Zoek jouw Opleidingen

Algemeen

RMTi School Readiness

Ben je ouder, leerkracht, kindercoach of werk je in de kinderopvang en wil je ook meer van reflexen weten? Tijdens deze opleiding RMTi School Readiness, leer je hoe je met leuke en speelse bewegingsvormen reflexen kunt integreren.

Reflexen vormen het fundament van onze ontwikkeling! Geintegreerde reflexen zorgen dat er een stevige basis is waardoor een kind zich goed kan concentreren op school, lekker in zijn vel zit en kan komen tot leren lezen, rekenen en schrijven. En weet je hoe deze basis gelegd wordt? Door te bewegen! Door te bewegen groeit en verstevigt ons neurale netwerk. Hoe leuk is het om met speelse beweegvormen de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren, zodat de leervoorwaarden kunnen ontstaan.

Herken je ook kinderen die:

 • Friemelen en onhandig zijn.
 • Moeite hebben om door te blijven werken.
 • Kinderen die moeilijk kunnen luisteren.
 • Hyperactief zijn of juist weinig energie hebben.
 • Zich moeilijk kunnen concentreren.
 • Last hebben van driftbuien.
 • Moeite hebben met leren: lezen, rekenen en/of schrijven.

Je leert tijdens deze opleiding wat reflexen zijn, welke er zijn (Moro, ATNR, TLR..enz) en vooral hoe je ze op een simpele, snelle manier kunt testen. Leer hoe je bovenstaande problemen kunt verhelpen of verminderen middels een leuk, eenvoudig en speels beweegprogramma, zodat een kind de juiste basis heeft om zich te kunnen concentreren, stilzitten en leren lezen, schrijven en rekenen.

Werk je met groepen of groepjes kinderen of wil je graag op een speelse manier met kinderen werken aan het integreren van reflexen? Dan is deze opleiding geschikt voor jou! Kom je ook mee ontdekken welk effectief, speels programma je kunt inzetten voor de kinderen in je klas of praktijk?

Via beweging en spel leer je in deze 2-daagse opleiding de reflexen integreren. Je leert ook zelf dieper nadenken over de reflexpatronen en welke oefeningen je nog meer kunt inzetten om de reflexen te integreren. Uiteraard krijg je ook allerlei ideeën aangedragen. Je kunt het geleerde direct de volgende dag in je klas, praktijk of thuis gaan toepassen. Wil jij ook aan de slag met veel praktische bewegingsactiviteiten? Beleef dan veel plezier tijdens deze opleiding.

Aan de hand van een mooi gekleurde manual word je meegenomen in een effectief speels programma dat je in kunt zetten om kinderen te helpen verder te komen in hun ontwikkeling!

Leuk weetje:

Wist je dat je met speelse, beweegoefeningen in de klas ook heel leuk reflexen kunt integreren!

Wat is reflexintegratie en waarom is dit zo belangrijk?

In de baarmoeder begint de ontwikkeling van de reflexen. Reflexen helpen ons, om ons centrale zenuwstelsel steeds verder te ontwikkelen. Reflexen helpen ons bijvoorbeeld ook tijdens het geboorteproces of om direct na de bevalling te weten hoe we moeten drinken (zuigreflex). Iedereen heeft deze reflexen. Wanneer je de reflexen stimuleert, reageren deze automatisch.

Geïntegreerde reflexen vormen de basis van een goed functionerend centraal zenuwstelsel en vormen daarom de basis om ons te kunnen ontwikkelen!

Op het moment dat een reflex niet goed geïntegreerd is, kan de daarop volgende ontwikkeling vertraging oplopen of helemaal niet ontstaan. Dat kan zorgen voor beperkingen op allerlei gebieden zoals: de motoriek, houding, gedrag en het leervermogen.

Wat kunnen de gevolgen zijn van niet geïntegreerde reflexen?

Onvolledige integratie van reflexen kan mede oorzaak zijn van onder andere: vertraging in de ontwikkeling, leermoeilijkheden, schrijfproblemen, zintuiglijke integratie stoornissen, zicht- en gehoorproblemen, gedragsuitdagingen, concentratieproblemen, extreme verlegenheid,  gebrek aan vertrouwen etc. Het geeft aan dat er onbalans is in het lichaam. Reflexintegratie helpt kinderen en volwassenen de reflexen te integreren en de balans te herstellen waardoor de symptomen verminderen of verdwijnen.

Inhoud opleiding:

RMTi School Readiness:

14 contacturen om op een speelse manier de reflexen te leren integreren, individueel of met groepen kinderen.

