Zoek jouw Cursus

Algemeen

Movement Based Learning

Waarom op beweging gebaseerd leren?

Tijdens deze cursus leer je begrijpen waarom kinderen bepaald gedrag vertonen: “opstandig, emotioneel, snel boos, verlegen, wiebelig of ongeconcentreerd zijn”. Of misschien heeft het kind moeite met leren lezen, spellen of rekenen. Waar komt dat gedrags- of leerprobleem vandaan?  Je krijgt tijdens deze dag handvaten en oefeningen mee naar huis waarmee je direct in de praktijk aan de slag kunt.

Movement Based Learning (MBL) is een programma dat je een diepere kijk geeft op enkele basispatronen van de neurologische en motorische ontwikkeling. Het is een goede basis voor als je meer wilt weten over reflexintegratie of Brain Gym®.

Tijdens deze cursus leer je werken met de 7 Building Block Activiteiten van Cecilia Koester!

Movement Based Learning

Leuk weetje:

“We are using simple movements to wake up the brain.”: Cecilia Koester

Over de opleiding:

Wil je meer informatie over de opleiding?

Lees dan hier verder…

Prijzen en details:

Wie kan aan de cursus deelnemen:

De cursus is bedoeld voor jeugd- en gezinsprofessionals, kindercoaches, remedial teachers, leerkrachten, intern begeleiders, orthopedagogen, psychologen, kinderkinesisten en logopedisten. Iedereen die met kinderen werkt!

Niveau: post HBO.

Werkwijze e-learning:

Voordat je start met de e-learning ontvang je een pakket met de post waarin alle materialen zitten behorende bij de cursus. Bij inschrijven word je gevraagd naar welk adres wij de materialen kunnen opsturen.

De e-learning zit boordevol informatie, voorbeeld filmpjes, uitleg en vragen om te checken of je de stof goed hebt begrepen. De docent Fleur Giesen, is uiteraard ook beschikbaar voor het beantwoorden van vragen.

Je kunt de e-learning vanuit je eigen huis, vanuit je luie stoel volgen! Je kunt hem starten, stoppen en herhalen wanneer je maar wilt. De Movement Based Learning e-learning blijft een maand toegankelijk. Het grote voordeel van het volgen van de Movement Based Learning e-learning is, dat je alles rustig twee of drie keer kunt bekijken. Bij een live cursus, volg je de stof op één dag, maar één keer.

Lesmateriaal:

Elke cursist ontvangt de volgende materialen:

  • Een pen en klapper met de hand-out van de presentatie.
  • Een handboek (t.w.v. 24.50 euro) geschreven door Cecilia Koester vol met theoretische achtergrond en uitgebreide (praktische) beschrijving van de 7 building block activiteiten.
  • Potlodenset van Breincentrum.
  • Certificaat in mapje.
  • Kaart met appeltaart cadeaubon.

Certificering: 
Je ontvangt een deelnamecertificaat (van Cecilia Koester) en kunt vermeld worden als Movement Based Learning Coach in het landelijk overzicht op de website van Breincentrum: https://www.breincentrum.com/zoek-een-coach/

Je ontvangt tevens het logo van de “Movement Based Learning Coach” zodat je dat op je website kunt vermelden, om zo goed zichtbaar te zijn voor ouders die hulp zoeken voor hun kind.

Studiebelasting: 

Het volgen van de e-learning duurt ongeveer 6,5 uur.
Studiebelasting buiten de opleiding bedraagt 7,5 uur. Dit bestaat uit het zelf doornemen van alle theorie (doorlezen manual) en het oefenen om de 7 Building Block Activiteiten onder de knie te krijgen.

Nadat de e-learning gevolgd is kan er ingelogd worden op de facebookgroep voor Movement Based Learning Coaches. Daar vindt nazorg plaats met betrekking tot vragen of andere items door middel van collegiale consultatie.

Jaarlijks word je uitgenodigd voor een terugkomdag, waarbij er ruimte is voor het bespreken van casussen en om te netwerken met collega’s. Tevens worden nieuwste ins- en outs met betrekking tot de scholing van Breincentrum onder de aandacht gebracht.

Prijs cursus e-learning: 155 euro. 

Accreditaties en erkenning (en):

Geaccrediteerd door de kmo-portefeuille:

Opleidingscentrum Breincentrum® biedt opleidingen aan voor psychomotorisch therapeuten, kinderkinesitherapeuten, ergotherapeuten, kinderpsychotherapeuten, logopedisten en psychologen. Ook voor zorgbegeleiders zijn deze opleidingen heel interessant. De opleidingen staan open voor iedereen die werkzaam is op dit terrein.

Wil jij ook jouw Vlaamse bedrijf laten groeien en naar een hoger niveau brengen? Laat je dan bijscholen bij Breincentrum®.

Wij zijn geaccrediteerd door de kmo-portefeuille, waardoor je als Belgische ondernemer financiële steun kunt krijgen voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet kan dat deze opleiding zijn. Wil jij ook de kwaliteit van je bedrijf verbeteren, schrijf je dan in voor de jaaropleiding tot “Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist”.

Indien je een eigen bedrijf hebt in België en met de kmo-portefeuille betaalt, het registratienummer van Opleidingscentrum Breincentrum® is DV.0237638

Kleine ondernemingen genieten 30% steun, een middelgrote onderneming 20% steun. Het maximale steunplafond per jaar is €7.500 euro.

Lees hier hoe de subsidieaanvraag in zijn werk gaat: https://vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/subsidies-aanvragen-en-ontvangen

Meer informatie vind je op de website van kmo: https://vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille

Kijk hier in een filmpje hoe het in zijn werk gaat:

WoordBeeldTrainer

“Deze module is opgenomen in het Registerleraar.nl”

Met het Leraren Register kun je laten zien dat je een bevoegd en bekwaam leerkracht bent en dat je hieraan blijft werken. Vraag op je school na of je deze opleiding kunt gebruiken voor je scholingsbudget.

Deze module is voor 14 RU opgenomen in Registerleraar.

WoordBeeldTrainer

Breincentrum biedt CRKBO gecertificeerd beroepsonderwijs

Wat houdt CRKBO-erkenning in?
Breincentrum is gecertificeerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Met deze erkenning en opname in het CRKBO is Breincentrum een erkende instelling voor kort beroepsonderwijs.
Het CRKBO heeft de kwaliteit van onze organisatie getoetst. Aan de orde kwamen aspecten als de administratieve organisatie, kwaliteitseisen van cursussen en trainers, communicatie met opdrachtgevers en klanten, klachtenprocedures et cetera. Met de certificering geeft CRKBO aan dat Breincentrum aan alle gestelde criteria voldoet; klanten kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
De registratie in het CRKBO is het gevolg van een audit die door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) is uitgevoerd. De audit is (mede) gebaseerd op de gedragscode van NRTO v/h PAEPON en de gedragscode van VOI.
Als gevolg van deze CRKBO registratie zijn alle cursussen en opleidingen van Breincentrum vrijgesteld van BTW.

Inschrijven (data en locatie):

Of Bekijk de data voor de live cursus