volgen, je gaat met een hoop nieuwe inzichten naar huis!

 

 

 

Lydia Groothedde

Ik heb genoten van deze waardevolle opleiding.

Na elke bijeenkomst ging ik naar huis met veel kennis, oefeningen en testjes die je gelijk in de praktijk kunt brengen.

Het is mooi om op deze manier naar leer- en/of gedragsproblemen te kijken en erbij te kunnen helpen.

De opleidingsdagen waren erg prettig: duidelijke informatie, deskundigheid van Fleur, veel praktijkvoorbeelden, veel gelegenheid tot vragen stellen en ook gezellig met de medestudenten.

 

 

 

Anita Kraayenvanger

Yes! Vanaf vandaag kan ik aan mijn “rijke bagagekar” het diploma Psychomotorisch Leer- en Gedragsspecialist toevoegen. Ik mag mij nu officieel: Psychomotorisch Leer- en Gedragsspecialist noemen.

Top! Ik ben er heel blij mee.

Tijdens deze opleiding tot Psychomotorisch Leer- en Gedragsspecialist heb ik geleerd om te kijken naar de oorzaken van onder andere lees, reken, schrijf – en spellingsproblemen, wagenziekte, hyperactiviteit, fietsen, sociale vaardigheden, wiebelen/friemelen, moeite met balans en evenwicht, zelfvertrouwen, etc.

Dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld de reflexen die nog niet allemaal zijn geïntegreerd, lateralisatie, psychomotorische vaardigheden, het dominantieprofiel of de samenwerking van de ogen.

Ik heb geleerd om bij de hulpvraag nog meer naar de kern te kijken. Hierdoor ben ik er mij nog bewuster van geworden hoe belangrijk het is dat een kind aan een stevig fundament kan en mag bouwen. Met een stevig fundament komt een kind makkelijker tot leren lezen, rekenen en schrijven.

Tijdens deze opleiding heb ik hiervoor allemaal tools gekregen hoe ik dit bij de kinderen kan onderzoeken en testen. In mijn praktijk de Goastok, coaching, training & advies heb ik hiermee al positieve resultaten kunnen bereiken op het gebied van zelfvertrouwen, gespannen vuisten/tics, friemelen/wiebelen, schrijven, fietsen, zwemmen, het maken van vrienden en zo nog meer. Mooi om zo het kind op zijn eigen pad zo te kunnen begeleiden in een op maatwerk gemaakt oefen- en bewegingsplan.

Deze opleiding is echt een aanrader voor een ieder die met kinderen werkt. Je leert om een kind écht te kunnen begeleiden in zijn hulpvraag en te komen bij de kern. Dit gun je toch ieder kind!

 

 

Lisette Nieuwenhuizen

Zelden heb ik zo’n inspirerende opleiding meegemaakt die direct toepasbaar is in de praktijk ! Alle puzzelstukjes vallen op zijn plek. Bij mezelf, maar ook bij leerkrachten én ouders, is duidelijk geworden dat het heel belangrijk is om op te bouwen vanuit het fundament. Pas vanuit een stevig fundament kun je tot leren komen. En dit alles spelenderwijs en bewegend.

Fleur heeft tijdens de opleiding alle tijd voor je en geeft goede feedback waar je verder mee kunt.

Ik gun iedereen die met kinderen werkt de inzichten die je krijgt tijdens deze opleiding!

 

 

Elle van der Giessen

Fleur, bedankt voor de ontzettend interessante opleiding afgelopen jaar!
Zoals kinderen zich kunnen verwonderen over van alles in de wereld, heb ik mij verwonderd over alle nieuwe informatie die ik kreeg van jou.  Wat een feestje! Het sluit heel erg aan zoals ik graag kijk en wil kijken naar kinderen. Zorgen voor een goed fundament en daar verder op bouwen.
Tevens waren de dagen heel goed verzorgt door jou, met een duidelijke uitleg, mooie inzichten, openstaan voor vragen en ervaringen en natuurlijk de innerlijke mens niet te vergeten!
Ik ga komend jaar aan de slag met alle inzichten, zodat ik het meer eigen kan maken. En daarnaast hoop ik nog eens bij je terug te komen voor verdieping en nog meer inzichten!

 

 

 

Ingrid Arentsen

Wat een heerlijk studiejaar was het! Een jaarlang kennis opdoen om zo de verbanden tussen reflexen, de sensorische ontwikkeling, sensomotoriek, fijne en grove motoriek, visuele en auditieve vaardigheden en het werkgeheugen te kunnen leggen. Deze vaardigheden zijn de basis om tot leren te komen.

Na deze opleiding kijk ik anders naar kinderen en hun gedrag. N.a.v. de hulpvraag ga ik eerst onderzoeken waar het probleem precies zit, daardoor pak je het juiste onderdeel aan. Vaak zijn het oefeningen met veel beweging die ik inzet. Door deze opleiding wilde ik nog meer weten over reflexintegratie. Zo heb ik al een paar cursussen van reflexintegratie gevolgd en ben ik ondertussen ook al RMTi-deskundige.

