Recensies

Hilma Muit

Aanbevolen

Ik heb met ontzettend veel plezier de jaaropleiding tot psychomotorisch leer- en gedragsspecialist bij Fleur in Wijchen gevolgd. Deze opleiding sluit geweldig aan bij mijn eerder gevolgde opleidingen, waaronder o.a. Master SEN Remedial Teaching en Master SEN Dyslexiespecialist.

De jaaropleiding biedt mij meer mogelijkheden om verder te kunnen kijken dan alleen de cognitie. Kijken naar het kind als geheel. Kijken naar de voorwaarden om tot leren en ontwikkeling te kunnen komen. Fijn om een completer beeld dan voorheen te kunnen verkrijgen om zo de (RT-)behandeling en begeleiding optimaal te kunnen afstemmen op de hulpvraag.

Het was een feestje om maandelijks in de schoolbanken bij Fleur te zitten en al het geleerde direct ook in de praktijk in te kunnen zetten. Ik raad de opleiding van harte aan!

 

 

Barbara Muller-Rovers

Aanbevolen

Net klaar met de jaaropleiding. Volop bezig met RMTi.
Dolenthousiast en zin om nog meer te leren.
Een echte aanrader voor iedereen die meer kennis wil hebben over uitdagingen die een mens kan hebben en hoe je daarbij kan ondersteunen.
De lunch is altijd goed verzorgd en de mensen zijn erg aardig.
Fleur neemt de tijd om al je vragen te beantwoorden.
Kortom een warm nest om meer te leren.
Ik zeg: Doen.
Bedankt voor alles, Fleur. We’ll meet again!

Esther Boonstra

Geweldig die jaaropleiding!

Inspirerend! Geweldig die jaaropleiding! Het laat alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Er gaat een wereld voor me open, op een andere manier kijken naar leerproblemen en zo logisch! Fleur is een fijn mens! Ze weet de stof goed over te brengen en weet waar ze het over heeft. De ruimte is prettig en de lunch goed! Wat mij betreft een echte aanrader!

Nina Baldini

Veel geleerd

Ik heb RMTI level 1 & 2 gevolgd. Ik heb genoten van alle drie de trainingsdagen en van de dames, Gaynor en Fleur. Veel geleerd, zin om te beginnen en kinderen verder te helpen. Thank you ladies! (PS De lunch was heerlijk en Fleur is een prettige gastvrouw, alles tot in de puntjes geregeld!)

Dorothé Rorijs – van Petersen

Mijn kijk op ontwikkeling echt veranderd!

Breincentrum is een kleinschalig opleidingscentrum met vele interessante cursussen en ook een jaaropleiding.

Ik heb net de jaaropleiding afgerond en ik kan zeggen dat het eindelijk een opleiding/ cursus is die echt inhoud heeft en vernieuwd was voor mij.

Het heeft mijn kijk op de ontwikkeling van kinderen echt veranderd.

Ik ben blij dat ik Fleur heb leren kennen. Een aanrader voor een ieder die kinderen verder wil hebben in zijn of haar ontwikkeling.

Martha Loonstra

Het afgelopen jaar heb ik met veel enthousiasme de jaaropleiding Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist bij het Breincentrum in Wijchen gevolgd. Wat een ontzettende mooie en inspirerende opleiding! Het heeft mij zoveel nieuwe inzichten gegeven. Hoe belangrijk het is om eerst een goed fundament te leggen voor de ontwikkeling van een kind. Ik heb geleerd dat er bij kinderen met leer- en/of gedragsproblemen vaak ingrediënten missen in het fundament. Als het fundament niet goed gelegd is, kan er ook niet goed worden gebouwd.
Door het behalen van mijn diploma hoop ik binnenkort met deze nieuwe inzichten kinderen in mijn eigen praktijk “Het LeerFUNdament” te kunnen helpen om samen eerst aan het fundament te bouwen.
Fleur, bedankt voor de ontzettend leuke en vooral leerzame dagen! Bedankt voor al jouw kennis die jij op een hele fijne en enthousiaste manier hebt weten over te brengen.
Daarnaast waren de dagen ook altijd goed verzorgd, waaronder altijd een heerlijke lunch. Hartelijk dank daarvoor.
Kortom: Een echte aanrader!

