Zoek jouw Cursus

Algemeen

E-learning Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist

Volg deze opleiding nu ook als e-learning!

Wil jij ook psychomotorisch, bewegend en efficiënt leer- en gedragsproblemen leren remediëren? 

We richten ons in deze opleiding op de fundamenten om tot leren en ontwikkelen te komen. Wat hebben we bijvoorbeeld nodig om te kunnen leren lezen? Wat dacht je van een goede samenwerking tussen de beide hersenhelften, neurologische rijping (reflexen en ontwikkelingsfasen), visuele informatieverwerking, auditieve informatieverwerking en ruimtelijke ontwikkeling.

Wij gaan tijdens deze opleiding alle facetten leren die van belang zijn voor een kind om in balans te zijn, zichzelf te kunnen zijn en stevig in zijn schoenen te staan. Pas dan kan een kind tot leren komen!

Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist

Tijdens deze opleiding leer je welke ingrediënten er nodig zijn voor het leggen van een goed fundament voor de ontwikkeling van een kind. Je kunt de ingrediënten voor de appeltaart (bekijk het filmpje op de homepage) vergelijken met het fundament van een huis. Dat fundament moet heel stevig zijn voor je in groep 3 leert rekenen, lezen en spellen.
Deze ontwikkeling moet het kind goed hebben doorlopen.

Ontbreekt er één ingrediënt dan is de smaak uit balans. Of anders gezegd, als deze basis niet stevig is, dan zal je huis een keer instorten. Zodra het duidelijk is welke bouwsteen extra aandacht nodig heeft, kunnen oefeningen worden gedaan om het verder te ontwikkelen.

Bij psychomotoriek draait het om de samenwerking tussen lijf en brein. We gaan dan ook leren hoe we het lijf en het brein met elkaar in verbinding kunnen brengen om tot leren en ontwikkelen te komen. We zetten de natuurlijke ontwikkeling van lichaam en brein weer op het juiste spoor.  Het brein stuurt het lichaam aan en door de bewegingen van het lichaam te ervaren en te ontdekken leert het brein. Wat een mooi systeem!

Leuk weetje:

Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist

Wist je dat als het lijf en het brein niet met elkaar samenwerken er veel problemen kunnen ontstaan op sociaal-emotioneel, motorisch en cognitief gebied? Je hebt vast wel gehoord van ADHD, ADD, hoogsensitiviteit, autisme en dyslexie. In deze opleiding leer je waarom het essentieel is dat er een goede samenwerking tussen het lijf en het brein plaatsvindt. En hoe je de leer- en gedragsproblemen kunt aanpakken, zodat ze verdwijnen en de achterstanden worden ingehaald. 

Bij Breincentrum kun je diverse opleidingen volgen die met het “brein” te maken hebben. Alle opleidingen geven inzicht in de basis van het fundament van een kind.

Over de opleiding:

Wil je meer informatie over de opleiding?

Lees dan hier verder…

Prijzen en details:

Wil jij ook korting?

Wist je dat als je alle modulen van de jaaropleiding in twee delen volgt je een aanzienlijke korting krijgt!

Volg de volgende modulen om Psychomotorisch leerspecialist te worden:

Rekenvoorbeeld e-learning Psychomotorisch leerspecialist:

Waarde alle losse opleidingen
Visueel screener & trainer 520
JaMaRa rekenen 395
Schrijfmotorische Therapie 395
WoordBeeldTrainer 395
LeesMatrix 395
Totaal 2100
Korting
Korting jaaropleiding pakket -420
Prijs jaaropleiding 1680
Jij betaalt: 1680

 

Volg de volgende modulen om Psychomotorisch gedragsspecialist te worden:

Rekenvoorbeeld e-learning Psychomotorisch gedragsspecialist:

Waarde alle losse opleidingen
DominantieMatrix 395
Movement Based Learning 180
Ruimtelijk zicht en inzicht 395
Gespecialiseeerd visueel screener en trainer 395
Totaal 1365
Korting
Korting jaaropleiding pakket -270
Prijs jaaropleiding 1095
Jij betaalt: 1095

 

Wil jij de meeste korting ontvangen?

Volg dan de jaaropleiding in één keer, dan krijg je 940 euro korting! Jij betaalt dan 2525 euro.

Wie kan aan de opleiding deelnemen: 
De opleiding is bedoeld voor jeugd- en gezinsprofessionals, kindercoaches, remedial teachers, leerkrachten, intern begeleiders, orthopedagogen, psychologen, kinderkinesisten en logopedisten. Iedereen die met kinderen werkt!