Fleur heeft veel kennis en brengt het op een prettige, duidelijke manier. Ook de fijne locatie en de goede catering en de leuke contacten met de mede studenten maakten dat elke studiedag het een feestje was om in Wijchen te zijn!

 

 

 

Renske de Wal

 

Met veel plezier heb ik afgelopen jaar de opleiding tot psychomotorisch leer- en gedragsspecialist gevolgd.
Na afloop van iedere bijeenkomst was het weer uitkijken naar de volgende opleidingsdag!
Waar ik na de eerste dagen af en toe het gevoel had helemaal te zijn overladen met informatie, vielen naarmate de dagen verstreken steeds meer puzzelstukjes op de plaats.
En dat puzzelen zie ik nu ook terug in de praktijk. Want waar ligt het nu aan dat het lezen bij deze leerling zo lastig gaat? Moeten we bij deze leerling inzetten op de training van de oogspieren zodat deze weer beter gaan samenwerken? Of moeten we nog verder terug en zijn er nog reflexen die (nog) niet geïntegreerd zijn?
Hoewel ik wel wist dat beweging een erg belangrijk onderdeel is van de ontwikkeling, ben ik me hier nu nog meer bewust van geworden.
Ik kan nu nog gerichter bewegingsvormen inzetten die belangrijk zijn voor de latere lees, schrijf- en rekenontwikkeling.
Ik kan iedereen die met kinderen werkt aanraden om deze opleiding te volgen. Eigenlijk zou dit basiskennis moeten zijn voor iedere leerkracht, intern begeleider, fysiotherapeut, ergotherapeut enzovoort, zodat we zo veel mogelijk kinderen kunnen helpen en vele leer- en gedragsproblemen kunnen voorkomen!
In januari mag ik me verder verdiepen in de reflexintegratie en daar kijk ik nu al naar uit!
Tot dan Fleur! ?

 

 

 

Rogier Boogaard

Ik vond de opleiding heel leerzaam! Het was soms even zoeken naar hoe ik het in mijn situatie als ambulant begeleider kon toepassen, maar daar heeft de opzet van mijn eindopdracht weer heel goed bij geholpen.
Fleur, je bent een deskundige op je vakgebied!
Je enthousiasme werkt ook aanstekelijk.
Bovendien breng je een stukje gezelligheid in een cursusdag, waardoor de reis vanuit zeeland het iedere keer weer meer dan waard was!

 

 

 

 

Marjolein van Kekem en Isabelle de Lange

Wij vinden het een hele inspirerende opleiding, waarvan het geleerde direct toepasbaar is in de praktijk.

Na elke bijeenkomst gingen we naar huis met veel nieuwe inzichten, kennis en oefeningen die goed aansluiten bij onze doelgroep.
Wij werken binnen het SBO en daar zitten veel kinderen met leer- en gedragsproblemen. Met deze opleiding hopen wij ze nog beter te kunnen begeleiden en alles eruit te halen wat erin zit.
Sterker nog: daar zijn we al direct mee begonnen aan het begin van het nieuwe schooljaar!

De opleidingsdagen (11 maandagen in het jaar) zijn prettig te volgen, duidelijke informatie en een zeer deskundige cursusleider (Fleur).

 

 

 

 

Mieke Hazekamp

Wat ben ik blij met het diploma psychomotorisch leer- en gedragsspecialist! De jaaropleiding heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven over de ontwikkeling van kinderen. Er vindt een hele ontwikkeling plaats, voordat een kind op school kan gaan leren lezen en rekenen. Al deze ontwikkelingsfasen moeten worden doorlopen en zorgen samen voor een stevig fundament om een kind tot bloei te laten komen.

Tijdens de opleiding heb ik geleerd hoe ik kinderen kan onderzoeken en hierbij te kijken naar de totale ontwikkeling van het kind: de reflexen, sensorische ontwikkeling psychomotoriek, grove en fijne motoriek, auditieve en visuele vaardigheden en het werkgeheugen. Door terug te gaan naar de basis en eerst dit fundament te verstevigen, pak je leer- en gedragsproblemen bij de wortel aan. Door middel van eenvoudige en gerichte (motorische) oefeningen kan ik kinderen nu verder helpen in hun ontwikkeling.

Fleur ontzettend bedankt voor deze waardevolle opleiding.

Een echte aanrader voor iedereen die met kinderen werkt. Ik kijk er naar uit om al deze kennis toe te gaan passen in mijn werk!

 

 

 

 

Nicole van der Kraan

In november 2022 ben ik begonnen met de e-learning opleiding tot psychomotorisch leer- en gedragsspecialist. Vanaf de eerste module was ik geboeid. De opleiding heeft mij veel inzichten en tools gegeven in hoe kinderen leren en hoe ik hun gedrag kan observeren en ik kaart kan brengen. De oefeningen in beweging zijn nu veel beter te plaatsen en ook leuk om te doen. Zowel zelf als samen met een kind.

