Zoek jouw Cursus

Algemeen

E-learning DominantieMatrix

Met de DominantieMatrix ontdek je op welke manier je voelt, denkt, doet en wat voor persoonlijkheid je bent.

Zou het niet handig zijn als jeugd- en gezinsprofessional of als kindercoach, dat je weet wat je kunt doen als iemand in een stresssituatie terecht komt en bijvoorbeeld niet meer uit zijn woorden kan komen of als iemand van zichzelf vindt dat hij dom is. Faalangst, onzekerheid en agressief of teruggetrokken gedrag liggen op de loer. Kinderen met deze symptomen hebben van de spanning vaak last van buikpijn. Misschien hebben ze al een faalangsttraining achter de rug die niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd. Wat kunnen we dan nog doen om hen te helpen..? We moeten het probleem aanpakken bij het fundament (de basis). Dat doen we met de DominantieMatrix.

Als leerkracht, logopedist of orthopedagoog kan het heel handig zijn om te weten op welke manier een kind het beste leert. Hoe presteert het kind onder stress of als het juist ontspannen is? Wat zijn de blokkades en waarom lukt het leren niet? Denk eens aan de kinderen die in de klas het hele jaar door prima functioneren,  maar tijdens de Cito- of Niotoetsen hopeloos falen. Wat is de optimale plek in de klas? Wat kan er gedaan worden om beter functioneren op school mogelijk te maken?

Sociaal-emotionele problemen en leerproblemen gaan hand in hand. Het is een eenheid, het één heeft invloed op het ander. Met de DominantieMatrix pak je beide problemen aan. We hebben één doel: het kind weer in zijn eigen kracht zetten, zodat het vol zelfvertrouwen kan groeien en bloeien!

Leuk weetje:

Binnen het speciaal onderwijs kom je bij 80% van de leerlingen hetzelfde dominantiepatroon tegen: het blokkademodel. Dat is niet toevallig. Als je weet met welk patroon je te maken hebt kun je ook gerichte en zinvolle actie ondernemen. Je kunt ouders en kinderen heel precies vertellen wat er aan de hand is met betrekking tot sociaal-emotionele-, concentratie- of leerproblemen. Daar kun je heel gericht aan gaan werken. Geen vaag verhaal meer over “het zit er wel in maar het komt er niet uit”, maar een heldere analyse met duidelijke handvatten en oefeningen.

Over de opleiding:

Wil je meer informatie over de opleiding?
Lees dan hier verder…

Prijzen en details:

Wie kan aan de opleiding deelnemen:
De opleiding is bedoeld voor jeugd- en gezinsprofessionals, kindercoaches, remedial teachers, leerkrachten, intern begeleiders, orthopedagogen, psychologen, kinderkinesisten en logopedisten. Iedereen die met kinderen werkt!

Toelatingseisen: Opleiding en ervaring op HBO niveau: richting pedagogiek, logopedie, psychologie, coaching, PABO of lerarenopleiding. 

Niveau: post HBO.

DominantieMatrix

Lesmateriaal:

Elke cursist ontvangt de volgende materialen:

  • Een pen en map met de hand-out van de presentatie en alle test- en oefenbladen.
  • Je krijgt 3 maanden een licentie voor het gebruik van de webbased software DominantieMatrix met 2 leerling accounts GRATIS.
  • Kaart met appeltaart cadeaubon.

Aanvullend lesmateriaal:

Het is mogelijk om extra aanvullend lesmateriaal bij te kopen. Het gaat om de volgende producten:

Certificering: 
Na het afronden van deze scholing kun je in je online profiel je eigen certificaat downloaden: “DominantieMatrix Coach”. Je wordt dan ook als DominantieMatrix Coach vermeld op het landelijk overzicht van Breincentrum: https://www.breincentrum.com/zoek-een-coach/

Je ontvangt tevens het logo van de “DominantieMatrix Coach” zodat je dat op je website kunt vermelden, om zo goed zichtbaar te zijn voor ouders die hulp zoeken voor hun kind.

Werkwijze e-learning:

Je kunt de e-learning vanuit je eigen huis, vanuit je luie stoel volgen! Je kunt hem starten, stoppen en herhalen wanneer je maar wilt. De DominantieMatrix e-learning blijft een maand toegankelijk. Tijdens de e-learning krijg je exact dezelfde presentatie te zien en hoor je hetzelfde als tijdens de live opleiding. Het grote voordeel van het volgen van de DominantieMatrix e-learning is, dat je alles rustig twee of drie keer kunt bekijken. Bij een live opleiding, volg je de stof gedurende ’n dag in één keer.

Voordat je start met de e-learning ontvang je een pakket waarin alle materialen zitten behorende bij de opleiding. Bij inschrijven word je gevraagd naar welk adres wij de materialen kunnen opsturen.

