Zoek jouw Cursus

Algemeen

RMTi school readiness

Ben je ouder, leerkracht of kindercoach en wil je ook meer van reflexen weten? Tijdens deze cursus RMTi School Readiness, leer je hoe je met leuke en speelse bewegingsvormen reflexen kunt integreren.

Reflexen vormen het fundament van onze ontwikkeling! Geintegreerde reflexen zorgen dat er een stevige basis is waardoor een kind zich goed kan concentreren op school, lekker in zijn vel zit en kan komen tot leren lezen, rekenen en schrijven.

Herken je ook kinderen die:

  • Friemelen en onhandig zijn.
  • Moeite hebben om door te blijven werken.
  • Kinderen die moeilijk kunnen luisteren.
  • Hyperactief zijn of juist weinig energie hebben.
  • Zich moeilijk kunnen concentreren.
  • Last hebben van driftbuien.
  • Moeite hebben met leren: lezen, rekenen en/of schrijven.

Leer tijdens deze cursus wat reflexen zijn, welke er zijn (Moro, ATNR, TLR..enz) en vooral hoe je ze op een simpele snelle manier kunt testen. Leer hoe je bovenstaande problemen kunt verhelpen of verminderen middels een leuk, eenvoudig en speels beweegprogramma, zodat een kind de juiste basis heeft om zich te kunnen concentreren, stilzitten en leren lezen, schrijven en rekenen.

Werk je met groepen of groepjes kinderen of wil je graag op een speelse manier met kinderen werken aan het integreren van reflexen..? Dan is deze cursus geschikt voor jou! Het geleerde kun je direct de volgende dag in je klas of praktijk toepassen. Kom je ook mee ontdekken welk effectief, speels programma je kunt inzetten voor de kinderen in je klas of praktijk?

Via beweging en spel leer je in deze 2-daagse cursus de reflexen integreren. Je leert ook zelf dieper nadenken over de reflexpatronen en welke oefeningen je nog meer kunt inzetten om de reflexen te integreren. Uiteraard krijg je ook allerlei ideeën aangedragen. Je kunt het geleerde direct de volgende dag in je klas of thuis gaan toepassen.

Aan de hand van een mooi gekleurde manual word je meegenomen in een effectief speels programma dat je in kunt zetten om kinderen te helpen verder te komen in hun ontwikkeling!

Leuk weetje:

Wist je dat je met speelse, beweegoefeningen in de klas ook heel leuk reflexen kunt integreren!

Wat is reflexintegratie en waarom is dit zo belangrijk?

In de baarmoeder begint de ontwikkeling van de reflexen. Reflexen helpen ons, om ons centrale zenuwstelsel steeds verder te ontwikkelen. Reflexen helpen ons bijvoorbeeld ook tijdens het geboorteproces of om direct na de bevalling te weten hoe we moeten drinken (zuigreflex). Iedereen heeft deze reflexen. Wanneer je de reflexen stimuleert, reageren deze automatisch.

Geïntegreerde reflexen vormen de basis van een goed functionerend centraal zenuwstelsel en vormen daarom de basis om ons te kunnen ontwikkelen!

Op het moment dat een reflex niet goed geïntegreerd is, kan de daarop volgende ontwikkeling vertraging oplopen of helemaal niet ontstaan. Dat kan zorgen voor beperkingen op allerlei gebieden zoals: de motoriek, houding, gedrag en het leervermogen.

Wat kunnen de gevolgen zijn van niet geïntegreerde reflexen?

Onvolledige integratie van reflexen kan een bijdragende oorzaak zijn van onder andere: ADD / ADHD, autisme, vertraging in de ontwikkeling, leerproblemen, dyslexie, dyscalculie, dyspraxie, schrijfproblemen, zintuiglijke integratie stoornissen, zicht- en gehoorproblemen, gedragsuitdagingen, concentratieproblemen, extreme verlegenheid, gebrek aan vertrouwen en verslavingen tot gevolg hebben. Het geeft aan dat er onbalans is in het lichaam. Reflexintegratie helpt kinderen en volwassenen de reflexen te integreren en de balans te herstellen waardoor de symptomen verminderen of verdwijnen.

RMTi school readiness

Prijzen en details:

Wie kan aan de cursus deelnemen: 

Het is een fijne basiscursus om kennis te maken met reflexen. Weet je al iets over reflexen, dan geeft deze cursus vooral veel plezier, door ook op een speelse manier naar het integreren van reflexen te kijken.