 • Welke reflexen zijn er?
 • Hoe kun je ze op een snelle manier, individueel of met een hele groep kinderen, testen?
 • En hoe kun je de oefeningen op een speelse, leuke manier aanbieden aan je cliënt of een groep kinderen?

Leerdoelen:

 • Op een snelle manier de reflexen kunnen screenen.
 • Zelf een leuk, speels en effectief beweegprogramma voor de cliënt of je gehele klas, leren samenstellen om de reflexen te integreren.
 • Zelf dieper nadenken over de reflexpatronen en welke oefeningen je nog meer in kunt zetten.

Prijzen en details:

Wie kan aan de opleiding deelnemen: 

Het is een fijne basisopleiding om kennis te maken met reflexen. Weet je al iets over reflexen, dan geeft deze opleiding vooral veel plezier, door ook op een speelse manier naar het integreren van reflexen te kijken.

De opleiding is bedoeld voor logopedisten, ergotherapeuten, (kinder)fysiotherapeuten, oefentherapeuten, kinderkinesisten, orthopedagogen, kindercoaches, kinesiologen, remedial teachers, leerkrachten, intern begeleiders, osteopaten, psychologen, verpleegkundigen, artsen en jeugd- en gezinsprofessionals.

De opleiding is bedoeld voor iedereen die zich afvraagt waarom een kind nog niet klaar is voor school of hoe je een kind kunt voorbereiden om goed mee te kunnen doen op school. Of als een kind al op school zit hoe je dan de ontwikkeling verder kunt stimuleren en ondersteunen door speelse bewegingsvormen in te zetten.

Hoe kun je in je klas reflexen integreren? Hoe doe je dat speels met je hele klas?

Kortom iedereen die heeft gehoord over reflexen en meer te weten wil komen over het waarom, hoe en wat te doen! 

Niveau: HBO

Lesmateriaal: 

De opleiding wordt in het Nederlands gegeven door Fleur Giesen. Je ontvangt ook een map met hand-out en een pen.

Elke cursist ontvangt een Engelse manual.

Certificering: 
Je ontvangt een deelnamecertificaat van Rhythmic Movement School Readiness.

Tevens kun je opgenomen worden als student Rhythmic Movement Trainer in het landelijk overzicht op de website van Breincentrum. Na het volgen van een verdere procedure kun je ook vermeld worden op de internationale website als RMTi Consultant.

Studiebelasting: 

Twee opleidingsdagen van in totaal 14 uur.

Studiebelasting buiten de opleiding: 7 uur.
Dit bestaat uit het zelf doornemen van alle theorie en het oefenen om de bewegingsvormen onder de knie te krijgen.


Op beide dagen kunt u genieten van een heerlijke luxe lunch!

Jaarlijks kun je deelnemen aan een terugkomdag (kosten 99 euro), waarbij er ruimte is voor het bespreken van casussen en om te netwerken met collega’s. Tevens worden nieuwste ins- en outs met betrekking tot de scholing van Breincentrum onder de aandacht gebracht.

Lestijden: Tijden zijn van 08.45u (inloop), 09.00u start tot 17.30u einde van de opleidingsdag. 

Prijs opleiding: 550 euro + $20 USD Non-refundable deposit te betalen op de internationale website van RMTi internationaal bij registratie voorafgaand aan de opleiding. Hierover ontvang je twee weken voor aanvang van de opleiding meer informatie over in de uitnodiging van Breincentrum B.V.

Betaal met KMO-portefeuille (voor Belgen) totaal maar 385 euro, voor kleine ondernemingen (geniet 30% steun).

Accreditaties en erkenning (en):

Geaccrediteerd door de kmo-portefeuille:

Opleidingscentrum Breincentrum® biedt opleidingen aan voor psychomotorisch therapeuten, kinderkinesitherapeuten, ergotherapeuten, kinderpsychotherapeuten, logopedisten en psychologen. Ook voor zorgbegeleiders zijn deze opleidingen heel interessant. De opleidingen staan open voor iedereen die werkzaam is op dit terrein.

Wil jij ook jouw Vlaamse bedrijf laten groeien en naar een hoger niveau brengen? Laat je dan bijscholen bij Breincentrum®.

Wij zijn geaccrediteerd door de kmo-portefeuille, waardoor je als Belgische ondernemer financiële steun kunt krijgen voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet kan dat deze opleiding zijn. Wil jij ook de kwaliteit van je bedrijf verbeteren, schrijf je dan in voor de jaaropleiding tot “Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist”.