Els Stikkel

Inmiddels 3 niveaus RMTi gevolgd bij het Breincentrum van Fleur. Wat een fijne mensen daar. Duidelijke uitleg en veel praktijk. Als je geïnteresseerd bent in deze materie kan ik deze plek van harte aanbevelen.
Het leuke is ook dat je soms letterlijk in hele nieuwe posities wordt gezet ?
Ik kom weer terug hoor!
Els

Dominique Mollen

Ik heb de opleiding psychomotorisch leer en gedragsspecialist afgelopen jaar gevolgd.

Ik heb ontzettend veel geleerd en een hele andere kijk gekregen waardoor leer en gedragsproblemen kunnen ontstaan.

Fleur is een hele fijne en kundige docent.

Er is bij alle modules een fijne afwisseling tussen de theorie en de praktijk waarmee je de dag erna meteen aan de slag kunt.

Ik zou me graag nog verder willen verdiepen en ga dat zeker bij het breincentrum doen!

Karin Ruijs

 

Wat een onwijs gave en inspirerende opleiding heb ik mogen volgen bij het Breincentrum. De opleiding tot psychomotorisch leer- en gedragsspecialist is een echte aanrader.

Met de kennis die Fleur aan je overdraagt, ga je namelijk anders naar kinderen kijken en kun je problematieken bij de kern aanpakken. Je word je namelijk bewust van het feit, dat wanneer het lijf en het brein niet goed met elkaar samenwerken, er problemen kunnen ontstaan op sociaal-emotioneel, motorisch en cognitief gebied. Het is daarom ontzettend belangrijk dat het fundament van een kind op orde is. Wanneer dit niet het geval is, kunnen er namelijk leer- en gedragsproblemen ontstaan.

Tijdens de opleiding leer je op welke manier je het kind weer in balans kunt brengen, zodat er wel uit komt wat er in zit. Onderwerpen zoals: oogsamenwerking, lateralisatie, motoriek, reflexen, dominantiepatronen en nog veel meer staan centraal.

Fleur is een betrokken, kundige docente die haar kennis op een prettige manier met je deelt.  De oefeningen en methodes die ze je aanreikt, zijn direct inzetbaar in de praktijk. De opleidingsdagen zijn van het begin tot het einde perfect georganiseerd.  Al met al is deze opleiding een echte aanrader!

Inge Huijerjans

Superblij met mijn diploma ‘Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist’. Wat een waardevolle opleiding!

Elke module was vernieuwend en heel interessant. Tijdens de lesdagen werd de theorie goed afgewisseld met praktische oefeningen.

Fleur is een warme persoonlijkheid en een betrokken docente met veel kennis van het vak.

Door de opleiding kreeg ik veel nieuwe inzichten en handvatten, die ik in mijn werk als kindercoach en leraar ondersteuner (SBO school) goed toe kan passen.

Veroniek Horsman

Hier sta ik dan trots met mijn diploma: Psychomotorisch leer-en gedragsspecialist.

De slingers hangen, omdat het helemaal een feestweek was. Verjaardag van mijn man en van mijzelf, onze trouwdag en dan ook nog horen dat je je diploma in ontvangst mag nemen!

 

Vorig september ben ik begonnen met de jaaropleiding. Ik was zeer nieuwsgierig naar deze manier van leren #brein#bewegen#reflexen en ben heel anders naar de kinderen in mijn klas gaan kijken. Ik ben tot veel nieuwe inzichten gekomen waardoor leer en gedragsproblemen kunnen ontstaan. Fleur is een fijne docent en brengt de kennis vol overgave over en is zeer kundig en betrokken. Je kunt altijd een beroep op haar doen. Elke module bouw je verder om zo tot “alle ingrediënten van de appeltaart” te kunnen komen. Het maakte me dan ook keer op keer nieuwsgierig en het is ook meteen goed toe te passen in de praktijk. Zo heb ik een jongen geholpen met JaMaRa. Anderhalf jaar heeft hij qua ontwikkeling stilgestaan, we zijn gestart met JaMaRa en deze jongen heeft enorme sprongen gemaakt in zijn rekenontwikkeling. Ontzettend trots ben ik op hem en op zijn ouders die het vertrouwen in mij hadden en hebben geoefend op de JaMaRa wijze.

Voor iedereen die nog twijfelt, de jaaropleiding is een echte aanrader! Ik hoop zowel in het onderwijs als in mijn eigen praktijk veel kinderen te mogen laten groeien!

Fleur bedankt voor al fijne lessen en hopelijk tot ziens bij de RMTi, want die cursus wil ik ook graag bij je volgen.