De cursus is bedoeld voor iedereen die zich afvraagt waarom een kind nog niet klaar is voor school of hoe je een kind kunt voorbereiden om goed mee te kunnen doen op school. Of als een kind al op school zit hoe je dan de ontwikkeling verder kunt stimuleren en ondersteunen door speelse bewegingsvormen in te zetten.

Hoe kun je in je klas reflexen integreren? Hoe doe je dat speels met je hele klas?

Of iedereen die heeft gehoord over reflexen en meer te weten wil komen over het waarom, hoe en wat te doen! 

Niveau: HBO

Lesmateriaal: 

Elke cursist ontvangt een Engelse manual.

De cursus wordt in het Nederlands gegeven door Fleur Giesen.

Certificering: 
Je ontvangt een deelnamecertificaat van Rhythmic movement School Readiness.

En je kunt vermeld worden als Rhythmic Movement School Readiness Trainer in het landelijk overzicht op de website van Breincentrum.

Studiebelasting: 

Twee opleidingsdagen en studiebelasting buiten de opleiding: 16 uur.
Dit bestaat uit het zelf doornemen van alle theorie en het oefenen om de bewegingsvormen onder de knie te krijgen.
Op beide dagen kunt u genieten van een heerlijke luxe lunch!

Lestijden: Tijden zijn van 09.15u (inloop), 09.30u start tot 16.30u einde van de opleidingsdag. 

Prijs cursus: 495 euro. 

Accreditaties en erkenning (en):

Geaccrediteerd door de kmo-portefeuille:

Opleidingscentrum Breincentrum® biedt opleidingen aan voor psychomotorisch therapeuten, kinderkinesitherapeuten, ergotherapeuten, kinderpsychotherapeuten, logopedisten en psychologen. Ook voor zorgbegeleiders zijn deze opleidingen heel interessant. De opleidingen staan open voor iedereen die werkzaam is op dit terrein.

Wil jij ook jouw Vlaamse bedrijf laten groeien en naar een hoger niveau brengen? Laat je dan bijscholen bij Breincentrum®.

Wij zijn geaccrediteerd door de kmo-portefeuille, waardoor je als Belgische ondernemer financiële steun kunt krijgen voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet kan dat deze opleiding zijn. Wil jij ook de kwaliteit van je bedrijf verbeteren, schrijf je dan in voor de jaaropleiding tot “Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist”.

Indien je een eigen bedrijf hebt in België en met de kmo-portefeuille betaalt, het registratienummer van Opleidingscentrum Breincentrum® is DV.0237638

Kleine ondernemingen genieten 30% steun, een middelgrote onderneming 20% steun. Het maximale steunplafond per jaar is €7.500 euro.

Lees hier hoe de subsidieaanvraag in zijn werk gaat: https://vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/subsidies-aanvragen-en-ontvangen

Meer informatie vind je op de website van kmo: https://vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille

Kijk hier in een filmpje hoe het in zijn werk gaat:

Breincentrum biedt CRKBO gecertificeerd beroepsonderwijs

Wat houdt CRKBO-erkenning in?
Breincentrum is gecertificeerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Met deze erkenning en opname in het CRKBO is Breincentrum een erkende instelling voor kort beroepsonderwijs.
Het CRKBO heeft de kwaliteit van onze organisatie getoetst. Aan de orde kwamen aspecten als de administratieve organisatie, kwaliteitseisen van cursussen en trainers, communicatie met opdrachtgevers en klanten, klachtenprocedures et cetera. Met de certificering geeft CRKBO aan dat Breincentrum aan alle gestelde criteria voldoet; klanten kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
De registratie in het CRKBO is het gevolg van een audit die door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) is uitgevoerd. De audit is (mede) gebaseerd op de gedragscode van NRTO v/h PAEPON en de gedragscode van VOI.
Als gevolg van deze CRKBO registratie zijn alle cursussen en opleidingen van Breincentrum vrijgesteld van BTW.

Inschrijven (data en locatie):

Datum Locatie Instructeur Prijs Inschrijven
07-03-2022 en 08-03-2022 Wijchen in Nederland Fleur Giesen € 495,00
14-06-2022 en 15-06-2022 Wijchen in Nederland Fleur Giesen € 495,00
31-10-2022 en 01-11-2022 Wijchen in Nederland Fleur Giesen € 495,00
27-02-2023 en 28-02-2023 Wijchen in Nederland Fleur Giesen € 495,00