Zoek jouw Cursus

Algemeen

RMTi Making connections

Tijdens deze cursus RMTi Making connections leer je het verband leggen tussen het brein (de diverse onderdelen van het brein) en de reflexen. 

Het is belangrijk om de verbindingen tussen alle hersengebieden te stimuleren om efficiënt te kunnen functioneren. Dat vormt de basis om een competente en nieuwsgierige leerling te worden.

In de nieuwe cursus van Moira Dempsey,  ‘Making Connections’  wordt uitgelegd hoe het brein zich van onderaf ontwikkelt en welke invloed elk stukje van deze ontwikkeling heeft op de groei van een kind op lichamelijk, emotioneel, sociaal en cognitief gebied. Zodat de prefrontale cortex uiteindelijk in staat is om acties, gevoelens en gedachten te coördineren. In deze cursus worden alle verbindingen gelegd zodat je nog meer leert over hoe belangrijk de reflexen zijn voor de ontwikkeling van het hele kind.

Het doel van de cursus RMTi Making Connections is om te onderzoeken hoe beweging, zowel voor als na de geboorte, belangrijk is voor het leggen van de basis voor neurale ontwikkeling en organisaties en hoe we beweging kunnen gebruiken die deze aangeboren bewegingen repliceren om te helpen bij het ontwikkelen van hersenvolwassenheid.

Leuk weetje:

Wist je dat je brein heel plastisch is en dat je de verbindingen in je brein kunt verstevingen door het doen van de RMTi oefeningen.

Je leert met behulp van de ritmische en zachte bewegingsoefeningen van RMTi hoe het brein weer in balans komt. En door de oefeningen worden de reflexen gestimuleerd om zich ( weer) op de juiste wijze te gaan ontwikkelen waardoor kinderen weer grip krijgen op het reguleren van hun emoties en gedrag, zij meer coördinatie krijgen in hun bewegingen en zij weer  makkelijker mee kunnen doen op school.

Wat is reflexintegratie en waarom is dit zo belangrijk?

In de baarmoeder begint de ontwikkeling van de reflexen. Reflexen helpen ons, om ons centrale zenuwstelsel steeds verder te ontwikkelen. Reflexen helpen ons bijvoorbeeld ook tijdens het geboorteproces of om direct na de bevalling te weten hoe we moeten drinken (zuigreflex). Iedereen heeft deze reflexen. Wanneer je de reflexen stimuleert, reageren deze automatisch.

Geïntegreerde reflexen vormen de basis van een goed functionerend centraal zenuwstelsel en vormen daarom de basis om ons te kunnen ontwikkelen!

Op het moment dat een reflex niet goed geïntegreerd is, kan de daarop volgende ontwikkeling vertraging oplopen of helemaal niet ontstaan. Dat kan zorgen voor beperkingen op allerlei gebieden zoals: de motoriek, houding, gedrag en het leervermogen.

Wat kunnen de gevolgen zijn van niet geïntegreerde reflexen?

Onvolledige integratie van reflexen kan een bijdragende oorzaak zijn van onder andere: ADD / ADHD, autisme, vertraging in de ontwikkeling, leerproblemen, dyslexie, dyscalculie, dyspraxie, schrijfproblemen, zintuiglijke integratie stoornissen, zicht- en gehoorproblemen, gedragsuitdagingen, concentratieproblemen, extreme verlegenheid, gebrek aan vertrouwen en verslavingen tot gevolg hebben. Het geeft aan dat er onbalans is in het lichaam. Reflexintegratie helpt kinderen en volwassenen de reflexen te integreren en de balans te herstellen waardoor de symptomen verminderen of verdwijnen.

Prijzen en details:

Wie kan aan de cursus deelnemen: 

De cursus is bedoeld voor remedial teachers, leerkrachten, intern begeleiders, logopedisten, kindercoaches, orthopedagogen, psychologen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, ouders, osteopaten, kinesiologen, verpleegkundigen en artsen.

