Zoek een coach

Opleidingscentrum breincentrum Isabelle en Laurens illustratie
Bent u op zoek naar een professional die volgens de psychomotorische benadering (lijf en brein in balans brengen) van Breincentrum werkt en uw kind of uzelf zou kunnen helpen, dan kunt u hieronder iemand vinden in uw buurt. 

De professionals die opleidingen van het Breincentrum hebben gevolgd zijn in het bezit van een officieel certificaat en staan ingeschreven in het Breincentrum register hieronder.

U kunt zoeken op specialisme. U kunt ook meerdere specialismen selecteren. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar iemand die uw kind kan helpen met leesproblemen, dan kunt u de LeesMatrix selecteren en bijvoorbeeld de Visueel screener & trainer. Dan komen alle professionals naar voren die beide opleidingen hebben gevolgd.

Wilt u weten wat alle specialismen inhouden, klik dan hier.

Veel succes bij het vinden van de juiste persoon, praktijk of school die met deze succesvolle methode werkt!

Overzicht van alle coaches


Uitleg over onze specialisme

JaMaRa Rekencoach

JaMaRa Rekencoaches werken met JaMaRa, een rekenmethode om kinderen alsnog of opnieuw te leren rekenen! Het start bij de basis van het optellen en aftrekken en het automatiseren van de sommen. 

WoordBeeldTrainer Coach

Woordbeeldtrainer coaches kunnen uw kind helpen als uw kind spellingproblemen heeft.

NLSspecialist

De naam NLSspecialist staat voor: Nieuwe Leerstrategieën Specialist.
De NLS specialist is tussen 2008 en 2017 opgeleid door Will Missot, oprichter van het centrum voor Nieuwe Leerstrategiën, het CNLS.
De opleidingstak van CNLS is in 2017 overgenomen door Fleur Giesen en is sindsdien verder gegaan onder de naam Breincentrum. De opleiding NLSspecialist is in 2018 in een nieuw jasje voortgezet, onder de naam psychomotorisch leer- en gedragsspecialist. Dit is gedaan omdat daarmee de inhoud van de opleiding beter tot uiting komt.

De NLSspecialist beheerst een brede aanpak van leer-, gedrags- en ontwikkelingsproblemen en staat garant voor hoog kwalitatieve begeleiding van kinderen met leer, gedrags- en ontwikkelingsproblemen.
Oog- en oorsamenwerking, ruimtelijk inzicht, samenwerking tussen de verschillende hersendelen, ooghandcoördinatie en schrijfmotoriek zijn onderwerpen van deze opleiding. Op basis van kennis en onderzoek beidt een NLSpecialist nieuwe leerstategiën die individueel afgestemd worden op leerlingen met specifieke leerbehoeften.

Ruimtelijk zicht en inzicht Coach

Uit een IQ-test komt wel eens naar voren dat het ruimtelijk inzicht onvoldoende is ontwikkeld. Er wordt wel eens gesproken over een performaal-verbaal kloof. Deze coaches gaan onderzoeken wat daar de oorzaak van is en gaan vervolgens met gerichte training aan de slag. Wist u dat ruimtelijk inzicht één van de belangrijkste rekenvoorwaarde is?

Gespecialiseerde visueel screener & trainer

Deze visueel screeners & trainers hebben zich extra verdiept in alle visuele aspecten. Naast de visuele motorische testen en trainingen hebben zij ook geleerd om visueel sensorische trainingen toe te passen. Deze trainingstechnieken zijn onmisbaar bij de behandeling van onder andere fixatie disparatie.

Student RMTi level 1 & 2

Reflexen vormen het fundament van de ontwikkeling van kinderen en volwassenen. De RMTi level 1 & 2 studenten, kunnen de reflexen bij uw kind testen en Rhythmic movement oefeningen geven waarmee ze kinderen en volwassenen verder kunnen helpen in hun ontwikkeling op sociaal-emotioneel en cognitief gebied. Zij heten student omdat ze nog in een opleidingstraject zitten, maar zeker jullie kind al goed kunnen helpen.

Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist

Psychomotorisch leer- en gedragsspecialisten hebben de volledige opleiding bij Breincentrum afgerond. Zij beheersen de breedst mogelijke aanpak van leer-, gedrags- en ontwikkelingsproblemen en staan garant voor hoog kwalitatieve begeleiding van kinderen met leer, gedrags- en ontwikkelingsproblemen.
Psychomotorisch leer- en gedragsspecialisten hebben geleerd welke fundamenten er nodig zijn om tot leren en ontwikkelen te komen. Wat hebben we bijvoorbeeld nodig om te kunnen leren lezen? Wat dacht je van een goede samenwerking tussen de beide hersenhelften, neurologische rijping (reflexen en ontwikkelingsfasen), visuele informatieverwerking, auditieve informatieverwerking en ruimtelijke ontwikkeling.
Zij weten welke facetten van belang zijn voor een kind om in balans te zijn, zichzelf te kunnen zijn en stevig in zijn schoenen te staan. Pas dan kan een kind tot leren komen!

LeesMatrix Coach

De leesMatrix Coaches werken met de LeesMatrix. Dit is een remediërende leesmethode voor kinderen met lees- en spellingproblemen.

Schrijfmotorische Therapie Coach

Deze coaches zetten Schrijfmotorische Therapie in bij handschriftproblemen zoals o.a. een verkeerde pengreep, de juiste lettervormen niet kunnen maken of niet op de regel kunnen schrijven.

DominantieMatrix Coach

DominantieMatrix Coaches stellen vast wat het dominatieprofiel is van uw kind. Ze brengen in kaart wat de sterke kanten en de zwakke kanten zijn en hoe de zwakke kanten via gerichte training en maatregelen verbetert kunnen worden, zodat uw kind weer in balans is.

Visueel screener & trainer

Visueel screeners & trainers kunnen uw kind screenen op mogelijke visuele problemen, die o.a. de oorzaak kunnen zijn van lees-, spellingproblemen en problemen met het ruimtelijk inzicht bij rekenen.

Provider RMTi level 1 & 2

RMTi level 1 & 2 providers, kunnen jullie kind heel goed helpen bij het testen en integreren van reflexen. Reflexen vormen de basis van het fundament. Het is nodig dat reflexen goed geïntegreerd zijn wil het kind tot leren lezen, rekenen of spellen komen. Providers hebben de opleiding tot RMTi level 1 & 2 afgerond.

Student RMTi School Readiness

Dit is één van de reflexopleidingen van Rhythmic Movement Training internationaal. Deze studenten kunnen bij uw kind testen welke reflexen er nog actief zijn en kunnen speelse oefeningen meegeven, die gemakkelijk thuis en in de klas uitgevoerd kunnen worden. Zij heten student omdat ze nog in een opleidingstraject zitten, maar jullie kind zeker al goed kunnen helpen.