Bij iedere module kreeg ik meer inzicht en vielen puzzelstukjes op zijn plaats. Het online werken vraagt wel zelfdiscipline en planvaardigheden. Duidelijke aantekeningen maken en filmpjes terugkijken hebben mij geholpen de stof goed te begrijpen. Een aantal studiemomenten op de praktijk gaf diepgang aan de theorie. Er waardevol.

Op het moment dat ik begon met de eindopdracht, mijn onderzoek, vond ik het lastig om te kiezen waarmee ik zou kunnen beginnen. Ik ben klein begonnen en vandaaruit ontspon het onderzoek zich als vanzelf. Voor mij voelde dit als een ontdekkingstocht. Tijdens het schrijven van de conclusie ontdekte ik nog mooie verbindingen tussen inhoud van verschillende modules. Deze opleiding is voor mij een goede aanvulling op mijn werk als remedial teacher en gedragsspecialist. Een aanrader!

 

 

 

 

Madelon van der Leest

Ik heb afgelopen jaar de jaaropleiding tot psychomotorisch leer- en gedragspecialist gevolgd. Heel fijn dat dit grotendeels online kon. Want ik woon helaas niet om de hoek. De modules geven veel inzichten. Ik heb veel nieuwe kennis opgedaan en heb andere inzichten gekregen bij leer-en gedragsproblemen. Door vanuit deze theorie te kijken vallen er soms mooie puzzelstukjes op hun plaats. Waarbij de basis echt zit in de reflexen. Het is belangrijk dat alle ‘ingrediënten’ goed aanwezig zijn, dit is het fundament voor leren. Waar in het onderwijs al snel gekeken wordt naar executieve functies, zitten daaronder echt nog andere lagen waar iets in kan zijn.
Wat ik daarbij erg fijn vind is dat er veel gebruik wordt gemaakt van het multisensorisch leren en bewegen. Vooral voor kinderen die buiten de ‘normale’ ontwikkeling vallen of juist anders leren. Vooral het anders leren werd duidelijker in de dominantie matrix.
Naast dat ik dit in het onderwijs inzet, zet ik het ook graag in, in mijn eigen praktijk IJgenweisheid. Ik hoop in de toekomst vele kinderen te mogen begeleiden en verder te helpen ontwikkelen.

 

 

 

 

Femke Kraaijvanger

Geslaagd!

Het afgelopen jaar vielen bij het volgen van de verschillende modules van de opleiding tot psychomotorisch leer- en gedragsspecialist steeds meer stukjes op hun plek.

Zo bijzonder om te leren hoe het brein werkt en wat er écht nodig is aan voorwaarden om tot leren lezen, schrijven en rekenen te kunnen komen.

Elke keer kon ik weer iets meenemen de praktijk in en de eindopdracht maakte de puzzel compleet.

Het was fijn om op locatie met mijn medecursisten te kunnen ontdekken, sparren en leren. En dan was er Fleur, die ons stap voor stap meenam in de breinontwikkeling en altijd open stond voor vragen.

Stiekem ben ik nu alweer op zoek naar nog meer kennis, dus wellicht kom ik terug voor een van de andere modules bij Breincentrum!

 

 

 

 

Franca Theuws

Wat ik fijn vond aan het volgen van de e learning psychomotorisch leer- en gedragsspecialist was dat ik de modules in mijn eigen tempo kon doorlopen en er meteen mee aan de slag kon. Als dat nodig was, was hulp nooit ver weg- erg prettig!!

Als leerkracht in groep 3 heb ik het afgelopen jaar op een andere manier naar kinderen leren kijken en dat is voor mij heel waardevol. Ik denk dat ik nu een betere leerkracht ben door het volgen van de jaaropleiding. Bedankt Fleur!!!!

 

 

 

 

Carin Bakker – van Lienden

Met plezier heb ik de jaaropleiding psychomotorisch leer- en gedragsspecialist gevolgd bij Breincentrum. Deze opleiding was wat ik nog miste na mijn Master SEN opleiding. Na iedere module bijeenkomst kon ik direct de volgende dag weer met tips aan de slag. Breder kijken dan alleen cognitie maar leren letten op reflexen, dominantie en eventuele oogproblemen en motoriek.
Ik kan zowel op school als in mijn praktijk weer veel kinderen verder helpen in hun ontwikkeling.
Dank voor jouw duidelijke en motiverende lessen Fleur!

 

 

 

 

Bridget Verheijen

Ik kijk met veel plezier terug op het afgelopen jaar en wil Fleur en mijn andere studiegenoten heel erg bedanken. Dit jaar heb ik ontzettend veel geleerd, waardevolle inzichten opgedaan en nieuwe dingen ontdekt. Tijdens de jaaropleiding heb ik geleerd om op een andere manier naar ontwikkeling te kijken en vooral terug te gaan naar de basis. Door te zorgen voor een stevig fundament, kunnen we met de juiste ingrediënten tot een goede ontwikkeling komen. Dankzij deze inzichten en vaardigheden merk ik dagelijks dat er puzzelstukjes op hun plek vallen.

Ik heb de jaaropleiding als zeer waardevol ervaren en zal zeker nog eens terug komen bij Fleur voor een van de andere scholingen.