Wies Rienmeijer

Naast mijn baan als juf in het basisonderwijs bij stichting de Eenbes heb ik een eigen praktijk: Coaching aan de keukentafel.
Middels de methode NEI, Neuro Emotionele Integratie ga ik op zoek naar blokkades die je weerhouden om te doen wat je wil, zodat je je kan ontwikkelen op alle vlakken.
Deze blokkades integreer ik in het lichaam door informatie van de linkerhersenhelft in contact te brengen met de rechterhersenhelft, waardoor het lichaam o.a. de emotie los kan laten.

Bij Fleur heb ik veel geleerd over wat je kan doen als de ‘basis’ nog niet stevig is door te kijken naar: oogsamenwerking, reflexen, lateralisatie, motoriek, leerstijl,….

Dit kan ik fantastisch combineren in mijn praktijk.

Vind jij deze materie ook interessant adviseer ik je om bij Fleur een module of de hele jaaropleiding te volgen of neem contact op met de psychomototische leer- en gedragsspecialisten bij jou in de buurt.

Petra Melis

Hoera, hoera, hoera!

Hier sta ik trots met mijn diploma, psychomotorisch leer- en gedragsspecialist.

Na een jaar met leerzame, praktische  en fijne bijeenkomsten heb ik mijn opdracht voldoende gemaakt.

Doordat Fleur op zo’n gemoedelijke manier les gaf was er altijd ruimte voor vragen waarbij we toch de draad niet kwijt raakten. De kennis werd ook meteen toegepast op elkaar zodat je er meteen mee vertrouwd werd.

Mijn kijk op leer- en gedragsproblemen is wezenlijk veranderd en ik heb nu meer aanknopingspunten om er aan te werken.

Fleur bedankt en tot ziens, ik kom zeker nog eens terug.

Petra Melis

Helga van der Speld

Vorig jaar in januari ben ik gestart met de opleiding psychomotorisch leer- en gedragsspecialist.

Ik was door een collega enthousiast gemaakt en meegevraagd. Na één module te hebben gevolgd was ik zo enthousiast dat ik mij gelijk heb ingeschreven voor de jaaropleiding.

Ik heb ZO ontzettend veel geleerd tijdens deze opleiding. De verschillende modules waren zeer divers en er was altijd een fijne afwisseling tussen theorie en praktijk.

Met het geleerde kon je volgende dag gelijk aan de slag! De sfeer was erg prettig, altijd ruimte voor vragen en/of verheldering.

 

Door deze opleiding ben ik anders gaan kijken naar kinderen met leer – en/of gedragsproblemen.

Ik hoop in de toekomst nog veel bij te mogen leren en met mijn kennis veel kinderen te mogen helpen.

 

Fleur, ontzettend bedankt voor alles wat ik van jou heb mogen leren! ik hoop tot snel!

Mirja Leerentveld-Glas

Ik was op zoek naar een opleiding die verder kijkt dan een stempel dyslexie, adhd etc. Het kon er bij mij niet in dat een kind met een normale intelligentie zoveel moeite kan hebben op school. Na even zoeken op internet kwam ik bij de opleiding psychomotorische leer- en gedragsspecialist. De omschrijving van de opleiding sprak mij aan. Mijn interesse was gewekt, deze is tijdens de opleiding alleen maar groter geworden. Eindelijk had ik iets gevonden wat mijn onderbuik gevoel me al vertelde.
Dankzij de opleiding heb ik handvatten gekregen hoe ik moet kijken naar een kind.
Fleur legt goed uit en neemt de tijd voor vragen. Ik hoop nog meer te mogen leren in de toekomst.
Bedankt.”

Ik hoop in de toekomst nog veel bij te mogen leren en met mijn kennis veel kinderen te mogen helpen.

 

Fleur, ontzettend bedankt voor alles wat ik van jou heb mogen leren! ik hoop tot snel!

Anneli Wesseling

“Wat begon als een cursusdag over de schrijfmotoriek eindigde in het volgen van de jaaropleiding bij Fleur.

Het enthousiasme, de duidelijke uitleg en passende voorbeelden maken de opleiding gelijk praktisch toepasbaar.

Het kijken naar de ontwikkeling van kinderen en hoe je ze hierbij kunt ondersteunen heeft mijn blik op het onderwijs enorm verruimd.