Niveau: HBO.

Let op: wil je RMTi Consultant worden dan is deze cursus vanaf 2019 een verplicht onderdeel van de aanmelding.

Lesmateriaal: 

Elke cursist ontvangt een manual.

De cursus wordt in het Engels door Gaynor Ralls gegeven en waar nodig vertaald naar het Nederlands.

Certificering:
Je ontvangt een deelnamecertificaat van Rhythmic movement Making Connections.

En je kunt vermeld worden als Rhythmic Movement Making Connections Trainer in het landelijk overzicht op de website van Breincentrum.

Studiebelasting: 

Twee opleidingsdagen en studiebelasting buiten de opleiding: 16 uur.
Dit bestaat uit het zelf doornemen van alle theorie en het oefenen om de bewegingsvormenonder de knie te krijgen.
Op beide dagen kunt u genieten van een heerlijke luxe lunch!

Lestijden: Tijden zijn van 9.15u (inloop), 09.30u start tot 16.30u einde van de opleidingsdag. 

Prijs cursus: 495 euro. 

Accreditaties en erkenning (en):

Geaccrediteerd door de kmo-portefeuille:

Opleidingscentrum Breincentrum® biedt opleidingen aan voor psychomotorisch therapeuten, kinderkinesitherapeuten, ergotherapeuten, kinderpsychotherapeuten, logopedisten en psychologen. Ook voor zorgbegeleiders zijn deze opleidingen heel interessant. De opleidingen staan open voor iedereen die werkzaam is op dit terrein.

Wil jij ook jouw Vlaamse bedrijf laten groeien en naar een hoger niveau brengen? Laat je dan bijscholen bij Breincentrum®.

Wij zijn geaccrediteerd door de kmo-portefeuille, waardoor je als Belgische ondernemer financiële steun kunt krijgen voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet kan dat deze opleiding zijn. Wil jij ook de kwaliteit van je bedrijf verbeteren, schrijf je dan in voor de jaaropleiding tot “Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist”.

Indien je een eigen bedrijf hebt in België en met de kmo-portefeuille betaalt, het registratienummer van Opleidingscentrum Breincentrum® is DV.0237638

Kleine ondernemingen genieten 30% steun, een middelgrote onderneming 20% steun. Het maximale steunplafond per jaar is €7.500 euro.

Lees hier hoe de subsidieaanvraag in zijn werk gaat: https://vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/subsidies-aanvragen-en-ontvangen

Meer informatie vind je op de website van kmo: https://vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille

Kijk hier in een filmpje hoe het in zijn werk gaat:

Breincentrum biedt CRKBO gecertificeerd beroepsonderwijs

Wat houdt CRKBO-erkenning in?
Breincentrum is gecertificeerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Met deze erkenning en opname in het CRKBO is Breincentrum een erkende instelling voor kort beroepsonderwijs.
Het CRKBO heeft de kwaliteit van onze organisatie getoetst. Aan de orde kwamen aspecten als de administratieve organisatie, kwaliteitseisen van cursussen en trainers, communicatie met opdrachtgevers en klanten, klachtenprocedures et cetera. Met de certificering geeft CRKBO aan dat Breincentrum aan alle gestelde criteria voldoet; klanten kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
De registratie in het CRKBO is het gevolg van een audit die door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) is uitgevoerd. De audit is (mede) gebaseerd op de gedragscode van NRTO v/h PAEPON en de gedragscode van VOI.
Als gevolg van deze CRKBO registratie zijn alle cursussen en opleidingen van Breincentrum vrijgesteld van BTW.

Inschrijven (data en locatie):

Datum Locatie Instructeur Prijs Inschrijven
10-02-2022 en 11-02-2022 Wijchen in Nederland Gaynor Ralls € 495,00
12-09-2022 en 13-09-2022 Wijchen in Nederland Gaynor Ralls € 495,00