Indien je een eigen bedrijf hebt in België en met de kmo-portefeuille betaalt, het registratienummer van Opleidingscentrum Breincentrum® is DV.0237638

Kleine ondernemingen genieten 30% steun, een middelgrote onderneming 20% steun. Het maximale steunplafond per jaar is €7.500 euro.

Lees hier hoe de subsidieaanvraag in zijn werk gaat: https://vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/subsidies-aanvragen-en-ontvangen

Meer informatie vind je op de website van kmo: https://vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille

Kijk hier in een filmpje hoe het in zijn werk gaat:

Breincentrum biedt CRKBO gecertificeerd beroepsonderwijs

Wat houdt CRKBO-erkenning in?
Breincentrum is gecertificeerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Met deze erkenning en opname in het CRKBO is Breincentrum een erkende instelling voor kort beroepsonderwijs.
Het CRKBO heeft de kwaliteit van onze organisatie getoetst. Aan de orde kwamen aspecten als de administratieve organisatie, kwaliteitseisen van opleidingen en trainers, communicatie met opdrachtgevers en klanten, klachtenprocedures et cetera. Met de certificering geeft CRKBO aan dat Breincentrum aan alle gestelde criteria voldoet; klanten kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
De registratie in het CRKBO is het gevolg van een audit die door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) is uitgevoerd. De audit is (mede) gebaseerd op de gedragscode van NRTO v/h PAEPON en de gedragscode van VOI.
Als gevolg van deze CRKBO registratie zijn alle opleidingen van Breincentrum vrijgesteld van BTW.

De gehele opleiding RMTi Reflexintegratie Behandelaar i.o + RMTi Reflexintegratie Behandelaar is geaccrediteerd door de ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici). Logopedisten, oefentherapeuten en ergotherapeuten krijgen 79 accreditatiepunten voor deze 11-daagse opleiding.

(Kinder)fysiotherapeuten kunnen de gehele opleiding RMTi Reflexintegratie Behandelaar i.o + RMTi Reflexintegratie Behandelaar zelf ter accreditatie indienen bij het KNGF en ontvangen 79 punten voor deze opleiding.

Ben je werkzaam als complementair of alternatief therapeut. En wil je punten van het GAT-register? Daar vind je erkende / geaccrediteerde alternatieve opleidingen door beroepsorganisatie GRO.

Kijk voor meer informatie hier: https://gatregisteropleidingen.nl/opleider/?naam=breincentrum&opleider_id=923

Onderstaande opleidingen zijn geaccrediteerd door GRO in het GAT-register:

 • RMTi Reflexintegratie Behandelaar i.o. 2.29 GRO/ECT punten (SP).
 • RMTi Reflexintegratie Behandelaar 2.89 GRO/ECT punten (SP).
 • Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist 6.18 GRO/ECT punten (SP).
 • Psychomotorisch leerspecialist 3.39 GRO/ECT punten (SP).
 • Psychomotorisch gedragsspecialist 2.79 GRO/ECT punten (SP).
 • Lateralisatie 0.50 GRO/ECT punten (SP).

De visie van KTNO is: “Wij zien een zorgmarkt voor ons waarbij complementaire zorg zich als excellente beroepsgroep heeft weten neer te zetten naast reguliere zorg. Waardoor er vertrouwen en samenwerking is ontstaan, met als primair doel betere preventie en behandeling van ziektes en aandoeningen.”

Onderstaande opleidingen zijn geaccrediteerd door KTNO:

 • RMTi Level 1 en 2. 43 uur (1.5 ECTS)
 • RMTi School Readiness. 29 uur (1 ECTS)
 • RMTi Level 3. 29 uur (1 ECTS)
 • RMTi Face the Fear. 29 uur (1 ECTS)
 • RMTi Making Connections. 29 uur (1 ECTS)

Kijk voor meer informatie hier: www.ktno.nl

Breincentrum is aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). De NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor particuliere trainings- en opleidingsinstituten in Nederland. Zij staan voor kwaliteit en professionaliteit.

Breincentrum® bezit het NRTO-keurmerk.

Dit keurmerk is de erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche. Door het NRTO-keurmerk kunnen klanten ervan uitgaan dat Breincentrum® voldoet aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel.

Een onafhankelijke, externe certificerende instelling toetst of een aanbieder aan de kwaliteitseisen voldoet. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de branchevereniging voor private opleiders.

Zie voor meer informatie www.nrto.nl/keurmerk.

Inschrijven (data en locatie):

Datum Locatie Instructeur Prijs Inschrijven
04-11-2024 en 05-11-2024 Wijchen in Nederland Fleur Giesen € 550,00
19-05-2025 en 20-05-2025 Wijchen in Nederland Fleur Giesen € 550,00