De opleiding is absoluut een aanrader voor iedereen die met kinderen werkt!”

Ilse Stegeman

Wat een fijne opleiding en docent!
Ik ben al jaren werkzaam in het onderwijs en heb na deze opleiding het idee dat ik echt snap waar belemmeringen in het leren of gedrag vandaan komen zonder dat er meteen een stoornis aan wordt gekoppeld.
Met deze opleiding leer je praktisch aan de slag te gaan met leer- en gedragsproblemen vanuit theorie en testjes over het brein, de reflexen en motoriek.
Wat kun je hier veel uit opmaken en afleiden!
Met praktische (bewegings)oefeningen kunnen veel problemen worden voorkomen of verholpen.
Ik heb in geen enkele opleiding zo veel geleerd als bij deze.
De afstand naar de leslokatie was voor mij absoluut de moeite waard; ik ging met klapperende oren door wat ik leerde en vol enthousiasme terug naar huis.
Een enorme aanrader! 

Alice de Vries

Ik heb met heel veel plezier de opleiding Psychomotorisch leer-en gedragspecialist afgrond. De ontvangst, de uitleg en positieve sfeer maakt deze opleiding in één woord geweldig! Er vallen zoveel puzzelstukjes op z’n plek. Ik raad het iedereen aan die kinderen wil helpen in hun groei. Dank je wel, Fleur.

Marijke Wojtkowiak

Zo dankbaar voor het volgen van deze opleiding!
Als psychomotorisch leer-en gedragsspecialist leer je het kind duidelijk in kaart te brengen en achter het gedrag van een kind te kijken.
Op zoek gaan naar de oorzaak van het probleem en vertrekken vanuit de basis staan hierbij centraal.
Lichamelijke ontwikkeling en het cognitieve brein horen samen.
Via de motoriek van een kind kan je bij het brein naar binnen kijken. Heerlijk om via deze bril naar de algemene ontwikkeling van een kind te kijken.
Met de juiste ingrediënten in de juiste volgorde kom je samen tot een mooi resultaat. Alle ingrediënten zijn namelijk nodig voor een goede fundering!
Bedankt Fleur om mij te laten groeien en mee te nemen in dit prachtig avontuur.
Knap hoe je vol overgave de lessen verzorgde, steeds voor ons klaarstond en binnen het groepsaanbod ieder van ons persoonlijk hebt ondersteund!

Rian Wouters-Stevens

Met veel plezier heb ik deelgenomen aan de opleiding tot psychomotorisch leer- en gedragsspecialist.

Problemen aanpakken bij de basis en van daaruit verder bouwen. Fijn dit te mogen leren bij het Breincentrum.

Een aanrader voor iedereen die graag op een andere manier wil leren kijken naar leer- en gedragsproblemen.

Ik keek elke keer uit naar de lessen, welke met veel enthousiasme en deskundigheid gegeven werden door Fleur.

Ik ga hier zeker nog eens een cursus volgen!

Mieke van den Elzen

Met veel enthousiasme heb ik deelgenomen aan de opleiding tot psychomotorische leer- en gedragsspecialist. Tijdens het afgelopen jaar heb ik veel geleerd over de ontwikkeling van kinderen. Je leert op een andere manier naar de ontwikkeling kijken.

Als ik nu terug kijk, heb ik vaak als leerkracht, intern begeleider of remedial teacher “pleisters” geplakt terwijl we de wond zouden moeten hechten. Als je niet met de basis aan de slag gaat en zorgt voor een goed fundament, werkt het niet wat je aan het doen bent. Hoe goed alle interventies ook zijn. Het is belangrijk om naar het fundament te kijken en dit stevig te maken.

Kortom: ik kijk nu op een andere manier naar de ontwikkeling van de kinderen. Ik weet zeker dat ik hier meer mee ga doen in de toekomst. Het vuurtje is aangewakkerd….

Suzan Hoeksma-Rauwerda

Ik kwam bij Breincentrum terecht om de JaMaRa cursus te volgen. Ik zat in een groep waar veel deelnemers de jaaropleiding volgden. Toen ik van diegene naast mij de cursusbladen van de visuele screening en training doorbladerde was ik verkocht, dit wilde ik ook.