Toelatingseisen: Opleiding en ervaring op HBO niveau: richting pedagogiek, logopedie, psychologie, coaching, PABO of lerarenopleiding. 

Voorvereiste: Wil je de opleiding Psychomotorisch gedragsspecialist volgen, dan dien je eerst de opleiding Psychomotorisch leerspecialist gevolgd te hebben!

Niveau: post HBO.

Lesmateriaal: 

Voor de opleiding tot Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist is het belangrijk om een aantal boeken te lezen. Je ontvangt voor aanvang van de opleiding de literatuurlijst. Je hoeft niet alle boeken aan te schaffen, maar het wordt wel van harte aangeraden omdat het veel informatieve informatie bevat en een mooie aanvulling is op de jaaropleiding.

Elke cursist ontvangt tijdens de opleiding Psychomotorisch leerspecialist, stap 1 (of Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist) per post een pen en map met daarin van alle modulen een hand-out van de presentatie en alle test- en oefenbladen. Daarnaast ontvang je een eigen drinkfles, om water te kunnen drinken tijdens het volgen van de e-learningen.

Tijdens de opleiding Psychomotorisch gedragsspecialist, stap 2 ontvang je van alle modulen een hand-out van de presentatie en alle test- en oefenbladen, die kun je toevoegen aan je map.

Daarnaast ontvangt elke cursist een lesmaterialenpakket met de post:

 • Kralenkoord (3 meter). (Bij module: Visuele screening en training)
 • Malletje voor de VO-star test. (Bij module: Visuele screening en training)
 • JaMaRa rekenen complete materialenset, bestaande uit een etui met het rekenmateriaal t/m 100.000. (Bij moduele: JaMaRa Rekencoach)
 • JaMaRa flipovermap waarin alle stappen beschreven staan die je met het kind gaat zetten. (Bij module: JaMaRa Rekencoach)
 • Het bordspel “De Grote RekenRace!” (Bij module JaMaRa Rekencoach)
 • Spel “Hallo 10!”, met bel. (Bij module: JaMaRa Rekencoach)
 • Elastiek. (Bij module: Schrijfmotorische opleiding)
 • Je krijgt 3 maanden een licentie voor het gebruik van de webbased software, met 2 leerlingaccounts GRATIS.
 • Potlodenset van Breincentrum (Bij start leerspecialist en Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist).
 • Na afronding van elke module kun je het certificaat downloaden in je eigen online account.
 • Na afronding van de gehele opleiding tot Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist en goedkeuring van je eindopdacht ontvang je je diploma per post!
 • Kaart met appeltaart cadeaubon (Bij start leerspecialist en Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist).

Werkwijze e-learning:

Je kunt de e-learning vanuit je eigen huis, vanuit je luie stoel volgen! Je kunt hem starten, stoppen en herhalen wanneer je maar wilt. Elke module van de opleiding tot Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist blijft een maand toegankelijk. Tijdens de e-learning krijg je exact dezelfde presentatie te zien en hoor je hetzelfde als tijdens de live opleiding. Het grote voordeel van het volgen van de opleiding tot Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist in e-learning is, dat je alles rustig twee of drie keer kunt bekijken. Bij een live opleiding, volg je de stof gedurende ’n dag in één keer.

Voordat je start met de opleiding tot Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist in e-learning ontvang je een pakket waarin alle materialen zitten behorende bij de opleiding. Bij inschrijven word je gevraagd naar welk adres wij de materialen kunnen opsturen.

Je ontvangt inloggegevens om in jouw persoonlijke omgeving in te loggen in de e-learning. De e-learning zit boordevol informatie, testen, oefeningen, uitleg en voorbeeld filmpjes. Jouw voortgang wordt door ons gevolgd met een Learning Management Systeem (LMS). Daarnaast zijn er diverse vragen ingebouwd, waarin we testen of je de stof goed hebt begrepen. Gedurende de opleiding kun je op ieder moment contact opnemen met de docent om eventuele vragen te stellen naar aanleiding van de opleiding. Zodra je een module van de opleiding hebt voltooid kun je in je eigen online omgeving je certificaat downloaden.

Certificering:
Na het afronden van elke module kun je in je online profiel je eigen certificaat downloaden.