Je ontvangt inloggegevens om in jouw persoonlijke omgeving in te loggen in de e-learning. De e-learning zit boordevol informatie, testen, oefeningen, uitleg en voorbeeld filmpjes. Jouw voortgang wordt door ons gevolgd met een Learning Management Systeem (LMS). Daarnaast zijn er diverse vragen ingebouwd, waarin we testen of je de stof goed hebt begrepen. Gedurende de opleiding kun je op ieder moment contact opnemen met de docent om eventuele vragen te stellen naar aanleiding van de opleiding. Zodra je de opleiding voltooid hebt kun je in je eigen online omgeving je certificaat downloaden.

Studiebelasting: 
Het volgen van de e-learning duurt ongeveer 6 uur.
Studiebelasting buiten de opleiding bedraagt 8 uur. Deze bestaat uit het in kaart brengen van het dominantieprofiel bij proefpersonen (2 uur), oefeningen doornemen en inoefenen (1 uur), doornemen literatuur (2 uur), oefentraject doorlopen met een leerling (3 uur). 

Nadat de opleiding gevolgd is kan er ingelogd worden op de facebookgroep voor Dominantiematrix Coaches. Daar vindt nazorg plaats met betrekking tot vragen of andere items door middel van collegiale consultatie.

Jaarlijks word je uitgenodigd voor een terugkomdag, waarbij er ruimte is voor het bespreken van casussen en om te netwerken met collega’s. Tevens worden nieuwste ins- en outs met betrekking tot de scholing van Breincentrum onder de aandacht gebracht.

Prijs opleiding e-learning: 395 euro.

Volg met STAP-budget subsidie (voor Nederlanders) deze opleiding gratis.

Klik hier voor meer informatie en de voorwaarden.

Klik hier voor startdata: en kijk in het derde vak: “tijdvakken STAP-budget”.

Betaal met KMO-portefeuille (voor Belgen) totaal maar 276,50 euro, voor kleine ondernemingen (geniet 30% steun).

Accreditaties en erkenning (en):

Geaccrediteerd door de kmo-portefeuille:

Opleidingscentrum Breincentrum® biedt opleidingen aan voor psychomotorisch therapeuten, kinderkinesitherapeuten, ergotherapeuten, kinderpsychotherapeuten, logopedisten en psychologen. Ook voor zorgbegeleiders zijn deze opleidingen heel interessant. De opleidingen staan open voor iedereen die werkzaam is op dit terrein.

Wil jij ook jouw Vlaamse bedrijf laten groeien en naar een hoger niveau brengen? Laat je dan bijscholen bij Breincentrum®.

Wij zijn geaccrediteerd door de kmo-portefeuille, waardoor je als Belgische ondernemer financiële steun kunt krijgen voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet kan dat deze opleiding zijn. Wil jij ook de kwaliteit van je bedrijf verbeteren, schrijf je dan in voor de jaaropleiding tot “Psychomotorisch leer- en gedragsspecialist”.

Indien je een eigen bedrijf hebt in België en met de kmo-portefeuille betaalt, het registratienummer van Opleidingscentrum Breincentrum® is DV.0237638

Kleine ondernemingen genieten 30% steun, een middelgrote onderneming 20% steun. Het maximale steunplafond per jaar is €7.500 euro.

Lees hier hoe de subsidieaanvraag in zijn werk gaat: https://vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/subsidies-aanvragen-en-ontvangen

Meer informatie vind je op de website van kmo: https://vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille

Kijk hier in een filmpje hoe het in zijn werk gaat:

Breincentrum biedt CRKBO gecertificeerd beroepsonderwijs

Wat houdt CRKBO-erkenning in?
Breincentrum is gecertificeerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Met deze erkenning en opname in het CRKBO is Breincentrum een erkende instelling voor kort beroepsonderwijs.
Het CRKBO heeft de kwaliteit van onze organisatie getoetst. Aan de orde kwamen aspecten als de administratieve organisatie, kwaliteitseisen van opleidingen en trainers, communicatie met opdrachtgevers en klanten, klachtenprocedures et cetera. Met de certificering geeft CRKBO aan dat Breincentrum aan alle gestelde criteria voldoet; klanten kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
De registratie in het CRKBO is het gevolg van een audit die door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) is uitgevoerd. De audit is (mede) gebaseerd op de gedragscode van NRTO v/h PAEPON en de gedragscode van VOI.
Als gevolg van deze CRKBO registratie zijn alle opleidingen van Breincentrum vrijgesteld van BTW.

Breincentrum is aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). De NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor particuliere trainings- en opleidingsinstituten in Nederland. Zij staan voor kwaliteit en professionaliteit.

Breincentrum® bezit het NRTO-keurmerk.

Dit keurmerk is de erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche. Door het NRTO-keurmerk kunnen klanten ervan uitgaan dat Breincentrum® voldoet aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel.

Een onafhankelijke, externe certificerende instelling toetst of een aanbieder aan de kwaliteitseisen voldoet. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de branchevereniging voor private opleiders.

Zie voor meer informatie www.nrto.nl/keurmerk.

Inschrijven (data en locatie):

Of Bekijk de data voor de live opleiding