Ondanks dat ik al visueel screener was zag ik hier zoveel nieuwe dingen en alles was heel overzichtelijk weergegeven. Ik heb toen besloten om de hele jaaropleiding te gaan doen en heb hier geen seconde spijt van gehad.
Wat heb ik veel geleerd!
Ik kan wel met de ogen aan de slag gaan, maar dan moet ik eerst de reflexen aanpakken. Het gaat erom dat het fundament eerst goed gelegd wordt.
Door de Corona heb ik de meeste modules online gevolgd, wat voor mij heel fijn werkte. Fleur heeft de modules keurig omgezet naar E-learning, ze legde alles heel goed uit en er waren duidelijke filmpjes. Op deze manier kon ik het in mijn eigen tijd en tempo volgen en scheelde het mij heel veel reizen, aangezien ik niet bepaald in de buurt van Wijchen woon. Voor mij was dit een geluk bij een ongeluk.
Ik ben erg blij dat ik mijn diploma heb en ga hiermee heel veel kinderen helpen!

Leonie Goudswaard

 

Toen ik in aanraking kwam met Dominantiematrix en visuele screening werd ik daar zo enthousiast over dat ik op zoek ging naar meer informatie. Zo kwam ik bij de jaaropleiding van het Breincentrum terecht.

Met heel veel enthousiasme heb ik deze gevolgd. Door Corona werd dit de e-learning variant, wat mij eigenlijk heel goed beviel. Zo kon ik alle stof op mijn eigen tempo doornemen en waar nodig herhalen. Ook de lange reistijd werd me zo bespaart.

Leren van stof die zo erg boeit gaat bijna vanzelf! Ik vind het jammer dat het klaar is 😉, maar gelukkig zijn er nog genoeg andere leuke opleidingen.

Ik hoop met mijn nieuwe kenns nu snel kinderen te kunnen gaan helpen in een eigen praktijk.

Mariëlle van Campen – Buysrogge

Iedere dag kijk ik vol trots naar mijn behaalde diploma. Wat heb ik veel geleerd!

En wat was het leuk om iedere keer naar Fleur te gaan. Een kundige vrouw met een fijne persoonlijkheid.dere dag kijk ik vol trots naar mijn behaalde diploma. Wat heb ik veel geleerd!

Het filmpje van de appeltaart blijft mij altijd bij. Je hebt de juiste ingrediënten nodig om er een te kunnen bakken. En dat is ook nodig bij een goede ontwikkeling van een kind.

In deze opleiding leer je hier alles over. Echt een aanrader dus!

Martje van Deelen

Ik voelde al langer dat ik bij sommige kinderen niet tot de kern van het probleem kwam. Tijdens een informatie avond bij Fleur had ik al veel “ah-momentjes” en diezelfde avond heb ik me meteen ingeschreven voor de jaaropleiding.

Ik heb ontzettend veel geleerd over de ontwikkeling van kinderen en waarom interventies niet altijd het gewenste resultaat geven. De duidelijke opbouw zorgde voor veel overzicht en de overlap tussen de modules maakte de opleiding nog interessanter. Onder een spellingsprobleem, leesprobleem of rekenprobleem kan bijvoorbeeld ook een visueel probleem schuilgaan. Zolang je niet aan de kern van het probleem werkt, zal er ook met veel oefening op het ogenschijnlijke probleem niet of nauwelijks vooruitgang komen. Door de jaaropleiding kan ik dit nu goed in kaart brengen en daar de juiste vervolgstappen opzetten om de leerlingen in mijn praktijk nog beter te ondersteunen. Ik heb met veel plezier de opleiding doorlopen en het was erg fijn dat dit door kon gaan in dit bijzondere jaar.

Patricia van Herwijnen-Voskuilen

“Ik was al een tijdje op zoek naar een opleiding waar ik zou leren verder te kijken dan een leer- of gedragsprobleem. Uiteindelijk kwam ik terecht bij het Breincentrum. Tijdens de opleiding tot Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist kreeg ik zoveel mooie inzichten en inspiratie om mee aan de slag te gaan!
 
Problemen weet ik nu aan te pakken bij de basis en vanuit hier een stevig fundament te bouwen. Vanuit dat stevige fundament komt een kind weer tot leren en ontwikkelen. Ik ga er mee aan de slag in mijn praktijk, maar ook in mijn werk als remedial teacher en intern begeleider neem ik deze waardevolle kennis mee.
Ik zal voortaan anders kijken naar leer- en gedragsproblemen. Bedankt Fleur!
 
In de toekomst ga ik zeker nog eens een opleiding bij het Breincentrum volgen!”