Na afronding van de laatste module: LeesMatrix wordt er gestart met de eindopdracht. Elke cursist sluit de opleiding af met een eindopdracht (casus en begeleiding), waaruit de brede psychomotorisch leer- en gedragsbenadering praktisch moet blijken. Tijdens de vragenochtend presenteer je je eindopdracht aan je medestudenten en heb je de gelegenheid om vragen te stellen en je eindwerkstuk daarna af te ronden. Na inlevering en goedkeuring ontvangt de cursist het psychomotorisch leer- en gedragsspecialistlogo en het diploma per post.

De cursist wordt vermeld als psychomotorisch leer- en gedragsspecialist op het landelijk overzicht op de website van Breincentrum: https://www.breincentrum.com/zoek-een-coach/

Studiebelasting: 
De opleiding bestaat uit de volgende e-learningen, die je in je eigen tijd kunt volgen:

 • Visuele screening en training. 
 • JaMaRa Rekenen. 
 • DominantieMatrix. 
 • Movement Based Learning.
 • Schrijfmotorische therapie. 
 • Ruimtelijk zicht & inzicht.
 • Visuele verdiepingscursus.
 • WoordBeeldTrainer.
 • Leesmatrix Coach. 

Voor de module Ruimtelijk zicht & inzicht en de visuele verdiepingscrusus kom je in ons opleidingscentrum in Wijchen een prakticum volgen. Dit duurt 3,5 uur. Tevens kom je 2,5 uur live oefenen in ons opleidingscentrum om te leren werken met de bioptor als aanvulling op de e-learning visuele screening en training. En tot slot sluiten we de opleiding af in ons opleidingscentrum met een vragenochtend van 3 uur, met heerlijk gebak. Voor deze drie live momenten op locatie ontvang je een uitnodiging per e-mail na inschrijving voor de opleiding.

Studiebelasting buiten de opleiding bedraagt 78 uur. Dit bestaat uit het zelf doornemen van alle theorie, het schrijven van een casus en het inoefenen van het geleerde. In totaal neemt de opleiding dan 143 uur in beslag. 

Nadat de opleiding gevolgd is kan er ingelogd worden op de facebookgroep voor Psychomotorisch leer- en gedragsspecialisten. Daar vindt nazorg plaats met betrekking tot vragen of andere items door middel van collegiale consultatie.

Jaarlijks kun je deelnemen aan een terugkomdag (kosten 99 euro), waarbij er ruimte is voor het bespreken van casussen en om te netwerken met collega’s. Tevens worden nieuwste ins- en outs met betrekking tot de scholing van Breincentrum onder de aandacht gebracht.

Prijs opleiding: 2525 euro (excl. verzendkosten).

Of volg de opleiding in 2 delen:

Stap 1: Psychomotorisch leerspecialist: 1680 euro (excl. verzendkosten).

Stap 2: Psychomotorisch gedragsspecialist: 1095 euro (excl. verzendkosten).

Betaal met KMO-portefeuille (voor Belgen) totaal maar 1767,50 euro, voor kleine ondernemingen (geniet 30% steun). (excl. verzendkosten).

Voor de KMO-portefeuille geldt het percentage over het volledige bedrag van de opleiding, aangezien wij vrijgesteld zijn van BTW.

Leslocatie practicum: Wijchen (vlakbij Nijmegen) in Nederland.

Accreditaties en erkenning (en):

Geaccrediteerd door de kmo-portefeuille:

Opleidingscentrum Breincentrum® biedt opleidingen aan voor psychomotorisch therapeuten, kinderkinesitherapeuten, ergotherapeuten, kinderpsychotherapeuten, logopedisten en psychologen. Ook voor zorgbegeleiders zijn deze opleidingen heel interessant. De opleidingen staan open voor iedereen die werkzaam is op dit terrein.

Wil jij ook jouw Vlaamse bedrijf laten groeien en naar een hoger niveau brengen? Laat je dan bijscholen bij Breincentrum®.

Wij zijn geaccrediteerd door de kmo-portefeuille, waardoor je als Belgische ondernemer financiële steun kunt krijgen voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet kan dat deze opleiding zijn. Wil jij ook de kwaliteit van je bedrijf verbeteren, schrijf je dan in voor de jaaropleiding tot “Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist”.

Indien je een eigen bedrijf hebt in België en met de kmo-portefeuille betaalt, het registratienummer van Opleidingscentrum Breincentrum® is DV.0237638

Kleine ondernemingen genieten 30% steun, een middelgrote onderneming 20% steun. Het maximale steunplafond per jaar is €7.500 euro.

Lees hier hoe de subsidieaanvraag in zijn werk gaat: https://vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/subsidies-aanvragen-en-ontvangen

Meer informatie vind je op de website van kmo: https://vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille

Kijk hier in een filmpje hoe het in zijn werk gaat:

Breincentrum biedt CRKBO gecertificeerd beroepsonderwijs

Wat houdt CRKBO-erkenning in?
Breincentrum is gecertificeerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Met deze erkenning en opname in het CRKBO is Breincentrum een erkende instelling voor kort beroepsonderwijs.
Het CRKBO heeft de kwaliteit van onze organisatie getoetst. Aan de orde kwamen aspecten als de administratieve organisatie, kwaliteitseisen van opleidingen en trainers, communicatie met opdrachtgevers en klanten, klachtenprocedures et cetera. Met de certificering geeft CRKBO aan dat Breincentrum aan alle gestelde criteria voldoet; klanten kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
De registratie in het CRKBO is het gevolg van een audit die door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) is uitgevoerd. De audit is (mede) gebaseerd op de gedragscode van NRTO v/h PAEPON en de gedragscode van VOI.
Als gevolg van deze CRKBO registratie zijn alle opleidingen van Breincentrum vrijgesteld van BTW.

Ben je werkzaam als complementair of alternatief therapeut. En wil je punten van het GAT-register? Daar vind je erkende / geaccrediteerde alternatieve opleidingen door beroepsorganisatie GRO.

Kijk voor meer informatie hier: https://gatregisteropleidingen.nl/opleider/?naam=breincentrum&opleider_id=923

Onderstaande opleidingen zijn geaccrediteerd door GRO in het GAT-register:

 • Reflexintegratie Deskundige RMTi  2.29 GRO punten (SP).
 • Reflexintegratie Specialist RMTi 2.89 GRO punten (SP).
 • Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist 6.18 GRO punten (SP).
 • Psychomotorisch leerspecialist 3.39 GRO punten (SP).
 • Psychomotorisch gedragsspecialist 2.79 GRO punten (SP).
 • Lateralisatie 0.50 GRO punten (SP).

Breincentrum is aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). De NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor particuliere trainings- en opleidingsinstituten in Nederland. Zij staan voor kwaliteit en professionaliteit.

Breincentrum® bezit het NRTO-keurmerk.

Dit keurmerk is de erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche. Door het NRTO-keurmerk kunnen klanten ervan uitgaan dat Breincentrum® voldoet aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel.

Een onafhankelijke, externe certificerende instelling toetst of een aanbieder aan de kwaliteitseisen voldoet. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de branchevereniging voor private opleiders.

Zie voor meer informatie www.nrto.nl/keurmerk.

Inschrijven (data en locatie):

Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist

Deze jaaropleiding bestaat uit de volgende modulen:

 • E-learning Visueel screener & trainer (29 uur)
 • E-learning JaMaRa (14 uur)
 • E-learning DominantieMatrix (14 uur)
 • E-learning Movement Based Learning (14 uur)
 • E-learning Schrijfmotorische Therapie (14 uur)
 • E-learning Ruimtelijk zicht en inzicht (14 uur)
 • E-learning Gespecialiseerd Visueel screener en trainer (14 uur)
 • E-learning WoordBeeldtrainer (14 uur)
 • E-learning Leesmatrix (14 uur)

Inschrijven (data en locatie):

Psychomotorisch leerspecialist

Deze jaaropleiding bestaat uit de volgende modulen:

 • E-learning Visueel screener & trainer (29 uur)
 • E-learning JaMaRa (14 uur)
 • E-learning Schrijfmotorische Therapie (14 uur)
 • E-learning WoordBeeldtrainer (14 uur)
 • E-learning Leesmatrix (14 uur)

Inschrijven (data en locatie):

Psychomotorisch gedragsspecialist

Deze jaaropleiding bestaat uit de volgende modulen:

 • E-learning DominantieMatrix (14 uur)
 • E-learning Movement Based Learning (14 uur)
 • E-learning Ruimtelijk zicht en inzicht (14 uur)
 • E-learning Gespecialiseerd Visueel screener en trainer (14 uur)

Producten

JaMaRa rekenen Negensprongmat

45.00

JaMaRa rekenen dobbelsteen

29.00

JaMaRa rekenen leerling materialenset

17.50